יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 11 05 131855

יורה זה לא רק גשם ראשון בעונה

2 דק' קריאה

שיתוף:

בן אנוש יחיד בישראל נקרא עם לידתו בשם הגשם הראשון של עונת החורף. זה יורה ארצי, שנולד לפני 95 שנה בירושלים, בבוקרו של יום גשם ראשון בעונה והוריו החליטו לקרוא לו בשמו של הגשם הראשון.

יורה ארצי, אגרונום בהכשרתו, נמנה יותר משלושים שנה עם בכירי העובדים במשרד החקלאות. בתפקידו הבכיר ביותר היה קמ"ט (קצין מטה) לענייני חקלאות באזור יהודה ושומרון. הוא ידע את השפה הערבית על בוריה ובעבודתו זו הגיש סיוע והדרכה חקלאית לפלשתינים בערי הגדה.

אור לשבת 30 בספטמבר 2023 החזיר יורה ארצי את נשמתו לבורא עולם, עת נפטר בן 95 בביתו במושב בית עובד, והובא למנוחת עולמים למחרת בבית העלמין בנס ציונה, הסמוכה למושב.

יורה ארצי השאיר אחריו את רעייתו, רחל (88), שגם לה סיפור חיים מיוחד עליו נספר בהמשך, וכן שני בנים ושתי בנות.

יפרח ארצי, בן 52, סיפר במהלך ימי השבעה כי כילד "אבא לקח אותי לסיורים נרחבים בערים פלשתינאיות. הייתי כמה פעמים בשכם, בטול כרם, ביריחו וגם בישוב היהודי בית אל".

מסכת חייו של יורה ארצי שזורה אירועים דרמטיים: בשנת העצמאות למדינת ישראל נלחם בקרב על משלט 86 ליד קיבוץ נירים (היום בעוטף עזה) ונשבה בידי חיילים מצרים.

מספר יפרח ארצי: "הסוהרים בבית הכלא המצרי רבו ביניהם מי ישמור על החייל הישראלי. אבא לימד אותם קרוא וכתוב והם הפכו לחברים שלו".

יורה ארצי הוחזר לישראל בעסקת שבויים אחרי ארבעה חודשים בכלא המצרי.

בשנת 1956 יצא יורה ארצי לאיראן, כשליח של חברת תה"ל (תכנון המים לישראל) ושימש כמדריך חקלאי בקזווין, שם שהה 3 שנים עם משפחתו.

יפרח ארצי מגלה לנו שאמו, רחל, נולדה בביירות, בירת לבנון, ובתקופת בגרותה, ברחה מהבית בצוותא עם חברותיה; עלו על סירה ושטו עשר שעות עד ראש הנקרה. משם הגיעה לקיבוץ עין חרוד והצטרפה לתנועת נוער. מסתבר שיורה ארצי היה מדריך חקלאי בקיבוץ עין חרוד ושם הכיר את רעייתו.

בבית עובד, מושב מגוריו, גידל יורה ארצי את הצמח גת על שטח של שמונה דונם וכן פקאן, זיתים ופרדס מניב.

ליורה ורחל ארצי שני בנים ושתי בנות: רימון (69), בעל חווה חקלאית בכפר רות ולו שותף פלשתינאי שפעיל עימו בחווה שלושים שנה. סמדר (64), אורנה (62) ויפרח (52), וארבעה עשר נכדים ועשרים נינים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן