יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 03 02 142528

אין 100% – דרמה בתחום הפיקוח על חקלאות אורגנית  בלעדי!

2 דק' קריאה

שיתוף:

השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות הטילו פצצה, כשהחליטו להסיר מחברת "אגריאור" את ההסמכה לפקח על תוצרת חקלאית אורגנית. נודע כי ההחלטה ניתנה לאחר שימוע שנעשה לחברה והיא נכנסה לתוקף החודש, ב-14 בפברואר 2023.

ההחלטה היכתה בתדהמה את מירב העוסקים בתחום החקלאות האורגנית. חברת "אגריאור"היא הוותיקה ביותר בתחום.

נודע לנו כי בחודש ספטמבר 2022 ביצעה מנהלת תחום סטנדרטים בשירותים להגנת הצומח מירית עמרני, מבדק בחברה, וממנו עלה כי "אגריאור" לא קיימה מאה אחוזים מתוכנית העבודה השנתית שלה, בפיקוח על תוצרת אורגנית. הגברת עמרני שאלה את מנכ"ל "אגריאור" ד"ר יצחק סקלסקי מה בדעתו לעשות כדי להשלים את הפיקוח עד למאה אחוזים ובה בעת קבעה לחברה שימוע ליום 25 בדצמבר אשתקד. ערב השימוע נמסר טלפונית למנכ"ל החברה שלא יגיע לשימוע כי מנהלת השירותים להגנת הצומח, שלומית ציוני, שהייתה אמורה לבצע את השימוע – חלתה. נקבע תאריך אחר לשימוע ב-10 בינואר 2023, ולדברי מנכ"ל החברה הוא קיבל הודעה עוד לפני השימוע כי נשלל מהחברה שלו אישור הפיקוח על התוצרת החקלאית.

השימוע התבצע במועד החדש שנקבע וד"ר סקלסקי הבטיח לגייס עוד מפקחים כדי להשלים את תכנית העבודה השנתית שהוא אמור לבצע שנה אחר שנה.

חברת "אגריאור" מפקחת על תוצרת אורגנית בקרב 180 חקלאים ועוד 350 עוסקים אורגניים במפעלים המייצרים תוצרת אורגנית ובהם לחם, מצות, מיצים ועוד. החברה הוקמה בשנת 1999, בהמשך עברה לבעלות של מועצת הצמחים, ממנה רכש ד"ר יצחק סקלסקי את החברה בשנת 2011. החברה ממוקמת במושב ניר ישראל, סמוך לאשקלון. ד"ר סקלסקי אוחז תואר דוקטור לביולוגיה מולקולרית בחקר הסרטן.

בתחום הפיקוח על תוצרת אורגנית פעילות ארבע חברות: "אגריאור", "סקאל", "המכון לבקרה ואיכות – ,"IQC ו"דרך המעבדה" שהוסמכה בשנה האחרונה.

בתגובה להחלטת משרד החקלאות העביר אלינו ד"ר סקלסקי את התגובה הבאה: "בראשית דבריי אבהיר כי האישורים האורגניים  של "אגריאור" כולל הסמלים על המוצרים, הם בתוקף על פי החוק עד חודש ספטמבר 2023 –  עבור העוסקים. אנו מקווים לחדש את ההכרה כבר בזמן הקרוב כך שלא תיווצר שום בעיה עבור אף אחד מהלקוחות. בחודש ספטמבר 2022 נערך מבדק סדיר בחברה על ידי מנהלת ההסמכה במשרד החקלאות שהעירה במבדק כי על מנת לחדש את ההכרה של החברה בסוף השנה, על "אגריאור" להבטיח ביצוע של 100 אחוזים מעבודת הפיקוחים על פי הנדרש בחוק. היקפי הפיקוח הנוכחיים של "אגריאור" עם עליית הדרישה לתוצרת אורגנית חייבו שינוי מבני ובעיקר הגדלת מספר אנשי המקצוע, תהליך שהחברה מצויה בסיומו יחד עם הגשת בקשה להכרה מחדש".

בהודעה של השירותים להגנת הצומח ולביקורת נאמר עוד כי "בתקופה הקרובה נפנה לכל העוסקים המחזיקים בהיתרים של חברת "אגריאור" על מנת ליידע אותם בדבר אי חידוש אישורה של החברה, להסביר את המשך התנהלותם בתקופת ההיתר וכן את הצורך בהתקשרות עם גוף אישור ובקרה אחר, טרם פקיעת מועד ההיתר שברשותם. כלל העוסקים האורגניים המחזיקים בהיתר בתוקף מטעם חברת "אגריאור" רשאים להמשיך ולסמן את התוצרת האורגנית בהתאם לתנאי ההיתר שברשותם עד למועד פקיעתו.

ובתגובה להודעה הזו שיגר אלי ד"ר סקלסקי את התגובה הבאה:

"חברת "אגריאור" מודה למשרד החקלאות על ההבהרה כי היתרי החברה וסמליל "אגריאור" הנישא על מאות אלפי המוצרים הם בתוקף מלא עד סוף שנת 2023."אגריאור" מאשרת כי אישורה כגוף פיקוח תם ב-14 בפברואר 2023 והחברה פועלת במרץ לחדשו תוך הקצאת משאבי כוח אדם נוספים לפעילות החברה".

דנה יוסקוביץ', המנכ"לית החדשה של הארגון לחקלאות אורגנית, הודיעה כי "אנחנו מצרים על כך ומנסים לסייע לאגריאור לקבל מחדש את אישור ההסמכה. בנוסף, אנחנו בקשר עם משרד החקלאות וכן עם חברת אגריאור בכדי לוודא שהעוסקים המפוקחים על ידם לא ייפגעו מהמהלך".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אנשי המקצוע התכנסו בירושלים לפתיחת הכנס המקצועי החשוב בענף – אך השנה האווירה מתוחה במיוחד. רפורמת האוצר המסתמנת בחוק ההסדרים 2026 עלולה, לטענת רפתנים וח"כים, למחוק מאות רפתות ולפגוע בביטחון המזון של ישראל. הכנס
3 דק' קריאה
משרד החקלאות וביטחון המזון מקדם הצעת חוק ממשלתית לקביעת מנגנון דיווח וניטור מלאי החיטה והמספוא התפעולי לטובת מוכנות גבוהה לשעת חירום הצעת החוק שקידם המשרד אושרה היום (30.11.25) בוועדת השרים לענייני חקיקה), ותאפשר קבלת
2 דק' קריאה
שר החקלאות וביטחון המזון, חה"כ אבי דיכטר נפגש עם שר הכלכלה של הודו, פיוש גויאל כדי לקדם שיתוף פעולה חקלאי והטבות סחר הדדיות בין המדינות השרים סיכמו לקדם במהירות את תהליך המשא ומתן להסכם
2 דק' קריאה
ד"ר אשר בר-טל מנהל המחקר החקלאי (תקציר הרצאה מכנס ביוסטימולנטים, גאש פינה 25.10.25) חלק ניכר מהדשנים המיושמים בחקלאות המודרנית אובד לסביבה, ותורמים להידרדרות הקרקע, ולזיהום המים והאטמוספירה. אסטרטגיה מבטיחה לצמצום חוסר יעילות כזה היא
2 דק' קריאה
שיחה עם פרופ' אברהם גמליאל (גמלי) על פיתוח חלופות למתיל ברומיד, ריסוס פולימרים פלסטיים ליצירת כיסוי קרקע  והמאבק בפגעים פולשים     למרות שיצא לגמלאות ביולי 2023, פרופ' אברהם גמליאל (גמלי),  לשעבר חוקר בכיר במכון
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן