יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 09 30 163020

לקראת ראש השנה: עונת הקיווי הישראלי נפתחת

2 דק' קריאה

שיתוף:

חפשו את זן ה"ברונו" על המדפים *** שימו לב שלא לרכוש קיווי מזן "היווארד" שיבשיל רק החל מחודש נובמבר

בימים אלה נפתחת עונת הקיווי הישראלי. לקראת ראש השנה וחגי תשרי, קוראת מועצת הצמחים לציבור להוסיף לשולחנות החג, יחד עם הרימון, התפוח, התמר, הענבים, התאנים ושאר הפירות המסורתיים, גם את הקיווי מסוג "ברונו" תוצרת ישראל שמבשיל בימים אלה ועולה על המדפים.

ענף הקיווי בישראל מהווה מרכיב חשוב בכלכלת הצפון, וגדל בעיקר בגליל ובגולן. מאז פרוץ המלחמה, מתמודדים המגדלים עם מציאות קשה ומורכבת, עם עבודה 'תחת אש' ותחת איום הטילים, בשטחי גידול מאויימים, עם מיגון חלקי, עם גישה מוגבלת לחלק משטחי הגידול ועם מחסור בעובדים. מגדלים רבים גם גוייסו למילואים. כל אלה, שמתווספים לפגעי טבע, תנאי אקלים משתנים ואתגרי היומיום הנוספים עימם מתמודדים המגדלים, פגעו קשות במגדלים.

שני זני הקיווי הפופולאריים ביותר שגדלים בארץ הם "ברונו" (קיווי מוארך שטעמו מתוק יחסית) ו"היווארד" (הזן הנפוץ בישראל; צורתו עגלגלה). בעוד ה"ברונו" מבשיל ומשווק לצרכנים בימים אלה (תחילת אוקטובר), ה"היווארד" מבשיל החל מחודש נובמבר, ומומלץ שלא לקטוף או לצרוך אותו לפני כן. הקיווי הישראלי נקי כמעט לגמרי ממזיקים וממחלות, וגידולו בארץ אינו מצריך שימוש בחומרי הדברה. את הקיווי עדיף לקנות כשהוא קשה יחסית, ולאפשר לו להתרכך בטמפרטורת החדר. כאשר הוא רך – הוא מוכן לאכילה.

Screenshot 2024 09 30 163041

שי גולני, יו"ר שולחן הקיווי במועצת הצמחים, מציין כי "מרבית עבודת החקלאות נעשית בגבולות המדינה, ומאז פרוץ המלחמה – חקלאים רבים, גם מדרום הארץ וגם מהצפון, נפגעו בשל המצב הקיים. למרות הקשיים והאתגרים הרבים, מגדלי הקיווי בארץ הגיעו להישגים מרשימים, כאשר קטיף הפרי מתקיים למרות הירי והאיומים הביטחוניים. וכך, הקיווי מזן 'ברונו' האהוב והטעים מצטרף בימים אלה לשפע של פירות ישראליים טריים שנמצאים על המדפים וממתינים לצרכנים הישראלים. לכן, לקראת חגי תשרי, אנו קוראים לציבור הישראלי ליהנות מהפירות המקומיים הטריים, ולהעדיף אותם על הפירות המיובאים; כך, גם ישמרו על בריאותם וגם יתמכו בכלכלה המקומית ובמגדלים הישראלים".

מועצת הצמחים פועלת במישורים הציבוריים והמקצועיים של 4 ענפי החקלאות העיקריים (ירקות, פירות, הדרים וזיתי השמן) לצד משרד החקלאות וארגוני המגדלים. בפעילותה מצעידה המועצה את חקלאות ישראל קדימה כך שתמשיך להיות מופת לחקלאי העולם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן