יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 02 13 114627

שוחררו בפעולה הרואית

2 דק' קריאה

שיתוף:

לאחר 129 ימים בשבי חולצו במבצע צבאי פרננדו מרמן ולואיס הר שנחטפו מניר יצחק

*תמונה ראשית: פרננדו מרמן. אחיה של קלרה מרמן ששוחררה בפעימה החמישית עם אחותה ואחייניתה 

פרננדו מרמן, אחיה של קלרה מרמן ובן זוגה לואיס הר (מקיבוץ אורים), שנחטפו יחד עם קלרה, אחותה גבריאלה ליימברג, ואחייניתה מיאה ליימברג, חולצו במבצע חילוץ הרואי מבית ברפיח.
בני המשפחה נחטפו יחד מביתה של קלרה בקיבוץ ניר יצחק בשבת השחורה של ה-7 באוקטובר והוחזקו יחד בשבי חמאס עד לשחרורן של קלרה, גבריאלה וביתה מיאה, שיצאה יחד עם כלבתה בלה, בפעימה החמישית ב-28 בנובמבר.
לפי מה שהותר לפרסום כוחות צה"ל, שב"כ וימ"מ הגיעו לרפיח סביב השעה שתיים לפנות בוקר בלילה שבין ראשון לשני. הכוחות הגיעו בצורה חשאית לבניין בו הוחזקו החטופים, פרצו את דלת המבנה בקומה השנייה וחילצו את החטופים. במקום התנהל קרב מול מחבלים חמושים ואש שנפתחה על הכוח ממבנים סמוכים. כוחות הקרקע נעזרו בסיוע אווירי ובמעטפת של כוחות שייטת 13 וחטיבה 7 של השריון. החטופים פונו במסוק לבית החולים שיבא, ומצבם מוגדר טוב.

Screenshot 2024 02 13 114502
לואיס הר. אדם מקסים, עדין, רקדן 

שמחה מהולה בציפייה
בקיבוץ אורים התרגשו ושמחו על חזרתו של לואיס הר, חבר הקיבוץ. טלי אופנהיימר מדינה, חברת הקיבוץ מספרת על לואיס הר "איש משפחה בעל משפחה מלוכדת ואוהבת. אדם מקסים, עדין, רקדן, שחקן. לואיס הוא חבר שלנו ומי שקיבל אותי ואת בעלי בוועדת קליטה כשהגענו לאורים. אנחנו שמחים מאוד לחזרתו ומחכים לעוד בשורות טובות״.
הקיבוצים אורים, גבולות וצאלים, לא נכללו ביישובים שפונו על ידי המדינה כיוון שהם מרוחקים מעל 7 ק"מ מהגבול. מועצת אשכול פינתה את תושבי הקיבוצים האלה על חשבונה, אך בסוף החודש יסתיים הסדר זה והתושבים יחזרו לבתיהם, על אף שבאורים, למשל, רוב בתי הקיבוץ אינם ממוגנים.
סוסי לונסקי, מנהלת הקהילה של ניר יצחק מסרה: "משמח מאוד ומרגש. לואיס ופרננדו נחטפו מהבית של קלרה יחד עם מיאה וגבריאלה. משפחה שלמה שזוכה להתאחד היום אחרי 129 ימים בשבי. זה עוזר להחזיר איזושהי תחושת שליטה על החירות שנלקחה מכולנו. זאת חובה של מדינת ישראל להחזיר את כל האזרחים שנחטפו הביתה.
השמחה הזאת מהולה ברגשות מעורבים על כל האזרחים שנחטפו וכלואים ומצבם הולך ומידרדר. ובעיקר לאנשים שלנו-ליאור רודאייף שאנחנו דואגים לו מאוד. אנחנו לא יודעים עדיין מה מצבו, רק שנחטף פצוע. אורן גולדין וטל חיימי נהרגו ונחטפו ויש לכולנו חובה להביא אותם לקבורה בבית״.
חברי קיבוץ ניר יצחק נמצאים באיילות "בחדרי מלון קטנים, על כל המשתמע מכך" לדברי לונסקי. "אנחנו כאן עד שנוכל לחזור בבטחה לבית שלנו ולהמשיך לגדל שם ילדים ולהפריח את הנגב כמו שעשינו ב-70 השנים האחרונות. אנחנו לא מדברים עדיין על חזרה הביתה. הבית שלנו הוא לא מקום בטוח כרגע. כולנו מאוד רוצים לחזור לקיבוץ אבל זה יוכל לקרות רק כשיתאפשר ביטחון מלא״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משרד עורכי דין אוריאן אסרף מביא תכנון משפטי מקצועי עד לבית הלקוח * במהלך השנים ערכה עו״ד אסרף קרוב ל־600 ייפויי כוח מתמשכים וליוותה משפחות רבות בתהליכים רגישים וחשובים בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבותו
סינטיה (סינדי) רסקין ממושב תלמי יפה היא פסיכותרפיסטית ומטפלת באמצעות אמנות * היא עצמה אלמנת צה"ל שבעלה נרצח באכזריות בעזה לפני למעלה משלושים שנה * סינדי מטפלת בימים אלה בתושבים נפגעי טראומה ופוסט-טראומה מיישובי
7 דק' קריאה
בנוסף הוקם פארק גיאולוגי חינוכי, הכל בהשקעה של 5 מלש"ח במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רמ"י וביוזמת קבוצת כנרת, רשות ניקוז ונחלים כינרת והחמ"ת *תמונה ראשית: פארק "ביצות כנרת". צילום רחפן: אבי
3 דק' קריאה
ד"ר אדי יאיר שקד, מחבר הספר "נחושות לנצח: 120 שנות היסטוריה של נשים בספורט בישראל" מספר בספרו על ההיסטוריה של הספורט הנשי וההנחות המופרכות שליוו אותו: "רופאים טענו שקפיצה בחבל עלולה לגרום לנשים לכפות
10 דק' קריאה
נתן גוטפלד בן ה-20 התחיל לשחות במושב כבר בגיל ארבע וראשית הקריירה הספורטיבית שלו הייתה בענף הטריאתלון במסגרת מועדון הפועל הערבה * בחו"ל התחרה באולימפיאדת החרשים והגיע למקום חמישי ובארץ הוא מתמודד בתחרויות השחיה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!