יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 09 29 120827

"יבוא תפוחי אדמה וגזר במכסים מופחתים – טעות קשה ובלתי מוצדקת"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

בימים אלה נכנסו במשרד החקלאות ללחץ, כי לטענתם תפוחי אדמה וגזר נמכרים במחירים מופקעים.

מה בעצם קרה? שוב, לא למדו דבר. חושבים שהמחירים ברשתות ובירקניות משקפים תמונת מצב אמיתית וצורך דחוף להפחית מכסים ולייבא, כדי להפחית מחירים. עדיין לא הפנימו שהורדת המכס לא מוזילה את מחיריו של המוצר אלא רק מעשירה ומגדילה את קופת היבואנים. המכס יופחת, היבואנים יתעשרו, והציבור ישלם אותם מחירים מופקעים.

החזירות שמתגלה בשעת מלחמה וגביית מחירים לא הוגנים מהציבור בתקופה זו היא בגדר הפקרות.

אם נתחיל מהמחירים שגובים החקלאים על תוצרתם, הרי שכמובן אין להם יד ורגל בעליית המחיר ההזויה. גזר קונים כיום מהחקלאי ב-2.10 ₪ ותפוחי אדמה ב-3.0  ₪. הפער שוב נמצא ברשתות השיווק, כאשר המחירים שם מגיעים ל-בין 6 ל-7 ₪, ובירקניות אף מגיע עד 10 ₪!

משרד החקלאות צריך להירתם לנושא ולאכוף מחיר תקרה לתפוחי אדמה וגזר ברשתות ובנקודות המכירה של עד 4 ל-5 שקל בלבד, ובמקביל להודיע לקונים שיבדקו לפני שקונים ושלא יקנו במחיר שמעבר למחיר התקרה.

גם עזה והגדה הם חלק מהשוק, וגם שם לצערי משלמים במחסום עבור התוצרת מחיר תיאום מופקע שהוא הרבה מעבר למחיר הקנייה, וגם על זה לא עושים דבר. מעבירים למתווך במקום לסוחר, וכך המחיר מטפס.

אל תורידו מכסים בשעת צרה וללא סיבה מוצדקת, שלא יקרה מה שקרה בעגבניות, כאשר המגדלים ברחו מהגידול והכמויות לציבור פחתו. זה יתנקם בכולם בעתיד!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום הפתוח הראשון של חברת ברידאקס, התקיים אירוע מרשים בחממת התצוגה שבמושב מבטחים. חקלאים מכל קצוות הארץ הגיעו להתרשם מקרוב מהעשייה של החברה, לחוות את החממה ולגלות מעל ל-20 זני עגבניות ייחודיים שהוצגו במקום.
2 דק' קריאה
אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן