יבול שיא
הרפת והחלב
השר דיכטר בהדלקת נר שמיני בכותל המערבי

בשורת המים המושבים

2 דק' קריאה

שיתוף:

שעות אחדות קודם להצבעה בממשלה על תקציב המדינה לשנת 2023, הצליח שר החקלאות ופיתוח הכפר אבי דיכטר לשכנע את משרד האוצר להעניק תמיכה לעידוד במחירי המים המושבים לחקלאות.

לראשונה הצליח השר להפחית את מחיר המים המושבים מ-1.43 אגורות למ"ק מים ל-73 אגורות למ"ק. השר דיכטר ציין כי אחרי מאבק ארוך טווח מול משרד האוצר "הצלחנו לתקן עוול היסטורי של עשרות שנים שהיה בישראל. המדינה מכירה בכך שהחקלאים העושים שימוש במים מושבים להשקיה, פותרים למדינה בעיה וראוי שהמדינה תשתתף, כצעד ראשון לפחות, בהובלת המים לשטח החקלאי".

שר החקלאות קבע שהמים הינם אמצעי ייצור קריטי לחקלאות ומהווים למעשה כעשרים אחוזים מההוצאות, ובראיה אסטרטגית, אין כל סיבה שהחקלאים יצטרכו לשלם עליהם (כפי שנהוג בעולם). לדבריו המהלך הנוכחי הוא לרבעון המלחמה בחודשים אוקטובר-דצמבר 2023.

השר הוסיף כי מדינת ישראל אחרי ה-7 באוקטובר מבינה היטב כמה חשוב לסייע בכל דרך אפשרית לחקלאים על מנת שהם יוכלו להמשיך ולייצר תוצרת ישראלית. "התמריץ שניתן לחקלאים ב-14 בדצמבר יעניק להם מרחב נשימה לעונה הקרובה וגם לעונות הבאות. 52 מיליון השקלים הם הסנונית שמבשרת על מדיניות משרד החקלאות להגדלת הייצור החקלאי בישראל. במקביל המשרד מטפל בהסדרת נושא הקרקעות בחקלאות ובכוח העבודה הדרוש לתחום הזה".

השר דיכטר הודה לראש הממשלה ולשר האוצר על ההירתמות, קודם הצבעה על התקציב, לטובת חקלאי ישראל. השר הזכיר בהודעתו גם את עובדי משרד החקלאות על העבודה המאומצת למען העצמת החקלאות בישראל.

השר דיכטר השיג עוד הקצאה של 12 מיליון שקלים לעידוד שתילת עגבניות בנגב המערבי. משרד האוצר הסכים לאשר את תקציב העידוד שכן הוא יבטיח ייצור אספקה מקומית מלאה לקראת קיץ 2024 והחזרת המגדלים בעוטף עזה לפעילות חקלאית ולרציפות תפקודית.

אחרי שהאוצר אישר את בקשות שר החקלאות החליט השר אבי דיכטר להצביע על אישור תקציב המדינה לשנת 2023, בהיקף של 636 מיליארד שקלים ועיקרו סיוע כספי לנושאים שונים שנפגעו בימי המלחמה.

באירוע הדלקת נר שמיני של חנוכה,  בכותל המערבי התבטא כך שר החקלאות אבי דיכטר:"ביקשו להשפיל אותנו. ואני אומר למחבלים – נפלתם על העם הלא נכון, בזמן הלא נכון. אנחנו מדינה בת 75 שנה עם צבא וכוחות ביטחון. את ההשפלה הזו אנחנו נשיב אליכם ועליכם. אתם תקללו את הרגע שיצאתם להשפיל את עם ישראל במדינת ישראל. עם ישראל חי! אנחנו נחזיר הביתה את החיילים, כוחות הביטחון, החטופים, הנעדרים ואת הביטחון. המלחמה הזו תסתיים כשהיעדים יושגו והחטופים יחזרו בעזרת ה' הביתה. את האור של נרות חנוכה ואת האורות התמידיים של עם ישראל -אף אחד לא יכבה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: כלניות ליד קיבוץ יד מרדכי. צילום: תיירות יד מרדכי במהלך פברואר תקיים המועצה האזורית חוף אשקלון פסטיבל חורף אזורי רחב היקף, שייפרס ברחבי יישובי המועצה ויציע עשרות אירועים, סיורים ופעילויות לקהל הרחב,
< 1 דק' קריאה
לכבוד ט״ו בשבט, צוות אגף המרחב הכפרי של המועצה האזורית גזר הוביל מהלך נטיעות רחב היקף, שהתאפשר בזכות שותפות חשובה עם משתלת אשתאול של קק״ל, שסיפקה 2,780 שתילי עצים צעירים, שיחים מקומיים וצמחי תבלין ויחד עם המשתלה הקהילתית
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!