יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 1 צילום אוויר

רובוטיקה חקלאית עכשיו 

2 דק' קריאה

שיתוף:

האם תהיה חקלאות ישראלית בשנת 2050? מה יעשה הרובוט שיחליף את האדם בטיפול בענבים? איך מזהים קולות של חרקים? כל התשובות בתערוכת החקלאות השנתית "אגרו ישראל-יבול שיא"

התערוכה החקלאית, הפתוחה לקהל הרחב, תתקיים ב-3-2 בנובמבר בפארק הלאומי מעיין חרוד, ויהיו בה למעלה מ-120 ביתנים בהם יוצגו טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, ציוד ומיכון, דשנים, אנרגיה מתחדשת ועוד. בין האורחים יהיו משלחות מגאנה והפיליפינים.  

במקביל לתערוכה ייערך כנס מקצועי בניהולם של מנכ"לית מו"פ צפון חיה רק יהלום ויו"ר הכנס אלקנה בן ישר ויוצגו בו יישומים טכנולוגיים חדשניים וסדרה של הרצאות מפי חוקרים ומדענים במחקר החקלאי. 

תמונה 4 aWeQ O1g
תערוכה המציגה טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות. צילום: נתי חדד 

חקלאות בעידן המידע 

את הכנס ייפתח פרופ' אביטל בכר, ממנהל המחקר החקלאי בבית דגן בהרצאה על חקלאות חכמה ורובוטיקה חקלאית. אחד החידושים הוא רובוט שיחליף ידי אדם בטיפול בענבים ובתפוחים ובשליטה על החֲנָטָה (השלב שלאחר הפריית הפרח על ידי האבקה, לפני שמתחיל להיווצר הפרי). 

מנשה כהן, חוקר במו"פ צפון שפיתח טכנולוגיות לשליטה על התפתחות הצמח, יציג את הממצאים המחקריים שלו, הקשורים גם למשבר האקלים המשפיע על כדור הארץ כולו. 

ד"ר רקפת שרון ממו"פ צפון ומיגל, תציץ אל העתיד ותציג שימוש מעשי בטכנולוגיות לניטור פגעים. הניטור יאפשר זיהוי קול של חרקים, כדי שמחקר יידע לזהות ולטפל בהם. ד"ר עדי טפלייה, המדען הראשי בחברת "תבל" יישא דברים על חקלאות בעידן המידע באמצעות טכנולוגיה יישומית. 

פרופ' אילן הלחמי ממנהל המחקר החקלאי ידבר על חקלאות מדייקת בבעלי חיים – קצב עליית המשקל של בהמה במפטמה וכיצד ניתן לשלוט בניהול עדר של בעלי חיים. 

Screenshot 2022 10 19 110251
אבטיח של אוריז'ין זרעים. צמח עם גנטיקה חזקה להפחתת עלויות  

ממעבדות המחקר לשטח 

ביום השני של הכנס המקצועי יציגו חוקרים ומדענים שיטות חדשניות לשילוב בינה מלאכותית לקידום החקלאות. יהודה ויינברג יציג יישום טכנולוגיות חדשניות במטעים והראל גרינבלט משה"מ (שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות) ידבר על מעבר מפיתוח טכנולוגיות חדשניות לשדה החקלאי. 

את היום המקצועי השני תחתום הרצאת סיכום של כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, אילנה דרור, שתענה על השאלה האם תהיה לישראל חקלאות פעילה בשנת 2050 ואם אכן זו התחזית האופטימית, מה יהיה כדאי לגדל כדי לספק תוצרת טרייה לתושבי המדינה. 

תמונה 2 מרסס מפוח אוטונומי לחממות 1
מרסס מפוח אוטונומי לחממות, מרססי רז. עצמאי בשטח 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן