יבול שיא
הרפת והחלב
תפוזים מעצים עמידים לגריניניג צילום אוניברסיטת פלורידה

מגדלי פלורידה הזמינו 300,000 עצי הדר עמידים ל-HLB

2 דק' קריאה

שיתוף:

העצים העמידים מבוססים על טכנולוגיה של אוניברסיטת פלורידה

אוניברסיטת פלורידה, יח"צ

*תמונה ראשית: תפוזים מעצים עמידים לגריניניג. צילום: אוניברסיטת פלורידה

חברת Soilcea מפלורידה מתכוננת לספק יותר מ-300,000 עצי הדר המבוססים על טכנולוגיה של אוניברסיטת פלורידה, לאחר שסוכנות הגנת הסביבה האמריקאית (U.S. Environmental Protection Agency (EPA))אישרה את CarriCea T1, כנה עמידה למחלת הגרינינג (HLB) שנועדה לסייע למגדלים להילחם במחלה.

מאז ש-HLB זוהתה לראשונה בפלורידה בשנת 2005, המחלה צמצמה את תעשיית ההדרים במדינה ב-95%, וקיצצה את ייצור ההדרים מ-292 מיליון ארגזים ל-12 מיליון. היא גם הרסה יותר מ-50 מיליון עצים, ביטלה 47,000 מקומות עבודה, והובילה לאובדן השפעה כלכלית של כ-76.5 מיליארד דולר.

"אישור זה מסמן התקדמות קריטית עבור מגדלים המתמודדים עם HLB", אמר יאני לאגוס, נשיא ומנכ"ל."CarriCea T1"  חברת Soilcea פועלת עם הביולוגיה של הצמח עצמו כדי להגן באופן טבעי מפני HLB ולספק נתיב מבטיח יותר קדימה לייצור הדרים אמריקאי".

CarriCea T1 פותח על ידי Soilcea, חברת מחקר חקלאי המתמקדת ב-CRISPR (שינוי ה-DNA בטכנולוגיית עריכה גנטית), שבסיסה בפארק המחקר USF Connect בטמפה, תוך שימוש בתגליות ממעבדתו של ד"ר ניאן וואנג, במרכז המחקר והחינוך להדרים של אוניברסיטת פלורידה. הטכנולוגיה קיבלה רישיון בלעדי דרך UF Innovate ונתמכה במימון של הקרן הלאומית למדע וממשרד החקלאות האמריקאי.

"פריצת דרך זו מדגימה את המחקר והחדשנות החקלאיים ברמה עולמית המתרחשים ב-UF/IFAS, את המיקוד הגובר שלנו בשימוש בכלים ביוטכנולוגיה כדי להאיץ פתרונות עבור מגדלים, ואת המאמצים המוגברים שלנו למסחור חדשנות", אמר ג'יי סקוט אנגל, סגן נשיא בכיר לחקלאות ומשאבי טבע באוניברסיטת פלורידה וראש המכון למדעי המזון והחקלאות של אוניברסיטת פלורידה.

האישור מגיע לאחר כמעט עשור של שיתוף פעולה בין חוקרים באוניברסיטה, אנשי מקצוע בתחום העברת טכנולוגיה ויזמים. ג'ון בייאט, מנהל משנה בדימוס של UF Innovate | Tech Licensing, אמר שהדרך מגילוי לרישיון, מוצר ושוק ארכה תשע שנים.

CarriCea T1 נועדה לשקם את היכולת הטבעית של העץ להתגונן מפני HLB. הפרי המתקבל נחשב ללא-מהונדס ביולוגית על ידי משרד החקלאות האמריקאי.

Soilcea מדווחת כי יותר מ-300,000 עצי CarriCea T1 כבר הוזמנו על ידי מגדלים ברחבי פלורידה.

"CarriCea T1 מציעה למגדלים דרך ריאליסטית קדימה וסיכוי לשמר את המטעים שלנו, את מקורות המחיה שלנו ואת התעשייה שהיא מרכזית לזהותה של פלורידה", אמר מורגן מק'קנה פורטר, מנהל תפעול בחברת McKenna Brothers, Inc.

רובין בריאנט, המנהלת בפועל של איגוד מעבדי ההדרים של פלורידה, אמרה: "כנה זו תספק הקלה נחוצה לתעשיית ההדרים במאבקה נגד HLB".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שוחחנו עם ד"ר ליאור רובינוביץ' ממיגל-מו"פ צפון על החזית המחקרית החדשה בשטח: מההתמודדות עם קרה קיצונית בעמק החולה, דרך ניסויי רשתות הצללה וחיסכון במים, ועד לעתיד המבטיח של שילוב פאנלים סולאריים במטעים *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
שיחה עם גיורא מרום, מנכ"ל "צומח גרנות", על שנת השיא ההיסטורית ביבולים, ההתרחבות לעוטף ולעולם, והחזון לקראת בית האריזה העתידי עם פתיחת עונת האבוקדו, ערכתי שיחה עם גיורא מרום, מנכ"ל "צומח גרנות" – האגודה
3 דק' קריאה
*תמונה ראשית: "קירות מדברים" במושב שתולה. צילום: דני בר שמעון גואטה, ראש המועצה האזורית מעלה יוסף, יחד עם הצוות המקצועי של המועצה, הציג בשבוע שעבר בפני מיכאל יצחקוב, מנכ״ל משרד התיירות והצוות המקצועי של
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מירוץ בוז'ולה 2025. צילום: תומר פדר בעוד כשבועיים, ב-23 באוקטובר, יתקיים במועצה האזורית גזר – בין כרמים ויקבים – מרוץ הבוז'ולה ישראל השנתי – אם רצים, כן שותים! אומרים שהצרפתים יודעים לחיות
< 1 דק' קריאה
בתחילת החודש יצאו מנהלות ומנהלי האגפים והמחלקות במועצה האזורית מטה יהודה לסיור משמעותי בנגב המערבי, בעקבות אירועי השבעה באוקטובר. הסיור התמקד בסיפורי הגבורה של כוחות הביטחון, התצפיתניות, החיילים והקצינים שהיו במוצבי צה"ל, שספגו מכה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!