יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה מאיר יפרח

מה שטוב לאירופה אינו בהכרח טוב לישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

ובעיקר פשוט לא מתאים…

השר ברקת הציג את הרפורמה של "מה שטוב לאירופה" ביוני 2023. שוב חזר על הבטחות דומות ל"הכנסת תחרות אמיתית", ל"הפחתת יוקר המחיה" ול"הורדות מחירים". הבטחות סרק המוכרות מ"רפורמות" קודמות. הרפורמה אושרה לפני כשנה בוועדת השרים בממשלה, למרות התנגדותו הנחרצת של שר החקלאות, אבי דיכטר. גם התקשורת הכלכלית הנלהבת מחאה כפיים לגואל החדש, ועכשיו הם אוכלים את הכובע.

ארבע הצעות חוק שונות הוגשו לאחרונה בעקבות אישורה של רפורמה זו. משרד הכלכלה הגיש הצעת חוק שנוגעת לתקנים במכון התקנים. משרד האנרגיה קידם הצעת חוק בנושא הרגולציה של מכשירי חשמל. משרד הבריאות הגיש שתי הצעות בנוגע לרגולציה במוצרי מזון ובתמרוקים. במהלך הדיונים בהצעות ירדה ההתלהבות מהר מאוד, הצהרות מצד אחד ומציאות בצד שני. הדברים פשוט לא ניתנים ליישום.

החקלאים מכירים היטב את ההכרזות והסיסמאות, שמתבררות כריקות מתוכן. לצערנו גם הניצחון המוחלט נולד יחד עם פתרונות ליוקר המחיה. אלה כותרות מרשימות אך מאחוריהן אין ולא היה שינוי. המחירים לא ירדו ולא יירדו. איך אני יודע? קחו את הרפורמה של החקלאות מבית מדרשם של ליברמן-פורר-בן אליהו. הורדת מכסים, יבוא פרוע שפגע קשות בחקלאות הישראלית, והמחירים לא ירדו בשקל, ואפילו התייקרו. דבר אחד עשתה הרפורמה בחקלאות – העשירה בעלי הון יבואנים, שחלקם פועלים בכמה כובעים: יבואנים, סיטונאים וגם משווקים, ואיזה אינטרס יש להם לצמק את רווחיהם.

התוצאה של רפורמה זאת של ברקת, כמו קודמותיה, היא פגיעה באוצר בהפסד רווחים ממכסים, פגיעה בחקלאים שמאבדים ודאות להכנת שטחיהם מחדש ופגיעה בעיקר בצרכנים, שמשלמים מחירים גבוהים מעבר לכל פרופורציה ומופקרים לחסדי היבואנים.

במיוחד חמור הדבר בתקופות כמו היום, בעת מלחמה, כאשר אנחנו חייבים לסמוך על התוצרת העצמית המקומית, כי אפילו אם נרצה אין ממי לייבא.

לכן מה שטוב לאירופה נשאיר לאירופה. האקלים בה שונה, הדרישות והטעמים שונים, הכמויות הנצרכות שונות. נמשיך לסמוך על התוצרת הישראלית, שהיא איכותית, טרייה, נגישה, סביב כל השנה ובמחירים סבירים של ביקוש והיצע. אנחנו לא צריכים לדאוג לחקלאים בארצות אחרות, הם יסתדרו בלעדינו. הציבור צריך להיות גאה בתוצרת המקומית ולעודד את רכישתה. החקלאים, בדרום ובצפון, המשיכו וממשיכים לייצר ולשווק תחת אש, גם כאשר נאלצו להתפנות מבתיהם. הם ימשיכו לגדל ולשווק כי הם חקלאים ישראלים גאים ועיקשים, והרפורמות יישארו לנאומים של הפוליטיקאים ולחדשות האתמול בפחי המחזור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משרד האוצר הפך אובססיבי לענף החלב, כאילו הוא המקור ליוקר המחייה במדינת ישראל. מבלי לזלזל בצורך אזרחי ישראל לשתות חלב במחיר סביר, הציבור הישראלי סובל מיוקר מחייה בכל תחומי חייו ובין היתר- חינוך, תרבות
2 דק' קריאה
מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון וליישובי הנגב המערבי, לתכנון, הקמה ושדרוג של תשתיות חקלאיות אזוריות או יישוביות משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם בזאת מסלול תמיכה מאוחד ליישובים צמודי גדר בגבול הלבנון
< 1 דק' קריאה
״מועצת החלב מברכת את שר החקלאות, אבי דיכטר, על הצגת תכנית חשובה ומשמעותית תוך חיזוק הייצור המקומי ושמירה על ביטחון המזון של ישראל. זאת תוך ראייה אסטרטגית אשר נותנת מענה לצורכי המשק הישראלי לצד
< 1 דק' קריאה
שר האוצר בצעד נוסף של אובדן עשתונות וניתוק מוחלט מההשלכות מהלכיו על ההתיישבות פותח את משק החלב ליבוא בהיקף של 13,500 טון, מבלי לקיים את הוראות חוק החלב ומבלי לעמוד בהסכמות שנחתמו עם מערך
< 1 דק' קריאה
סא"ל (מיל') אלי זילברמן מציג בספרו "אריות על נמ"רים" יומן מלחמה של קצין גבעתי בעזה: "הספר מוקדש לדור הצעיר והנפלא איתו לחמתי בשדה הקרב * זהו דור שעשה את הכול כדי להעניק ביטחון למדינת
8 דק' קריאה
אומרת ד"ר בלהה פריינטה, ממושב בני-ראם, פסיכולוגית חינוכית וראשת התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במכללה אחווה, שמאירועי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" מטפלת ומלווה משפחות של חטופים * הצצה מפתיעה לעולמה של אישה ופסיכולוגית עסוקה
10 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן