יבול שיא
הרפת והחלב
דורבן

ספארי בגבעת יערים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

זה לא מעט, כשמשפחה של דורבנים, חזיר בר ונחש יוצאים לטייל במושב 

מאות חיות בר נמצאות במרחבים השונים המקיפים את אזור המועצה האזורית מטה יהודה ובישראל בכלל. החיות (תנים, דורבנים, נמיות, יחמורים, חזירי בר, נחשים, לטאות ענק ועוד), בדרך כלל מעדיפים בעלי החיים להימצא במאורות, מתחת לסלעים או בשיחים ונמנעות מלהיכנס לאזורים בהם שוכנים בני אדם.  

אבל קולות ההדף של המלחמה, חיפוש מים או מזון או אפילו חיפוש מסתור – יכולים להוביל למופע מדהים של חיות בר, שנכנסות אל תוך מושבים ואזורים מאוכלסים בבני אדם. בשבוע שעבר, במושב גבעת יערים, נצפתה בשעת לילה מאוחרת חבורת חיות בר מזנים שונים הנכנסות אל תוך המושב. החיות בסרטון עלו מהוואדי הסמוך למושב אל כביש לולים אותו חצו, וצעדו בתהלוכה אל תוך המושב, ממש כאילו יצאו לצילומים של סרט אנימציה לילדים. 

את המחזה תיעדה תושבת המקום ואף פרסמה סרטון ממצלמת הרכב שלה בקבוצה של המושב. בתיעוד נצפתה משפחה של דורבנים, חזיר בר, "משהו שנראה כמו גירית" ואפילו נחש צפע שסגר את השיירה מאחור והצטרף אל החבורה במסע רגלי אל תוך המושב. 

"התגנבות יחידים" 

"אתמול בלילה בכביש הלולים פגשנו אני ובני משפחתי חבורה של דורבנים, חזיר בר ועוד מישהו לא מזוהה חוצים את הכביש… ונחש," סיפרה תושבת גבעת יערים. "היצור השני היה בגודל היה של גירית אבל צורת הגוף שלו מזכירה יותר חזרזיר," כתבה.  

ותושבת אחרת הגיבה: "כשגרתי על הכביש לולים הצפוני הייתי צריכה להסתכל מהחלון קודם לפני יציאה מהבית – הם היו מבלים לא מעט במרפסת שלי – שלא לדבר על זה שהם נהנים מגינת ירק שלי." והוסיפה: "עם כל המטרד שהם, אני עדיין חושבת שזה ממש מגניב." 

אז בין אם חיות הבר חיפשו אוכל או מזון בימים החמים, או אולי פשוט צילמו סרט אנימציה מצחיק, בכל מקרה המחזה שתועד הלהיב כמה מהתושבים, אשר שמחו לראות שעדיין נותרו חיות בר באזור שלנו – בין הן חביבות, מפחידות, מפוחדות או פשוט חיות את חייהן לצד המהומה והלחימה הקשה המתרחשת בשנה האחרונה.   

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן