יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 09 12 110701

דוד גיבור אשר על המשמרת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שניים ממצטייני החטיבה הצפונית בעוטף עזה הם מקיבוץ ארז: רבש"צ הקיבוץ אור חבה ורס"ר מורן שוחט 

*תמונה ראשית: רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז. צילום: באדיבות דובר צה"ל

בטקס מצטייני החטיבה הצפונית בראשות אל"ם חיים כהן שנערך לכבוד ראש השנה השתתפו רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז, המשרתת כסמב"צית במכלול עורף בחטמ"ר צפונית תעודות הצטיינות. 

בשירותה הצבאי הייתה מורן תצפיתנית באזור עוטף עזה, כשהשתחררה ביקשה להתנדב במילואים בעת סבבי ההסלמה. ביחידת מכלול העורף שנפתחה ב-2014 חיפשו נשים ומורן הצטרפה כסמב״צית. 

בתפקידה הנוכחי מורן אחראית על הקשר בין האזרחים לצבא וגם להיות בבקרה על האוכלוסייה מבחינת פערים וצרכים של האוכלוסייה בעוטף. 

מורן מתנדבת למילואים בכל סבב לחימה ובשני סבבי הלחימה האחרונים הגיעה על אף שיש לה פעוט בן שנתיים. ״זה מאוד מרגש אותי, לא פשוט לעזוב את המשפחה ואת הילד אבל אני עושה את מה שאני עושה כי אני מאמינה שאני תורמת ואני יודעת שזה חשוב, אני משפיעה ועוזרת כמה שאפשר וזה כיף לקבל הכרה ותודה על כך". 

מקשר בין הצבא לתושבים 

מצטיין נוסף שנבחר הוא רבש"צ קיבוץ ארז, אור חבה.  

בשירותו הצבאי היה אור היה לוחם בגדוד 12 של חטיבת גולני, יצא לקצונה ושרת כסגן מפקד פלוגה. השתחרר לאחר מבצע צוק איתן. לפני שנתיים קיבוץ ארז פרסם שהוא מחפש רבש"צ ואור החליט לקפוץ על ההזדמנות. 
בתפקידו אור הוא הצינור המקשר בין הצבא לתושבים בקיבוץ בשגרה ובחירום ואמון על ניהול פינוי קהילה בחירום לצד המשך שגרת חיים תקינה. מאז כניסתו לתפקיד התמודד אור עם שני סבבי לחימה, שריפות, פצמ"רים ועוד. 
"במבצע הראשון שחוויתי נולדה גם בתי הראשונה ככה שנאלצתי לפנות את משפחתי ולהישאר בקיבוץ. מי שעוזר לי לעשות את העבודה שלי על הצד הטוב ביותר זו המשפחה התומכת שלי" אומר אור. ״אני מאמין שקיבלתי את ההצטיינות כיוון שאני תמיד מנסה לתת מעבר ממה שמוגדר בתפקיד, מגדיל ראש, אני חושב שהקשר שלי עם הצבא והאנשים בצבא מאוד צמוד וחשוב לי לתת מעצמי גם עבורם. הייתי רוצה שהתושבים בקיבוץ ידעו שיש על מי לסמוך, על המועצה שמאפשרת לנו לנהל את מרכיבי הביטחון בצורה טובה, על כיתת הכוננות שעוזרת בשמירה על הישוב, ועל הצבא שנמצא פה כל הזמן והם חלק בלתי נפרד מאיתנו". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן