יבול שיא
הרפת והחלב

סיורים בנגב ובמרכז

2 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: יום צוות הדרים בפרדסי הנגב המערבי. זני לימון חדשים. צילום: ניצן רוטמן

ב-14 בינואר 2025 התקיים סיור חוקרים, מדריכים וחקלאים בפרדסים בנגב המערבי, שהתמקד בעיקר בלימונים ובזנים נוספים. הסיור נפתח בפרדס של מושבי הנגב, שם הוצגה חלקת זן-כנה של לימונים והוצגו יבולים משנה ראשונה.

משם, בפרדסים של עלומים ניתנה סקירה אודות שני ניסויים: תצפית בזן 'אורי' של שתילי 'פלאג' (2 ל') מול שקית (6 ל') וכן, חלקת אורי בה נבדקת התמודדות עם עודפי מוטמעים בשנת "off".

בפרדס בניר-עם צפו בחלקת 'סטאר רובי' הסובלת מאבק רב עקב פעילות צבאית. לאחר ארוחת צהרים דיבר עופר ליברמן, רכז החקלאות של קיבוץ ניר-עם על ה-7.10 ואתגרי החקלאות על רקע המלחמה. את הסיור סיימו בפרדס בגוש ניצנים, בו נערך מחקר בניסיון לאתר ממשק מותאם ליבול גבוה ופרי גדול בזן 'אורי'.

כעבור שבועיים, ב-28 בינואר, נערך סיור חוקרים, מדריכים וחקלאים בפרדסי המרכז. הסיור החל בעין ורד, שם צפו המשתתפים בעיצוב החדשני בזן 'ליים'. בפרדס במושב עזריאל ניתנה סקירה על תצפית השוואתית בין שני מועדי גיזום צמרת בזן ה'אורי' והשפעתה על היבול. בפרדסיה – ביקור בחלקת טבורי ('סאמר גולד') על שלוש כנות.

משם המשיכו לפרדס של "פרדסי גרנות" בו מתבצעת תצפית השפעת גיזום ואי גיזום על היבול בטבורי 'ראוסטנברג'. לאחר הפסקה וארוחה בכפר ויתקין התקיים ביקור בפרדס במושב חירות, בו מתבצע מחקר על העלאת יבול באמצעות ריסוס במינונים שונים של ג'יברלין וחיגורים בזן 'אורי'.

יום צוות הדרים 2
מדריכים, חוקרים ומגדלים ביום צוות הדרים בגילת. צילום: עמירם שקד לוי

יום צוות הדרים

ב-19 בדצמבר התקיים יום צוות מדריכי הדרים במרכז מחקר דרום גילת. ד"ר רון פורת, ממכון וולקני, הציג מבחן התקבלות בקרב צרכנים של מנדרינה 'אפרת' בהשוואה ל'מיכל' (ראו מאמר שפורסם בגיליון הקודם). בהמשך דיבר ד"ר פורת על ניהול לוגיסטי מושכל של מנדרינת ה'אור'. ד"ר יוסי גרינברג סקר ניסויים לקידום הצבע בזן 'אורי' באמצעות ריסוס באוקסינים יוצרי אתילן.

לאחר ההרצאות ערך שוקי קנוניץ, רפרנט זנים חדשים בענף ההדרים סיור בחלקת אוסף הזנים. אחר כך התקיים סיור בחלקת ניסויי דישון 'אור', בדגש על היבול לפני הקטיף, אותו הציגו ד"ר ערן רווה, ממכון וולקני והמדריך יחזקאל הראש.

בהמשך היום סקר משה סרפרז, מחברת 'מהדרין' את יצוא ההדרים לעונת 24-25 ואתגר הגידול ב'מהדרין'. בהמשך נתן שגיא גולי, מנהל מחוז נגב, עדכונים ממנהלת תקומה. המדריך יחזקאל הראש נשא הרצאה על העלאת גודל הפרי בזן 'עינב'.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן