יבול שיא
הרפת והחלב
קרדיט משרד החקלאות וביטחון המזון ורשות המיסים 2

מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון ורשות המסים סיכלו ניסיון הברחת עשרה גורי כלבים מסוג פודל טוי לישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

החשד: כוונת המבריח הייתה להשתמש בכלבים לצרכי סחר

ערנותם של בודקי אולם הנוסעים במכס בנתב"ג חשפה בסוף השבוע האחרון ניסיון הברחה של עשרה גורי פודל טווי שהוברחו לישראל בטיסה מסוצ'י שברוסיה, ללא האישורים הנדרשים.

הנוסע, אזרח זר מרוסיה בשנות ה-30 לחייו, ניסה לעבור במסלול הירוק של המכס בנתב"ג (בו עוברים מי שאין להם טובין להצהיר) עם שבעה גורי כלבים מגזע פודל טוי דחוסים ומוסווים בתוך תיק, מבלי שברשותו רישיון יבוא או מסמכי בריאות כנדרש על פי חוק.

מחקירה ראשונית של האירוע עולה כי הנוסע תכנן לכאורה לסחור בכלבים בארץ. לנוסע הצטרפה שותפה ישראלית אשר ברשותה נמצאו עוד שלושה גורים מוסתרים בתיקים. הנוסע נחקר ובסיום החקירה גורש על ידי ביקורת הגבולות יחד עם גורי הכלבים שסורבה כניסתם לישראל. הנוסעת הועברה להמשך חקירה במשרד החקלאות. במשרד החקלאות וביטחון המזון מסבירים כי הברחת כלבים, כמו בעלי חיים אחרים, ללא עמידה בדרישות הייבוא של מדינת ישראל וללא תעודות בריאות, היא עבירה על החוק המסכנת את בריאות הציבור ואת בריאות בעלי החיים ופוגעת ברווחתם.

ד"ר שלמה גראזי, רופא וטרינר ראשי לייבוא וייצוא בעלי חיים בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות וביטחון המזון: "ייבוא בעלי חיים והטסת חיות מחמד ללא אישור מראש של השירותים הווטרינרים ועמידה בדרישות הבריאות אסורה בהחלט. כאשר מדובר ספציפית בכלבים, החשש העיקרי הוא מהתפשטות מחלת הכלבת, מחלה חשוכת מרפא שעלולה לעבור מבעלי חיים גם לבני אדם, והורגת מידי שנה קרוב ל-60,000 איש ברחבי העולם. מפקחי השירותים הווטרינריים, לצד גורמי האכיפה האחרים בשדה התעופה, פועלים ללא הפסקה למנוע הברחות של בעלי חיים ארצה, מה שעלול להביא לנזקים בריאותיים, הן לבעלי החיים והן לאדם".

משרד החקלאות חוזר ומדגיש: הברחת בעלי חיים לישראל, לרבות לצורך מסחרי, היא עבירה על החוק העלולה להביא לפגיעה בבריאות בעלי החיים וברווחתם. אם החלטתם שלא לאמץ אלא לרכוש גור ודאו מה מקורו, למענו ולמענכם, ובכל מקרה במשרד החקלאות וביטחון המזון קוראים לציבור – כלב מאמצים, כלב לא קונים. כלבים רבים מחכים בעמותות ובכלביות רשותיות למצוא בית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח סיכם היום את שנת 2025 במושבים ובמרחב הכפרי על האתגרים הביטחוניים, החקלאים והקהילתיים.יפרח הדגיש כי אנחנו פותחים את שנת 2026 עם הרפורמה בענף החלב אשר
< 1 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע נמנית עם הזוכים בפרס היוקרתי של מגן שר הביטחון, שהוענק אמש (ב') בטקס ממלכתי בראשות שר הביטחון ישראל כ״ץ, והרמטכ״ל רב אלוף אייל זמיר, שהתקיים במחנה "דיין". הפרס ניתן
2 דק' קריאה
לקראת סוף שנות השישים שלו, ארנון אושרי, רפתן, במושב כפר ויתקין, מספר ומדבר על עצמו, על חייו, תפיסות עולמו ואף משתף באירוע בחייו ששינה את כל גישות עולמו והתנהלותו בעולם *תמונה ראשית: ארנון אושרי.
7 דק' קריאה
ראש מרכז מורשת בגין, הרצל מקוב: "בבחירת הזוכים השנה, הוועדה עשתה נכון כשבחרה בשלוש נשים שפרצו מחסומים רבים ופעלו באופן אמיץ ונחוש למען האמת שלהן, ובארגון חלוצי שבא לחבר את הנוער לעבודת האדמה"  *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה
נר רביעי של חנוכה, חזרו השמחה, האור והתקווה לדרך השדות באשכול. אותה דרך ששימשה לפני שנתיים וחודשיים כדרך מילוט כאובה עבור תושבות ותושבי המועצה בשעתם הקשה ביותר. הפעם חזרו אליה אחרת: מאות משפחות נסעו לאורך
< 1 דק' קריאה
ברכות חמות לאגף קהילה ויישובים ולמרכז הקהילתי עמק חפר על המעבר למשכן החדש בבית גינס, בסמוך לבניין המועצה (מאחורי משרדי החברה הכלכלית).  בתום תהליך ממושך, עבודה מאומצת ושיתוף פעולה רחב – נמצא המרחב הנכון, כזה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!