יבול שיא
הרפת והחלב
1 סירה

מה שהיינו פעם מזמן 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תערוכת צילום ראשונה לצלם אלכס בר אילן (81) משריד. געגוע נוסטלגי לקיבוץ שהיה 

"אלכס בר אילן – שריד שחור לבן", תערוכת צילום המוצגת בימים אלו בגלריה בקיבוץ שריד ומשקפת את הזיכרון התרבותי והקהילתי הייחודי של הקיבוץ בתמונות שחור-לבן.  

"ברגישות, בעדינות ובכישרון רב, אלכס מצליח לקלוט בעדשת המצלמה את שגרת החיים בקיבוץ", כותבת עפרה ברעם, אוצרת התערוכה, על אלכס בר אילן (81) שזוהי תערוכת הצילום הראשונה שלו. "יופיים של החגים, ערכי השיתוף והעבודה, תום הילדות, עבודת השדה ונופי העמק. דרך העדשה הוא מביע את אהבתו למשפחה הפרטית והקיבוצית. נקודת המבט של אלכס מפוכחת, חכמה וצנועה. סגנונו הנאיבי והפואטי שובה את הלב. הצילום האישי והקרוב מציף במתבונן מעיין של זיכרון וגעגוע".   

אלכס בר אילן נולד ב- 1941 ברמת טיומקין, נתניה. בגיל 10 עבר עם משפחתו לשריד והחל לצלם בשנות התיכון המוקדמות. "מבחינת איכות צילום הוא אחד הצלמים הטובים", אומרת עפרה. "הוא אדם צנוע, אמן של הקיבוץ של פעם שצילומי היו רק לשימוש הקהילה והוא צילם את הקיבוץ כפי שהיה. בכל פריים ניתן לראות את הקומפוזיציה, איך טיפל בכל פריט שנכנס לתמונה".  

ילדיו של אלכס – אורן, עידו וליטל, התגייסו למשימה ולקחו על עצמם את מלאכת ההוצאה לאור של התערוכה והאלבום כמחוות הוקרה ואהבה לאביהם. 

התערוכה מוצגת במחסן הביצים (בית המדגרות) שהפך בחודשים האחרונים לגלריה, "מקום המאפשר ערבוב זיכרונות בין המבנה ההיסטורי לבין יצירות האומנות התלויות על קירותיו, ובכך הוא נעשה למרחב של זיכרון מרובה רבדים". 

הגלריה בקיבוץ שריד. פתוח כל שבת בשעות 11:30 – 13:30. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן