יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image Aug 25, 2026, 10 43 13 PM

סיכום עונת ההדרכה

2 דק' קריאה

שיתוף:

אנו עומדים כעת ערב הבציר; סביר להניח כי במועד פרסום מאמר זה, בציר הזנים המקדימים באזורים החמים כבר יצא לדרך. זהו עיתוי מתאים לסיכום עונת ההדרכה. גם העונה הנוכחית, בדומה לקודמותיה, התאפיינה בתנאים ייחודיים משלה והוכיחה שוב כי אין עונה הדומה לחברתה.

החורף האחרון היה חמים באופן בלתי אופייני. עם זאת, דווקא סביב מועדי הלבלוב והפריחה נמדדו טמפרטורות נמוכות יחסית. תנאים אלו הובילו לקשיי לבלוב במספר זנים ואזורים, בראשם סירה ופטיט ורדו. הטמפרטורות הקרירות נמשכו לתוך תקופת הפריחה, מה שגרם בחלק מהזנים לחנטה לקויה ולתופעת זטרת. המשך העונה התאפיין באקלים מתון יחסית וללא עקות חום משמעותיות. בעוד שאנו מקווים כי מזג האוויר הנוח יימשך, חשוב לציין שתנאים אלו הובילו לעלייה בשכיחות מחלות העלים, ועל כן יש להקפיד על הטיפול בהן.

השנה המשכנו ואף הרחבנו את מערך ההדרכה שלנו באמצעות סיורים קבוצתיים. עד כה התקיימו 13 מתוך 14 סיורים מתוכננים באזורי הגידול השונים: בצפון (בדגש על הגולן), בשומרון, במרכז (בעיקר בשפלת ההר) ובדרום (אזור הנגב). בסיורים השתתפו 312 כורמים וכורמות. ההדרכות הועברו על ידי כרפרנט ארצי לגפן יין, בשיתוף עם אביטל כיטוב, מדריכת כרם באזור גליל-גולן.

שמעון1

היתרון המקצועי הבולט במודל הסיורים הזה הוא הלמידה המשותפת. הסיורים נערכו בכרמיהם של מגדלים מובילים בכל אזור, וכללו סקירה כללית של המצב בכרמים כעת, לצד ניתוח מקצועי של הממשק בכרם הספציפי המארח. המפגשים הללו אפשרו החלפת ידע פורייה, ויצרו קהילה מקצועית מגובשת. שמחתי לראות מסיור לסיור את המשתתפים הקבועים, לצד פנים חדשות שהצטרפו למעגל העשייה.

אני מבקש להודות מקרב לב לכורמים שאירחו אותנו ברוחב לב ושיתפו מהידע ומהניסיון העשיר שלהם. ארגון והפעלה של מערך סיורים בהיקף כזה במהלך עונה פעילה דורשים היערכות מורכבת. אנו נמשיך לבחון ולדייק את המבנה הארגוני המיטבי, במטרה להגיע בעתיד לכל אזור שיחפוץ בהדרכה קבוצתית.

תודה לכלל הכורמים והמשתתפים על עונה של למידה משותפת, בציר טוב ונתראה בעונה הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מיזם משותף לחברת אמבר ולחברת ערדום, החברה של קיבוצי הערבה התיכונה בדרום הארץ, הופך פסולת אורגנית ממטעי תמרים ומשדות עגבניות ואבטיחים למזון למעלי גירה ברפתות ובדירים. גיל ענבר, העוסק בפיתוח עסקי בחברת אמבר: 'אנחנו
5 דק' קריאה
בטקס שנערך היום (ד', 9.9) באילת נחתם ההסכם להקמת מתקן מבוקר לייצור ביצים ודגיגי טונה. משרד החקלאות וביטחון המזון ישקיע בפרויקט כ-24 מיליון ש"ח. היעד: להתקדם בתוך כחמש שנים לייצור מסחרי ולפתח תעשייה שתשרת
2 דק' קריאה
הדפון הוכן על ידי מדריכי ההדרים:יוסי גרינברג , יעקב הרצנו, שוקי קנוניץ', דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד,נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש , שלום שמואלי  וניצן רוטמן   מזג האוויר באביב ובתחילת הקיץ היה
23 דק' קריאה
כוללים את אוזבקיסטן, וייטנאם ואפגניסטן באסיה, כמו גם מקסיקו, פרו, אורוגוואי ועוד אחמד אלאסאסי, see.news מצרים הבטיחה גישה ל-21 שווקי יצוא חדשים למוצרים חקלאיים במהלך המחצית הראשונה של 2026, כאשר היצוא החקלאי עלה על
< 1 דק' קריאה
"הקטיף יתעכב בגלל מזג האוויר, אבל גם בעקבות הדפוס של השנים האחרונות" Fotis karebetsos, FreshPlaza *תמונה ראשית: לימונים יווניים. צילום: פוטיס קרבטסוס יבול הלימונים היווני החדש צפוי להיות קטן משמעותית מזה של העונה שעברה.
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!