יבול שיא
הרפת והחלב
נחל האסי צילום שלומי מישאלי

החברה להגנת הטבע דורשת להרוס גשר שקיבוץ ניר דוד בנה מעל האסי

2 דק' קריאה

שיתוף:

החברה להגנת הטבע העבירה לוועדת הערער שליד הוועדה המחוזית  לתכנון ובנייה בצפון,  ערר על היתר הבנייה שנתנה הוועדה המקומית לקיבוץ ניר דוד להקמת  גשר מעל האסי. החברה טוענת כי הגשר פוגע ברצף האקולוגי של הנחל ובמעבר מתחתיו בתוואי הנחל,  ודורשת להורות לקיבוץ להרוס את הגשר

לטענת החברה  מדובר ב"גשר עצום ממדים אשר משמש למעשה לא רק כגשר אלא גם כסכר החוסם את המעבר התחתון, מונע את האפשרות של מעבר אנשים ובעלי חיים מתחתיו, ופוגע ברצף האקולוגי", (אלי אשכנזי וואלה).

מקיבוץ ניר דוד נמסר כי "הגשר תוכנן על ידי בעלי מקצוע וקיבל את כל ההיתרים והאישורים הדרושים לבנייתו".  הגשר החדש החליף גשר ישן שנבנה בשנות ה-30 ושימש למעבר עגלות רתומות לסוסים.

בקיבוץ טוענים כי התהליך לקבלת היתרים לבנייתו נמשך כבר חמש שנים, היתר הבנייה ניתן  באמצע 2019 והבנייה, בהשקעה כספית גדולה, הסתיימה לפני כחצי שנה.

לכן תמוה העיתוי שבחרו בחברה להגנת הטבע להגיש את הערר דווקא עתה ויש מי שמייחסים את התזמון לבחירות שייערכו בשבוע הבא ולסיוע התקציבי שמקבלת החברה להגנת הטבע מהמשרד לאיכות הסביבה שבראשו השרה גילה גמליאל.

כמו כן מכחישים בקיבוץ  טענות של החברה להגנת הטבע, כאילו מתחת לגשר לרוחב הנחל, קבועה רשת שמונעת מעבר אנשים ובעלי חיים  מצד לצד. אין רשת כזו טוענים בקיבוץ.

הערר של החברה להגנת הטבע מופנה למעשה  לא נגד הקיבוץ אלא נגד מי שנתנו לקיבוץ את ההיתר לבנות את הגשר – יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בצפון והמהנדס שלה.  הדיון בערר יתקיים במועד מאוחר יותר  וצפוי הליך ממושך בעניין זה.

המאבק על נחל האסי הוא כינוי למאבק ציבורי בישראל למען מתן גישה חופשית לציבור, לקטע מנחל עמל (הקרוי גם "נחל האסי"), העובר בשטח קיבוץ ניר דוד ונמצא סמוך לבתי מגורים של תושבי הקיבוץ. המאבק, שהחל בשנת 2012, הובל בראשיתו על ידי ארגון "הטבע שייך לציבור" (מוביל המחאה היה נסים זמיר – תושב בית שאן), בשנת 2016 הגיעו הארגון והקיבוץ ניר דוד להסכם פשרה בבג"ץ. (מתוך ויקיפדיה)

צילום | שלומי מישלי Pikiwiki Israel

הרשמה לביקור בנחל האסי – כל הפרטים כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 ענת זיסוביץ חריט, מדריכת מטעים נשירים; דוא"ל: [email protected] יעל גרינבלט אברון, איל יונאי, אריה פלג, אברהם צימרמן, דני גמרסני הקדמה החורף האחרון התאפיין במיעוט גשמים חריג, וכפי הנראה השנה תוכרז כשנת בצורת. עם זאת,
4 דק' קריאה
יצאנו לסיור בעסקים ואתרים מובילים ברחבי המועצה האזורית מגידו, מעגלת קפה של בוקר ועד יאנק בורגר דרך יקב רמות מנשה ועוד * הצעות לטיול בעין פירחא, הסליק בעין השופט, מערת הפלמ"ח ועוד * אז
6 דק' קריאה
במדינות כמו אוסטרליה, קנדה וארה"ב שריפות בשטחים פתוחים מהוות איום חוזר ומתגבר. כתוצאה מכך, נוצרה תשתית חזקה של המגזר השלישי לטיפול בהיערכות, מניעה, חוסן ותגובה לשריפות. העמותה לסיוע בהתמודדות עם שריפות בשטחים פתוחים ממוקמת
3 דק' קריאה
במהלך הוועידה הודיעו על חיבור כלל תנועות ההתיישבות תחת תנועות המושבים: ״חיבור היסטורי, משמעותי, ערכי וחברתי אשר משנה את פניה של ההיסטוריה של המרחב הכפרי. האיחוד הוא מסר ודוגמא לחברה הישראלית כולה״ * מנשיא
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן