יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 2191114927

נוהל תמיכה בעובדים בחקלאות בשנת 2023 במשקים חקלאיים באזורי לחימה (עוטף עזה וגבול הצפון) לאור מלחמת "חרבות ברזל"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

נוהל זה נועד לסייע למעסיקים בענף החקלאות במועצות האזוריות והמקומיות באזור הלחימה – באזור העוטף וגבול הצפון המפורטות בנוהל, על ידי מתן תמיכה, לשמור על רציפותם התפקודית ולחזק את מעגל העוסקים בחקלאות,  לטובת הבטחת הייצור החקלאי ואספקת תוצרת חקלאית טרייה מייצור מקומי.

ביום כ"ב בתשרי התשפ"ד (7 באוקטובר 2023) החלה מתקפה משולבת מרצועת עזה שכללה ירי טילים מסיבי לעבר מדינת ישראל וכן חדירות מחבלים ליישובים ישראלים – רובם ביישובי העוטף, וגבתה מספר קורבנות רב. בעקבות המתקפה הרצחנית הוכרז על מצב מיוחד בעורף, בהתאם לסעיף 9ג לחוק ההתגוננות האזרחית, התשי"א-1951. בהמשך, הורחבה ההכרזה על המצב המיוחד לשטח מדינת ישראל כולה. בנוסף, הקבינט המדיני בטחוני הכריז על נקיטת פעולות צבאיות משמעותיות בהתאם לסעיף 40 לחוק יסוד: הממשלה והוכרז על מלחמת "חרבות ברזל".
נוכח ההסלמה של הכוננות גם בגבול הצפון. הוכרזו מרחב עוטף עזה ואזור קו הגבול עם לבנון, בנוסף לאזורים נוספים, כשטח צבאי סגור שהכניסה אליהם אסורה, וביישובים רבים בישראל התבקשו התושבים להתפנות מבתיהם.

נוכח האירועים האמורים מכיוון שמצב החירום וניהול המערכה הביא לנטישה של עובדים ישראלים וזרים את משקי החקלאות, נוכח חשש ממשי לחייהם, כמו גם לפינויה של אוכלוסייה אזרחית מאזורי הלחימה, נפגעה שגרת העבודה במשקים חקלאיים באופן העלול לסכל את המשך יכולתם לשמור על רציפות תפקודית.

יש להגיש את הבקשות באמצעות הטופס המקוון

בכל שאלה ניתן למחוזות המשרד:

מחוז הנגב [email protected][email protected]

עבד – 050-7710005
בישרה – 050-6241233

מחוז צפון [email protected]

יניב – 050-6241195

אגף גורמי ייצור [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעידן בו כל טיפת מים וכל סנטימטר קרקע חשובים, האפשרות לקבל החלטות מדויקות בחקלאות הפכה לגורם המכריע. אוניברסיטאות מובילות בעולם משיבות לאתגר באמצעות שילוב עוצמתי בין בינה מלאכותית, חיישנים וחקלאות מדייקת. אחת הדוגמאות הבולטות
2 דק' קריאה
הכנס התקיים ביזמת שה"מ במשרד החקלאות וביטחון המזון והמועצה להאבקה ודבש המועצה להאבקה ודבש: ללא האבקת הגידולים החקלאיים באמצעות דבורת הדבש יפגע ענף החקלאות ולא יהיה מזון לבני האדם- חובתנו לשמור עליה *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
אורטל בחשיאן – מדריך גידול בננות וסובטרופיים, אגף ענפי הצומח, שה"מ נבות גלפז – מו"פ צפון, גלאור –מדריך בננות, שה"מ תקציר שני הגורמים העיקריים המגבילים את רווחיות ענף הבננות בישראל הם תופעת "עייפות הקרקע"
7 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אבוקדו אזורי במרכז, עינב כורם סלקמן / חממה טכנולוגית עין שמר, עוביידה אבו ארקיה, כריס כבהא וויקטוריה גרסימוב / בי"ס סינדיאנה ותיכון אתגרי העתיד אבוקדו מושפע מאוד מתנאי מליחות, המתבטאים בהפחתת
4 דק' קריאה
לאו וינר/ מו"פ אזורי מרכז, רוני רנגהרץ/ קיבוץ נחשונים, אלון צור, חמי לינדנבוים ואיתי רבינוביץ/ חברת גדות המדען היפני  Eiichi Kurosawa  היה הראשון שזיהה את ההורמון ג'יברלין במהלך מחקרו על מחלת האורז ב-1926. תשע
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!