דילוג לתוכן
יבול שיא
הרפת והחלב
הרחבות קהילתיות בנגב ובגליל

מה פסק בית המשפט לגבי שוויין של זכויות שמחזיק פושט רגל בבית בקיבוץ? 

1 דק' קריאה

שיתוף:

במסגרת הליכי "פשיטת רגל' או "חדלות פירעון" לאדם שנקלע לחובות שאינו יכול לשלמם, נקבעת לחייב תכנית פירעון. זו מעין "תכנית עסקית", שנועדה לאפשר לחייב שנקט הליכי פשיטת רגל לפרוע את חובותיו לאורך זמן, בחלקם או במלואם, בהתאם ליכולותיו ולנכסיו.

לאחר שהחייב יעמוד בכך, הוא יקבל פטור ("הפטר") מחובותיו ויוכל לפתוח "דף חדש" בחייו הכלכליים. כדי ליישם את הליכי חדלות הפירעון ממנה בית המשפט "נאמן". לא תמיד מבוצע מימוש של נכסי החייב, בדרך של מכירה לאחר. כך, במקרה שהחייב הוא בעלים של חלק מדירה ש"תפוסה" בידי הבעלים האחר שלה.

במקרה כזה, החייב יכול "לפדות" בכסף את חלקו בדירה. המשמעות ברמה העקרונית היא שהוא משלם לנושיו (ל"קופת הכינוס"), סכום נוסף "לפדיון זכויותיו", ולאחר שיעמוד בתוכנית הפירעון, יקבל הפטר ויישאר עם הדירה. 

ובמעבר חד לחצר הקיבוצית: אחד, נקלע לחובות, הוכרז פושט רגל ונקבעה לו תכנית פירעון לפיה עליו לשלם "'קופת הכינוס" 175,000 שקלים. התברר שלחייב "זכויות חוזיות" בבית אותו ירש מהוריו המנוחים, בקיבוץ בגליל העליון.

לחייב שני אחים, כך שהוא זכאי לשליש מעיזבון הוריו. שמאי העריך את הנכס בכדי 300,000 שקלים. החייב ביקש את אישור בית המשפט המחוזי "לפדות את זכויותיו" בבית הוריו. על פניו, שווי זכויות החייב בנכס הם כדי 100,000 שקלים. לבית המשפט הוגש "נייר עמדה מטעם הקיבוץ" ולפיו כדי למכור את הזכויות החוזיות בנכס לאחר – נדרש שאותו צד שלישי יתקבל לקיבוץ בהתאם להחלטות הקיבוץ וישלם דמי חבר. כמו כן, "אין ודאות בדבר מועד השיוך ברשות מקרקעי ישראל וגובה דמי היוון שהרוכש יידרש לשלם".  

בית המשפט אמר ש"מדובר בזכויות חוזיות, שעתידן לוט בערפל, כאשר טרם בוצע שיוך דירות ולא ברור מתי ניתן יהיה לממש את הזכויות הללו. "במצב דברים זה", אישר בית המשפט, בהסכמת "הנאמן" ו"כונס הנכסים הרשמי", ש"החייב יפדה את זכויותיו בנכס בסך 30,000 שקלים, בנוסף לסכומים ששולמו עד כה לקופת הכינוס במסגרת תכנית הפירעון". לאחר שישלם החייב את הסכום האמור, פסק בית המשפט, יהיה ניתן לאשר לו הפטר.  

ניתאי חסון כבר זכה באליפות אירופה 2021 במפרשית 470 (זוגות) בפורטוגל וסיים עם טל הררי במקום השביעי באליפות העולם * חסון ושותפתו נועה לסרי סיימו במקום השביעי במשחקי פריז אשתקד (התחרויות נערכו במארסיי), אבל
3 דק' קריאה
אירית פליקס (68) ממושב מישוב שכניה שבגליל, נולדה בחיפה וגדלה במושב חסידים, מושב שקיים כבר 100 שנה. אביה היה יליד הכפר והילד השמיני במחזור הראשון. למרות שאירית גדלה על ברכי החקלאות, היא בחרה באומנות.
2 דק' קריאה
"אנחנו לומדים לזהות את הרגשות דרך מעשים, מחשבות ותחושות גוף. אסור לפחד מרגשות. חשוב לפתוח את נושא הרגשות בפני הילדים ולא להדחיק אותו – זה חשוב מאוד כי זה מה שבונה את החוסן", אומרת
7 דק' קריאה
בזמן המלחמה (וגם לפני) נמצאו בשטחי מדינת ישראל עשרות כלבים מוזנחים, פצועים וכאלה שעברו התעללות והזנחה. עם מלחמת חרבות ברזל, הוצאו, גם מעוטף עזה וגם מאיו"ש ומאזור הצפון, מספר כלבים ובעלי חיים חסרי ישע.
3 דק' קריאה
ארז קומרובסקי מוכר לרבים מאיתנו מתוכניות בישול ותחרויות בישול שעל המסך. אבל ההכרות הראשונה שלו עם הציבור הייתה כשפתח את רשת "לחם ארז", והנגיש ללקוחות לחמים מסוגים שונים ועולם שלם של אפייה. תמר פלד
7 דק' קריאה
תהפוכות הגורל הביאו את דרור גדיש לחקלאות, לעבודת האדמה בעין יהב שבערבה, להמשיך את החלום בלב השממה אבל חלום לחוד ומציאות לחוד * "אין שנה שלא נסגר איזה משק. המצב של עין יהב בעשר
7 דק' קריאה