יבול שיא
הרפת והחלב
ים עתיר קיבוץ אפיקים

ים עתיר, 29, קיבוץ אפיקים, ראש תחום בהתאחדות הסטודנטים ומייסדת קבינט העתיד

2 דק' קריאה

שיתוף:

שלומי יחיאב, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית

אני זוכר את הזיק הזה שפגשתי בעיניים של ים ביום שבו היא באה להתראיין לתפקיד הדוברת שלי. ראיתי סטודנטית נחושה ואמביציוזית שבאה לשנות את העולם, והיה לי ברור שעוד נעשה יחד דברים גדולים.

ים הגיעה אלי אחרי שעבדה לצד מנהיגים מהבכירים ביותר בארץ: בלשכת הנשיא לשעבר שמעון פרס ובקשרי החוץ של ראש הממשלה נתניהו, עם רצון עצום לייצר מציאות בידיה שלה. 

חלפו חמש שנים מאז וים ואני חותמים יחד מסע ייחודי שביסודו זכות גדולה לפעול ולהשפיע למען ציבור הצעירים בישראל. 

מהזירה הירושלמית המקומית גדלנו יחד לזירה הארצית-לאומית וים מונתה למנהלת קשרי הממשל והמדיניות של התאחדות הסטודנטים הארצית. במסגרת תפקידה ים ייצגה מידי יום כ-350 אלף צעירים וצעירות אל מול מקבלי ההחלטות בממשלה, בכנסת ובמסגרות בינלאומיות שונות.  

בשנתיים המאתגרות ביותר שידעה ממשלת ישראל, בעיצומו של משבר פוליטי ובשיאה של מגפת הקורונה, הובלנו יחד את המשא ומתן הממשלתי על חבילת הסיוע לצעירים.

אל מול חוסר התפקוד הממשלתי והאתגרים הפוליטיים והתקציביים, הנחישות של ים והיצירתיות שלה יצרו פתרונות יש מאין.

ים יצרה מודלים חדשים של עבודה מול מקבלי החלטות, ומיסדה שותפויות ומיזמים לאומיים חברתיים לצעירים, בין היתר: מלגות ממשלתיות ששילבו צעירים מחוסרי תעסוקה בסיוע חברתי עם משבר הקורונה, כספים ייעודיים שהושקעו בהכשרות והגדלת היצע המלגות לסטודנטים מרקע סוציו אקונומי.   

בין שלל המיזמים הייחודיים שהוקמו אציין את "העסק של כולנו", שחיבר בין פייסבוק ישראל לסטודנטים שיצאנו ממעגל העבודה. 

הסטודנטים זכו להכשרה איכותית מטובי אנשי המקצוע בתעשיית ההייטק הישראלית, ובתמורה סייעו לבעלי עסקים קטנים בפריפריה להקים פלטפורמות דיגיטליות לעבודה מרחוק. 

בשנה האחרונה מונתה ים לחברה בצוות יועצים צעירים ייחודי המייעץ ל-OECD בנושאי מדיניות צעירים גלובאלית ואתגרי הדורות הבאים.

יחד עם קובעי מדיניות, שגרירים וחוקרים, היא לוקחת חלק בבנייה של תוכניות הפעולה הגלובאליות למדיניות צעירים בעידן פוסט-קורונה, מייעצת מניסיונה ולוקחת חלק פעיל בפורומים ובדיונים גלובאליים בנושא. 

המהות שבקידום מדיניות צעירים נוגעת ליכולת לראות ולהבין תהליכים ארוכי טווח, וים מחזיקה בידיה את היכולת הזו, קולה הוא קולו של העתיד. 

קידום מדיניות צעירים מחייבת ראייה רב דורית, יכולת לחשוב קדימה ויותר מהכול דורשת את היכולת לדעת לייצר חזון, שמביט בעיניים פקוחות על אנשי המחר, מי שעתידים לחיות כאן ואולי טרם נולדו, ודואג לכך שזכותם לעולם בריא וראוי תתקיים. 

בימים אלו ים צפויה להרחיב את הפעילות שלה ולהצטרף להקמה של מכון מחקר ומדיניות חדש מבית חברת סטארטאפ ניישן (SNC) אשר שואף להטמיע בישראל חשיבה ארוכת טווח בדגש על היערכות לגלי החדשנות הבאים ולהתפתחות תעשיית ההייטק הישראלית. 

נשאלתי מה צופן העתיד לים, אבל ים חיה למעשה את העתיד של כולנו בכל צעד וצעד בדרכה המקצועית.

אני מאמין, ובעיקר מקווה, שים תמשיך לעמוד בכל הצמתים המרכזיים שיהפכו את העתיד (ואת ההווה) שלנו במדינה לטוב יותר. זכינו בים כנציגת הדורות הבאים הטובה ביותר שיש, וברמה האישית זכיתי בשותפה מדהימה לדרך. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן