יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1906934800

משבר האקלים פוגע קשות בגידולי גפן היין: קנט שילמה למגדלי גפן היין למעלה מ-20 מיליון ש"ח בחמש העונות האחרונות

2 דק' קריאה

שיתוף:

לנסות ולדמיין את צרפת בלי היין המקומי זה כמעט לנסות ולדמיין את ישראל ללא הפלאפל. אבל, בשנים האחרונות כבר לא צריך לדמיין. בעקבות אירועי קרה חריגים שהתרחשו בחודש אפריל האחרון, כ-80% מיבול גפן היין בצרפת נפגע. אירועים אלו הצטרפו לשורה ארוכה של אירועים, הנובעים ממשבר האקלים, שפגעו בשנים האחרונות בגידולי הגפנים בצרפת ובכללם ברד מצד אחד וגלי חום מאידך. אירועים אלו גרמו לפגיעה קשה בגידולים ולמחסור גדול ביין ביקבים המקומיים. על פי ההערכות, הנזק מורגש לא רק בצרפת והוא הביא לירידה כוללת בתפוקת היין העולמית.

גם מגדלי גפן היין בישראל חוו שנים קשות. על פי נתוני קנט, בחמש העונות האחרונות שילמה קנט למעלה מ-20 מיליון ש"ח למגדלי גפן היין המבוטחים. עיקר הפיצויים שולמו עקב נזקי חום, ברד ואירועי אקלים שונים. למעשה, למגדלים אין כמעט אפשרות להתגונן כנגד נזקים אלה, ולכן בקנט ממליצים לרכוש בהקדם ביטוח שייתן להם מענה כולל ומקיף כנגד נזקי טבע ואסונות טבע.

במסגרת הביטוח אותו מחדשת קנט בימים אלה  ניתן לבטח את הכרמים כנגד נזקי טבע וכנגד אסונות טבע.

ביטוח נזקי טבע, מתבסס על יבול נורמטיבי כאשר ניתן להגדיל את היבול המבוטח לכל זן וחלקה בנפרד על ידי הצגת נתוני השיווק. במקרה של נזק, חישוב תגמולי הביטוח וההשתתפות העצמית יעשו לכל זן וחלקה בנפרד וללא תלות ביבול ביתר החלקות.

ביטוח אסונות טבע לכרמים מניבים,  מכסה נזקים אקלימיים שאינם מכוסים בביטוח נזקי טבע וכן נזקי מחלות ומזיקים לפרי שפגיעתם הינה בהיקף אזורי הגורמים לנזק כמותי ליבול. הביטוח מכסה גם אסונות טבע לגפנים וביטוח כנגד נגעי הסגר. הביטוח לכל זן בנפרד יתבסס על יבול נורמטיבי או על ממוצע היבולים, אך לא יותר מהיבול המבוטח במסגרת ביטוח נזקי טבע.

יצוין כי ניתן לבטח את היבול, בשני הביטוחים, בסכומי פיצוי מירביים גבוהים יותר, בהתאם למחירים אותם מקבל המגדל מהיקב, ובכך להתאים טוב יותר את הביטוח לצרכים של כל מגדל. זאת בכפוף לאישור מראש של קנט.

בשל היקף הנזקים הגדול בשנים האחרונות, בקנט ממליצים לבטח גם כרמים לא מניבים, בסמוך לנטיעה. זאת  בכדי לקבל כיסוי  מלא לנזקים אקלימיים העשויים להיגרם טרם הנבה.

במסגרת שיפור השירות ובכדי לייעל את הליך חידוש הביטוח ובמקביל לשמור על איכות הסביבה,  קנט מבצעת שינוי במערך הדיוור למגדלי גפן היין.  לכן החל מעונת הביטוח הבאה קנט תשלח את טפסי ההצטרפות לביטוח רק בדואר אלקטרוני. כמו כן יעשה שימוש באמצעות מסרונים לקבלת עדכונים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח סיכם היום את שנת 2025 במושבים ובמרחב הכפרי על האתגרים הביטחוניים, החקלאים והקהילתיים.יפרח הדגיש כי אנחנו פותחים את שנת 2026 עם הרפורמה בענף החלב אשר
< 1 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע נמנית עם הזוכים בפרס היוקרתי של מגן שר הביטחון, שהוענק אמש (ב') בטקס ממלכתי בראשות שר הביטחון ישראל כ״ץ, והרמטכ״ל רב אלוף אייל זמיר, שהתקיים במחנה "דיין". הפרס ניתן
2 דק' קריאה
לקראת סוף שנות השישים שלו, ארנון אושרי, רפתן, במושב כפר ויתקין, מספר ומדבר על עצמו, על חייו, תפיסות עולמו ואף משתף באירוע בחייו ששינה את כל גישות עולמו והתנהלותו בעולם *תמונה ראשית: ארנון אושרי.
7 דק' קריאה
ראש מרכז מורשת בגין, הרצל מקוב: "בבחירת הזוכים השנה, הוועדה עשתה נכון כשבחרה בשלוש נשים שפרצו מחסומים רבים ופעלו באופן אמיץ ונחוש למען האמת שלהן, ובארגון חלוצי שבא לחבר את הנוער לעבודת האדמה"  *תמונה ראשית:
2 דק' קריאה
נר רביעי של חנוכה, חזרו השמחה, האור והתקווה לדרך השדות באשכול. אותה דרך ששימשה לפני שנתיים וחודשיים כדרך מילוט כאובה עבור תושבות ותושבי המועצה בשעתם הקשה ביותר. הפעם חזרו אליה אחרת: מאות משפחות נסעו לאורך
< 1 דק' קריאה
ברכות חמות לאגף קהילה ויישובים ולמרכז הקהילתי עמק חפר על המעבר למשכן החדש בבית גינס, בסמוך לבניין המועצה (מאחורי משרדי החברה הכלכלית).  בתום תהליך ממושך, עבודה מאומצת ושיתוף פעולה רחב – נמצא המרחב הנכון, כזה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!