יבול שיא
הרפת והחלב
פתרונות לאתגרי המים בחקלאות

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, איך מתמודדים הקיבוצים עם אתגרי המים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת, זיהוי דליפת מים בצינורות, ובר מים חכם שמזהה את המשתמש. אלה חלק מהאתגרים שאתם התמודדו המשתתפים בהאקתון של מרכז חדשנות כנרת בעמק הירדן 

ביום חמישי האחרון (25.11) התקיים האקתון, אירוע חדשנות מרתוני, בנושא אתגרי מים במאה ה-21, בהובלת מרכז חדשנות כנרת מבית צמח מפעלים משקי עמק הירדן, המכללה האקדמית כנרת וקק"ל בשותפות עם איגוד התעשיה הקיבוצית וקהילת המים של ישראל.  

בפרס הראשון זכתה קבוצה שהתמודדה עם האתגר שבבעיית דיגום וניטור מי שתיה בזמן אמת. כיום קיימת בעיה בבקרה מדויקת של איכות מי השתיה באופן רציף בכל העולם.

הקבוצה תעסוק באימוץ טכנולוגיות לניטור מיקרוביאלי רציף ומדויק ושידור תוצאות איכות המים בזמן אמת. 

בעיה נוספת שמחפשת פתרון היא זיהוי דליפת מים סמויה בצינורות טמונים. חלק מבעיית פחת המים בתשתיות נובע מדליפות מים סמויות המתרחשות בצינורות מוטמנים. 

האתגר הוא לזהות זיהוי מקדים ולאתר את המיקום המדויק של הדליפה, ללא צורך בחפירה או הטמעת מערכות מורכבות. 

מדידת איכות מי שתיה בזמן אמת

עידן אלינגולד, חבר קיבוץ אלומות, המגיע מתחום המו"פ השתתף באתגר: "הבנו  שזהו צורך אמיתי שמגיע מהשטח, מדובר על פחת מים של כ-10%, נתון מדאיג מאוד במיוחד במגזר הכפרי.

לאחר שאפיינו את האתגר ועברנו על המצב הקיים בדקנו את הטכנולוגיות שזמינות בשוק ומתפקדות, הבנו שחברות מערכות מים לחקלאות כבר מציעות פתרונות.

לאחר מכן בדקנו את הפתרונות המוצעים והבנו שהפתרון הנכון הוא להשתמש בכל היתרונות של הפתרונות השונים והגענו לפתרון אינטגרטיבי שעושה שימוש בהתחלה בצילום לווין, לאחר מכן ברחפן טרמי ובמקרה שיש זיהוי דליפה ודאי – שליחת צוות לשטח.

צמצום זמן הגילוי של הדליפה מסייע לנו לחסוך במים שהם משאב יקר בישראל. למעשה הפתרון מציע לכל קיבוץ או יישוב אפשרות לחסוך בעלויות ובמים". 

מענה לאתגרים בתחום המים

אתגרים נוספים הם התאמת השקיה למוליכות ההידראולית של הקרקע, הפיכת בר המים לחכם תוך זיהוי המשתמש והתאמה אישית של מזיגת המים, פיתוח שיטה לאיתור פגמים במיכלי ענק ועוד.  

"עצם רעיון ההאקתון ושיתוף הפעולה בין גורמים שונים להתמודדות עם אתגרים הוא הרוח החלוצית הקיבוצית בהתאמה לימינו היום", אומר גיל לין מנכ"ל איגוד התעשיה הקיבוצית, "והפעם, צעירים בגופם וברוחם באים להציע מענה לאתגרים בתחום המים, אשר תמיד היווה גורם משמעותי ביכולתה של ההתיישבות להתפתח.

מדינת ישראל תמיד נחשבה למדינה עם טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות, והתעשייה הקיבוצית מובילה בתחום זה גם כיום. מחובתנו להמשיך, להוביל ולחדש על מנת להתמודד עם האתגרים החדשים של ימינו." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עד שהגיעה לגיל 50 הייתה עדי ליניאל ממושב שואבה עצמאית והתמחתה בהקמת אתרים באמצעות העסק שלה: "עדי ליניאל – פשוט לבנות אתר" * בהמשך הבינה שהיא רוצה שינוי והבינה שהיא טובה ב'ללמד' – מכאן
6 דק' קריאה
הדיון על הסיכום התקציבי הסופי יימשך בהכנת ההצעה לקריאה שנייה ושלישית  ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה בשבוע שעבר (12.12) לקריאה ראשונה את ההצעה לתקן את חוק המים באשר לקביעת תעריף המים
4 דק' קריאה
זה נשמע פשוט, מכינים כמה שניצלים ושולחים כתרומה לחיילים בחזית, אבל מיזם "שישניצל" במושב ניר גלים, הפועל בעזרת עשרות מתנדבים ותורמים מהמושב ומכל הארץ, מספק לחיילים בשטח – מידי יום שישי – כ-4,500 כריכי
9 דק' קריאה
יונתן טל מרמת דוד, בן למייסדי גורדוניה וגם נצר לרבי מלובביץ', מתלבט האם להשתקע במדינת יהודה או לסבול את רעש ההמראות והנחיתות משדה התעופה הנוסף שיוקם לא רחוק מחלונו בישראל  על אף היותי בן
3 דק' קריאה
בסרטים, הטובים מנצחים את הרעים. במציאות, את ההיסטוריה כותבים המנצחים. הדי בן עמר חי בסרט  מאז היותי ילד אהבתי לראות סרטי קולנוע.  תחילה היו אלו הוריי שלקחו אותי איתם לראות סרטים – הייתי ילד
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן