יבול שיא
הרפת והחלב
פתיחת כנס בינלאומי לטכנולוגיות מזון מהים ומהמדבר2 רותם להב

היום זה קורה באילת: הכנס הבינלאומי לטכנולוגיות מזון מהים ומהמדבר, בהובלת משרד החקלאות ופיתוח הכפר, יארח בכירים בדרגת שרים ממדינות העולם

2 דק' קריאה

שיתוף:

המטרה: לקדם שיתופי פעולה בינלאומיים ואזוריים עם מדינות ערב נוכח משבר האקלים והתמודדות עם אתגרי ביטחון המזון בעולם בין המשתתפים: שרי חקלאות מרחבי העולם שיגיעו ללמוד מהיזמים והחוקרים הישראליים

שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר: ״במהלך השנים האחרונות, כשהעולם כולו עוסק בנושא ביטחון המזון ומשבר האקלים, הפוטנציאל הישראלי מתעצם עם השנים והכנס מהווה הזדמנות ליזמים ולחוקרים הישראליים להציג, לשתף ולהצמיח שיתופי פעולה בתחומי המחקר והפיתוח הרבים שבהם אנו כבר מובילים את התחום. הכנס ׳מזון מהים ומהמדבר׳ נועד כדי להניע את הגלגלים לקראת שיתופי פעולה עם מדינות ברחבי האזור שלנו, המתמודדות עם אתגרי אקלים דומים״

נושא ביטחון המזון העולמי יעמוד בשנים הקרובות בפני אתגרים רבים, ביניהם קצב גידול האוכלוסייה, ההתחממות הגלובלית ושינויי האקלים התכופים, עליית פני הים וצמצום השטחים הפוריים לגידולים חקלאיים. בהתאם לכך, היום נערכת יריית הפתיחה לכנס בינלאומי ראשון בישראל ויארח שרים ומשלחות ממדינות העולם ובהן בחריין, מרוקו ועוד. כל זאת במטרה לקדם ידע וטכנולוגיות בתחום החקלאות הימית והמדברית, וכן חיזוק שיתופי פעולה מחקריים ועסקיים בתחום. הכנס יימשך שלושה ימים והוא בהובלת משרד החקלאות ופיתוח הכפר בראשות השר עודד פורר; ובשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל והמשרד לשיתוף פעולה אזורי.

במסגרת זו ובמהלך יומו הראשון של הכנס, יתקיים פאנל בהשתתפות שרי וסגני שרי חקלאות מהמדינות אזרבייג׳אן, רומניה, מולדובה, טוגו ומלטה, לצד חוקרים ויזמים ישראליים בנושא ׳עתיד ביטחון המזון העולמי בראי משבר האקלים׳, זאת במטרה לחלוק ולשפר את הידע ולממש את הפוטנציאל הטמון בחיבור בין הים והמדבר בישראל – למדינות העולם.

פתיחת כנס בינלאומי לטכנולוגיות מזון מהים ומהמדבר רותם להב
פתיחת כנס בינלאומי לטכנולוגיות מזון מהים ומהמדבר. צילום: רותם להב

כמו כן, את מושב הפתיחה יוביל פרופ׳ יונתן זהר, חוקר מתחום הדגה באוניברסיטת מרילנד. דוברים מובילים נוספים שיקחו חלק הם פלאביו קורסין, מחברת Aqua Spark, שמקדמת השקעות גלובליות בתחום החקלאית הימית וד״ר ג׳ון ביוקנן, מנכ״ל Center for Aquaculture Technologies, זאת לצד מומחים ישראליים כגון ד״ר חנה רוזנפלד, מהמכון לחקר ימים ואגמים; ופרופ׳ אמיר שגיא מאוניברסיטת בן גוריון.

הכנס הוא תוצאה של החלטת הממשלה בחודש אוגוסט האחרון, שהוביל שר החקלאות ופיתוח הכפר עודד פורר, אשר במסגרתה יצאה לדרך תוכנית רב־שנתית לפיתוח העיר אילת וחבל אילות כמוקד לאומי ובינלאומי לייצור מזון מן הים והמדבר בעלות של כ-170 מיליון שקל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יושבים בגבולות, מתחזקים וגדלים. על פי סיכומי 2023 -2024 מצב הקיבוצים מעולם לא היה טוב יותר  *תמונה ראשית: משפחת אבני מקיבוץ געש. ארבעה דורות, סבא רבא שבתאי בן 101, הנין הקטן רני רק נולד.
5 דק' קריאה
המנהלים והמנהלות של שמונת מרכזי החוסן בנגב המערבי דורשים מראש הממשלה ומשרי האוצר, הבריאות והרווחה לעצור את הקיצוץ התקציבי ולהסדיר את התיקצוב למרכזי החוסן בעוטף עזה. לטענתם, לא זו בלבד שהוחלט על קיצוץ בתקציבים,
7 דק' קריאה
התעשייה הקיבוצית מתגאה בעלייה עקבית במספר החברות הגדולות והרווחיות המייצאות לשווקים הגלובליים. כיצד פרצו המפעלים את גבולות הקיבוץ והם מספקים לבעליהם הכנסות בשווי מיליארדי שקלים?  *תמונה ראשית: נטפים. המקום הראשון בדירוג  בחודשי האביב נצבע
4 דק' קריאה
בבארי משפצים בתים ושבילים, מזל שהקיבוצניקים לא מתרגשים מקצת אבק *תמונה ראשית: אפשר כבר להוריד? שלט הענק על מגדל המים במרכז בארי. צילום: אביבית ג'ון  דרכים  משפצים ובונים אצלנו בתים, אבל זה עניין שולי. שיפוץ
4 דק' קריאה
התנועה הקיבוצית קיימה אירוע הוקרה לפעילי התנועה שהיו שותפים להובלת המאבק להשבת החטופים. אסתר בוכשטב, אימו של יגב ז"ל: "הצטרפות התנועה הקיבוצית לפעילות המטה ולמטות השטח תמכה במשפחות וחיזקה את המאבק". הצלם זיו קורן:

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן