יבול שיא
הרפת והחלב
1

השקת זני עגבניות עם עמידות בינונית (IR) לוירוס ה-ToBRFV

2 דק' קריאה

שיתוף:

חברת "הזרע" גאה לבשר על השקת זנים עם עמידות IR לוירוס טובמו ToBRFV– האיזון האופטימלי בין עמידות ליבול – שמעניקים לחקלאים כלי יעיל להתמודדות עם הנגיף המדביק צמחי עגבניות ופירות ופוגע בחקלאים מכל רחבי העולם. נגיף הקמטים החומים של העגבנייה מהווה איום מתמיד על חקלאים מכל רחבי העולם. הוא גורם לירידה משמעותית ביבולים, פוגע באיכות הפרי וגם מדביק צמחים אחרים באופן שיטתי, שכן מדובר בנגיף מידבק מאוד שיכול להדביק דרך אדמה, כלים, מים או מגע עם אנשים.

מאז הופעתו של ה-ToBRFV צוות מו"פ של "הזרע" פועל ללא לאות במטרה למצוא זנים שיהיו מסוגלים להציע רמת עמידות טובה מפני ToBRFV מבלי להתפשר על היבול ואיכות הפרי, אותם השבחנו במשך שנים. במשך מספר שנים החוקרים והאגרונומים של "הזרע" השקיעו אינספור משאבים במטרה למצוא פתרונות שייתנו מענה לצורכי חקלאים מכל רחבי העולם. יתר על כן, לדברי אלחנדרו שכטמן, מנהל השיווק עבור הפורטפוליו של "הזרע", "המאמצים הללו כללו ניסויי עומק באתרים רבים ובמגוון תנאים שונים, בקנה מידה בינלאומי, על מנת לוודא שאנו מסוגלים לספק את הפתרונות המיטביים, עם האיזון הנכון בין ביצועי הצמח להגנה מפני ToBRFV".

הזרע" גאה לבשר על זמינות רחבה של זנים בעלי עמידות IR בפני ToBRFV בכל רחבי העולם, המאפשרת לנו להציע פתרון מותאם ומיטבי על-פי דרישות השוק, החל מאיטליה, יוון, ספרד, מקסיקו, תורכיה, ישראל וכן הלאה.

באמצעות מחקר משותף עם לימגריין, "הזרע" תרמה לרשת של תכניות מחקר שיתופיות חיצוניות ופנימיות על ToBRFV, תוך שימוש בגישות שונות. התוצאה היא שקבוצת לימגריין היא החברה הראשונה שהגישה ב-2017 בקשה לרישום פטנט על עגבניות עמידות בפני ToBRFV. בזמן השקה מסחרית של הדור הראשון של זני עגבניות עם עמידות בפני ToBRFV, תכניות המחקר ופיתוח של לימגריין ממשיכות לפעול במרץ במטרה להשיג עמידות נגד צורות אגרסיביות יותר של הווירוס הקטלני הזה שעלולות להופיע בעתיד.

"מאמצי המחקר והפיתוח שלנו לא הסתיימו, אנו עדיין משקיעים רבות על מנת להשיג רמת עמידות גבוהה יותר ולהרחיב את הפורטפוליו שלנו לטובת מגדלים מכל רחבי העולם", אמר שכטמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עשרות פרדסנים, מדריכים, חוקרים ואנשי תעשיה הגיעו לכנס שהתקיים בבית הגדודים במושב אביחיל * בין הנושאים הרבים שעלו בכנס: הירידה הדראסטית בייצור ההדרים בעולם, בעיקר בעקבות אירועי אקלים קיצוניים, הירידה בצריכת הדרים ברחבי העולם,
9 דק' קריאה
החודשיים האחרונים התאפיינו בהרבה מאוד עשייה, ויחד עם זאת, הדרך ארוכה ולצערי לא סלולה או נוחה אלא מלאת מכשולים ואתגרים. הארגונים החקלאים רתומים לעשייה רבה, בניצוחו של אורי דורמן. התיקון לחוק המים  בישיבת הכלכלה
2 דק' קריאה
פתח דבר ענף ההדרים מוצא את עצמו בשליש האחרון של עונת השיווק מתמודד במצב מורכב עם צמצום הביקוש בקטגוריית האשכוליות שפותחות את עונת היצוא, עודפי היצע בתפוזים וקליפים המיועדים לשוק המקומי, ומאידך – ביקוש
3 דק' קריאה
"הייתי ילדה שכל היום מציירת, היה לי צורך כזה", מספרת האמנית פוגי נעים ממושב רמת רזיאל * אחרי לימודים בשנקר ובבצלאל היא היום יוצרת מוכרת ברחבי הארץ ובחו"ל * הסטודיו של פוגי נעים ברמת
5 דק' קריאה
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, מהאירועים הקולינריים הוותיקים והאהובים בישראל, מציין 25 שנה – אז יצאתי לטעום חלק קטנטן מהמטעמים שממתינים לכם במסגרת הפסטיבל…  *תמונה ראשית: רותי פינס ודפנה מעוז ב"מרק בערפל". צילום: אלמוג
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן