יבול שיא
הרפת והחלב
דורבן

ספארי בגבעת יערים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

זה לא מעט, כשמשפחה של דורבנים, חזיר בר ונחש יוצאים לטייל במושב 

מאות חיות בר נמצאות במרחבים השונים המקיפים את אזור המועצה האזורית מטה יהודה ובישראל בכלל. החיות (תנים, דורבנים, נמיות, יחמורים, חזירי בר, נחשים, לטאות ענק ועוד), בדרך כלל מעדיפים בעלי החיים להימצא במאורות, מתחת לסלעים או בשיחים ונמנעות מלהיכנס לאזורים בהם שוכנים בני אדם.  

אבל קולות ההדף של המלחמה, חיפוש מים או מזון או אפילו חיפוש מסתור – יכולים להוביל למופע מדהים של חיות בר, שנכנסות אל תוך מושבים ואזורים מאוכלסים בבני אדם. בשבוע שעבר, במושב גבעת יערים, נצפתה בשעת לילה מאוחרת חבורת חיות בר מזנים שונים הנכנסות אל תוך המושב. החיות בסרטון עלו מהוואדי הסמוך למושב אל כביש לולים אותו חצו, וצעדו בתהלוכה אל תוך המושב, ממש כאילו יצאו לצילומים של סרט אנימציה לילדים. 

את המחזה תיעדה תושבת המקום ואף פרסמה סרטון ממצלמת הרכב שלה בקבוצה של המושב. בתיעוד נצפתה משפחה של דורבנים, חזיר בר, "משהו שנראה כמו גירית" ואפילו נחש צפע שסגר את השיירה מאחור והצטרף אל החבורה במסע רגלי אל תוך המושב. 

"התגנבות יחידים" 

"אתמול בלילה בכביש הלולים פגשנו אני ובני משפחתי חבורה של דורבנים, חזיר בר ועוד מישהו לא מזוהה חוצים את הכביש… ונחש," סיפרה תושבת גבעת יערים. "היצור השני היה בגודל היה של גירית אבל צורת הגוף שלו מזכירה יותר חזרזיר," כתבה.  

ותושבת אחרת הגיבה: "כשגרתי על הכביש לולים הצפוני הייתי צריכה להסתכל מהחלון קודם לפני יציאה מהבית – הם היו מבלים לא מעט במרפסת שלי – שלא לדבר על זה שהם נהנים מגינת ירק שלי." והוסיפה: "עם כל המטרד שהם, אני עדיין חושבת שזה ממש מגניב." 

אז בין אם חיות הבר חיפשו אוכל או מזון בימים החמים, או אולי פשוט צילמו סרט אנימציה מצחיק, בכל מקרה המחזה שתועד הלהיב כמה מהתושבים, אשר שמחו לראות שעדיין נותרו חיות בר באזור שלנו – בין הן חביבות, מפחידות, מפוחדות או פשוט חיות את חייהן לצד המהומה והלחימה הקשה המתרחשת בשנה האחרונה.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רובוטים המבצעים את כל עבודת הידיים במשתלת צמחי נוי, כלים אוטונומים המבצעים בעצמם פעולות עיבוד במטע ובשדה הפתוח, קטפות המבצעות בעצמן את הקטיף בחממת העגבניות או במטע התפוחים, חדר בקרה השולט על כל הפעולות
6 דק' קריאה
פריצת דרך ישראלית בניהול אקרית הוורואה (טפיל) בכוורות: פרויקט חדשני של מכון שמיר למחקר ומו"פ עוטף עזה זוכה לתמיכה של 1.4 מיליון ₪ מטעם הרשות לחדשנות * הפרויקט מציב את ישראל בחזית המחקר והטכנולוגיה
2 דק' קריאה
לקונסטלציה המשפחתית אין ביסוס מדעי, למעט החיים עצמם. מבחינתי, עצם האפשרות לקיומה דורשת מכולנו לפקוח עיניים ולהבין, שאם אירוע טראומתי התרחש בדור קודם והמשיך להתפשט כגרורה לדור הבא, כדאי לפקוח לגביו עשר עיניים  יש
3 דק' קריאה
בצבא שירתה כמפענחת צופנים וגם בהמשך דרכה כחוקרת עמלה על גילוי צופנים מהטבע ובעיקר מעולם הפטריות * ספרה "מדריך כרטא, פטריות מאכל ורעל בישראל", פתח צוהר לעולם זה והעלה את העניין בתחום בישראל *
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן