יבול שיא
הרפת והחלב
מראה מקום שרה כוכבי

מראה מקום-יגור: תערוכת ציורים של שרה כוכבי, חברת יגור בגלריית לאונרדו

2 דק' קריאה

שיתוף:

 בגלריית לאונרדו, בבית התנועה הקיבוצית בתל אביב, נפתחה תערוכת ציורים  של שרה כוכבי, חברת יגור.  

"דברים שכתבה כוכבי על התערוכה: "תערוכה זו היא פרי חקר ציורי של מעל שנתיים בנושאי נוף קרובים ליגור ובחצרה. העבודות עוסקות בעיקר במראות החיצוניים, מבנים ונוי האוצרים בתוכם את זיכרונות הקהילה לאורך כמעט מאה שנים. "

"הם מייצגים את פועלם של החלוצים שהתיישבו על אדמת יגור בעמק זבולון למרגלות הכרמל בשנת 1922 והפכו אדמות טרשים למקום פורה ושוקק חיים. בתקופת הסגרים עקב הקורונה שלט לא פעם שקט בחצר."

"חברים נחפזו לעיסוקיהם והסתגרו בבתים. ילדים חדלו לטייל במרחביו עם מטפלות הגנים. השקט המעיק, הותיר מרחב שהשפיע על העבודות שלי, כך שכמעט אין בהן דמויות. ההפנמה שלי נובעת מבחירה אישית שהבשילה עם השנים ואפשרה לי להביע את תחושותיי בציור."

המעגל הפנימי – תקופת הסגרים עקב מגפת הקורונה, העמיקה את החקר שלי פנימה, לעצמי ביחס לסביבתי הקרובה. ההסתכלות מד' אמותיי החוצה, אל החצר ופריחותיה המשתנות בשפע צבעוניות, התבוננות בעמק זבולון וכמובן בהר הכרמל ממרפסת ביתי. מכאן אל תוך הבית פנימה, כביטוי להתמודדות שלנו כזוג, עם הבדידות בערב פסח והגעגוע למשפחה (שלוש בנות וחמשה נכדים), אך גם עם ראיית היפה שטוב להיאחז בו בה בעת.

כבוגרת האקדמיה לאמנות "בצלאל" (1978) ובוגרת תואר שני בסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה (2010), עסקתי תמיד ביצירה ועיצוב תוך שילוב עם הכתיבה העיתונאית במרחב ההתיישבותי.

במרבית השנים, בעבודתי כעיתונאית הקשבתי לאחרים והעליתי על הכתב את הסיפורים שלהם, התרשמתי מעשייתם והווייתם חייהם. הקורונה הביאה לפסק זמן בשגרת החיים. המכחול מאפשר לי לבטא את עצמי, תחושותיי וחיי.

המעגל הקרוב – לאורך כל התקופה, בהליכה בשבילי הקיבוץ ומחוצה לו גיליתי את יפי העצים, השיחים, הפרחים ובעיקר הבתים, גם אם פה ושם הטיח התקלף וחשף שכבות מהעבר.

השילוב המופלא בין מבנים מתקופת טרום המדינה והנוף המטופח של מאה השנים, נטמע בתוכי והיה לחלק ממני, אף שזו לא הביוגרפיה שלי. לא נולדתי ביגור.

גדלתי בתל-אביב. השקפת עולמי התגבשה בחיק תנועת השומר הצעיר בקן צפון. עם חברי נעורי יצאתי במסגרת גרעין 'צקלג' לשרת בנח"ל. הצטרפנו לקיבוץ להב בנגב הצפוני. וביגור, החליף את הגבעות הרכות שבנגב, הר גבוה הרובץ לפתח ביתי.

המעגל החיצוני – עוסק בהתבוננות בכרמל, 'ההר הירוק תמיד', החולש על הקיבוץ ובנחל יגור. אלה משתנים לאורך השנים ומעונה לעונה, בכל שנה בהתאם לכמויות המשקעים. הפריחות, הגוונים, הסלעים והירוק העמוק – המשרים שמחה ורוגע.

התבוננות ארוכת שנים במעגל הסביבתי, מתמקד בתהליך הבזיהום הגובר ומתפשט של בתי הזיקוק לנפט (בז"ן) והמפעלים המזהמים במפרץ חיפה.

מראה השטח המשתנה, כשאת מקום השדות הנרחבים כובש יער של צנרת תעשייתית המשתרעת אל מעבר לאופק ומזהמת את הסביבה, חודרת לנשימה ופוגעת בבריאות תושבי האזור".

מראה מקום שרה כוכבי | תמונה באדיבות הגלריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן