יבול שיא
הרפת והחלב

זכתה ב-2 מיליון יורו – מענק יוקרתי של מועצת המחקר האירופית

2 דק' קריאה

שיתוף:

ד"ר מיה בר, מדענית מובילה במכון וולקני בתחום מערכת החיסון הצמחית ויחסי צמח-פתוגן זכתה במענק הנכבד

*תמונה ראשית: ד"ר מיה בר. צילום: ד"ר מאיה קליימן

ד"ר מיה בר, מדענית מובילה במכון וולקני בתחום מערכת החיסון הצמחית ויחסי צמח-פתוגן זכתה במענק קונסולידטור היוקרתי מטעם מועצת המחקר האירופית European Research Council – ERC. במחקר שנערך במעבדתה של ד"ר בר נמצא כי צמחים מתקשרים ביניהם באופן שגרתי, תקשורת התלויה במינם ובמצבם ההתפתחותי. למשל: צמחים בוגרים מנהלים תקשורת חיובית עם צמחים צעירים ובכך מעודדים את גדילתם ועמידותם למחלות, בעוד שצמחים צעירים מנהלים תקשורת שלילית עם צמחים מבוגרים מהם, ובכך מעכבים את גדילתם ועמידותם למחלות.

ד"ר מיה בר, מכון וולקני: "המחקר בודק איך צמח מושפע מהצמחים השכנים שלו. הבנת התקשורת בין צמחים היא קריטית לפיתוח גידולים עמידים למחלות, לצמצום השפעות שליליות של חקלאות תעשייתית, ולהבנה טובה יותר של מערכות אקולוגיות, במיוחד על רקע אתגרים אקלימיים והצורך שלנו להתאים את החקלאות אליהם."

17 מתוך 328 המדענים והמדעניות שזכו השנה במענק היוקרתי הם ממוסדות מחקר ישראלים מובילים. ישראל דורגה במקום ה-7 מתוך 43 מדינות שזכו למענקים מטעם ה-ERC.

ה-ERC, שהוקם על ידי האיחוד האירופי בשנת 2007, הוא הארגון המוביל באירופה למימון מחקר. משימתו של ה-ERC היא לעודד מחקר איכותי ופורץ דרך ברחבי אירופה באמצעות מימון תחרותי המבוסס על מצוינות מדעית, ולתמוך במחקרים בחזית המדע, בכל התחומים.

דר מיה בר וצוות החוקרים
ד"ר מיה בר ו צוות החוקרים. צילום: לוידה טג'אדה

צוות המחקר של ד"ר מיה בר כולל את ד"ר רופאלי גופטה (למעלה מימין), ד"ר גותאם אנאנד (למעלה משמאל), ד"ר מירב לייבמן-מרקוס (למטה מימין) וגב' לוידה טג'אדה (למטה משמאל).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן