יבול שיא
הרפת והחלב

למה מי אתה? מירב צרי, 48, רווקה + 3, מבוא חמה

2 דק' קריאה

שיתוף:

״נולדתי במבוא חמה, ולא ממש עזבתי. זה המקום הכי יפה בארץ, עם הקהילה הכי נהדרת ומכילה, אז מה יש לי לחפש במקום אחר?

איזה איבר בגוף שלך מספר שאת מקיבוץ?
״הכול אצלי בגוף משדר קיבוצניקית. בעיקר הלבוש הלא מושקע בעליל״.
זיכרון ילדות מתוק שקשור בקיבוץ…
״יום העצמאות בבריכה – כל שנה היו בונים מתקנים שונים ומשונים, הייתה פתיחת בריכה חגיגית, נסיעות על קרטינגים ורכיבה בגלגל ענק. אושר צרוף״.
המאכל שהכי אהבת או הכי שנאת שהכינו בחדר אוכל?
״הכי שנאתי כבד עוף. עד היום לא מסוגלת לאכול כבד״.
משפט שאמרו לך על הקיבוץ שבחיים לא תשכחי…
״שחיים אצלנו כמו במערב הפרוע. איש היפה בעיניו יעשה. מצד אחד זה בעייתי, מצד שני, יש פה הכלה לאחר שאני אוהבת. ככה שזה מגלם את הנקודות השליליות והחיוביות כאחד״.
מה השמועה הכי מטורפת שהייתה לגבייך בקיבוץ?
״היו כמה שמועות וכולן קשורות למין (לא בטוחה שאפשר לכתוב את זה בטור שכזה). אמרו שהתחברתי עם בן משק כזה או אחר (לא היה מעולם). הייתה גם שמועה אחת שאני הרצתי: נכנסתי להריון בהורות משותפת. אף אחד לא ידע בהתחלה ממי. אני ובן משק שצעיר ממני ב-10 שנים צחקנו בפורים על כך שנספר לכולם שזה ממנו. היחידה שהאמינה זו אימא שלו שכמעט חטפה התקף לב״.
אם היית יכולה לחזור בזמן, איזו עצה היית נותנת לנערה שהיית?
״ליהנות מכל רגע, כי לפני ההפרטה קיבלנו כל כך הרבה במערכת החינוך – טיולים בכל הארץ, נסיעות לסיני וטורקיה ועוד״.

מירב צרי למה מי
צילום: מהאלבום הפרטי 

מה השאיר אותך בקיבוץ כל השנים האלה?
״הקהילה. המשפחה שלי ברובה כבר לא בקיבוץ, אבל הקיבוץ כולו הוא משפחה אחת גדולה מבחינתי״.
מה התכונה הכי "קיבוצניקית" שלך?
״אני קיבוצניקית באופי ולא רק במקום המגורים. מאמינה גדולה בסוציאליזם, בעזרה לחלשים, התנדבות וחלוקת המשאבים״.
שריטה שהקיבוץ של פעם השאיר בך…
״שונאת לקפל כביסה. מי המציא את זה? מתגעגעת למחסן בגדים שבו מקבלים את הכביסה מקופלת לתאים״
מה הפינה האהובה עליך בקיבוץ?
״הבית שלי ולשבת על המצוק וליהנות מהנוף״.
איזה חג קיבוצי הכי אהבת בתור ילדה או בצעירותך בקיבוץ ולמה?
״פורים. עד היום זה החג האהוב עליי ואני בדרך כלל גם מתחפשת יותר מפעם אחת. אני חושבת שזה חלקית בגלל שזה היה החג האהוב על אבא שלי, זיכרונו לברכה״.
בהנחה שעשית פעם תורנות/גיוסים בקיבוץ – איזה הכי אהבת?
״אהבתי את הגיוסים במפעל. שנאתי את הגיוסים על הקומביין עגבניות והסירחון שהתלווה לזה״.
האם יש איזושהי דמות מהקיבוץ שהשפיעה מאוד על מי שאת היום?
״ההורים שלי – מוסר העבודה שלהם, ההתנדבות לוועדות של אימא שלי ואבא שלי, שידו הורגשה בכל פינה בקיבוץ, הפכו אותי למי שאני כיום״.
ספרי על חלום אחד שהגשמת וחלום אחר שעדיין לא אבל היית רוצה להגשים…
״חלמתי להיות גורם משפיע בקיבוץ שלי ועל הקהילה ולתרום ככל שאני יכולה להפוך להכי טובה שיש. מרגישה שהגשמתי חלקית וממשיכה לשאוף ולפעול כדי להגשים את זה באופן מלא״.
היית מחזירה את הגלגל לאחור, לימים שלפני ההפרטה?
״לא בטוחה. היו המון דברים טובים לפני ההפרטה, שנעלמו אחריה. מצד שני, אין להכחיש שהקיבוץ היום במצב הרבה יותר טוב כלכלית והבנים חוזרים, דבר שלא היה קורה לדעתי אם לא היינו עוברים את זה, אז אולי המחיר היה שווה את זה״.
מה הגעגוע הכי עמוק שלך?
״לאבא שלי. הוא היה חלק מהותי מהקיבוץ, למרות שהיה איש שקט ונחבא אל הכלים, אבל העשייה שלו דיברה
בעד עצמה״.
מה את מאחלת לקיבוץ שלך ל-20 שנה הבאות?
״להצליח לשמור על הביחד, למרות חילוקי הדעות שעולים מפעם לפעם, כי כוחנו באחדותנו. גם במשפחות הכי טובות יש אי הסכמות, אבל בסוף כולנו משפחה אחת״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השותפות מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים – פתרון ארוך טווח, ללא שאריות כימיות וללא פגיעה בסביבה  *תמונה ראשית: ד"ר גורנטלה, יו"ר ומנכ"ל ATGC (שני מימין) ומושיק פיש, מנכ"ל לוכסמבורג תעשיות (חמישי מימין) עם בכירי ממשל, בטקס החתימה בהודו ב-5.12.2025 
< 1 דק' קריאה
 נוער מושב נחלה יזם מרוץ לפיד לזכר אוריה יעקב ז״ל  *תמונה ראשית: מנהל מרכז קהילתי יואב בני אקלום, מברך בטקס לזכר של אוריה יעקב ז"ל  ביום שלישי 16.12.25 התקיים במושב נחלה אשר במועצה האזורית יואב מרוץ הלפיד לזכרו של אוריה יעקב ז״ל, שנפל במלחמה
2 דק' קריאה
אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן