יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 11 01 at 19.38.24

שר החקלאות אבי דיכטר קיים אתמול (ד׳), ביקור חקלאים ביישובי המועצה האזורית אשכול:

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

"אנחנו עושים פעולות רבות כדי לעזור לחקלאים שנפגעו קשות מאז פרוץ המלחמה. יש עוד הרבה מה לעשות ואני מאמין שבקרוב יהיו לנו בשורות חיוביות"

תחילה קיים השר דיכטר דיון בלשכתו בגילת, יחד עם עובדי מחוז הדרום במשרד החקלאות. לאחר מכן, קיים שר החקלאות סדרת פגישות עם חקלאים בבית אריזה של תפוחי אדמה "הדוד משה" בקיבוץ מגן, במושב מבטחים עם ראשי ועדים וחקלאים, בבית אריזה של "בטטה מסיקה"במושב גן פרי ועם חקלאי המושבים נווה ובני נצרים.

השר דיכטר שמע מהחקלאים על ההתמודדות והאתגרים הרבים שנוצרו מאז התחילה המלחמה בעזה. החקלאים שבו והדגישו כי כל רצונם הוא להמשיך ולעבוד כדי לשקם את העונה הקרובה בחקלאות, לפני שיהיה מאוחר מידי.

בסיום הביקור, קיים שר החקלאות אבי דיכטר הערכת מצב עם ראש מועצת מרחבים שי חג׳ג׳ וצוותו.

WhatsApp Image 2023 11 01 at 19.38.43

שר החקלאות אבי דיכטר: "פגשתי היום חקלאים וחקלאיות ביישובים ובמושבים בדרום הארץ. התפעלתי מהרוח החזקה שלהם ומהעובדה שלצד סיפורי הזוועות שחלקם חוו – הם לא נותנים לטרור לשבור אותם וממשיכים לעבד את האדמות שלהם. אנחנו עושים פעולות רבות כדי לעזור לחקלאים שנפגעו קשות מאז פרוץ המלחמה. יש עוד הרבה מה לעשות ואני מאמין שבקרוב יהיו לנו בשורות חיוביות, בהמשך לעבודה מואצת שלנו מול משרד האוצר. רק היום הבאנו בשורה בגזרת הידיים העובדות עם תוספת של 5,000 עובדים זרים ללא צורך בהסכמים בילטרליים.

אמרתי לחקלאים: אין מדינת ישראל בלי חקלאות ואין חקלאות בלי חקלאים. החקלאים שלנו הם מגן העוטף ומגנים על ישראל כולה, מכאן שחובתנו לאפשר להם להמשיך לעבוד בביטחה ובתנאים שיאפשרו זאת בטווח הקרוב ובטווח הארוך".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חברת מחלבות גד רכשה לאחרונה את "משק ויילר", חברה המתמחה בייצור תחליפי חלב. המהלך הוא חלק ממגמת התרחבות של מחלבות גד, שהונפקה בספטמבר שעבר בבורסה הישראלית ופרסמה את הדוחות הכספיים שלה לשנת 2025 בסוף
< 1 דק' קריאה
ראובן ימין ממושב חצב הוא אחד ממגדלי הצאן לחלב הגדולים ביותר בארץ. בבחירות הקודמות הוא הצביע לגוש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל הרפורמה המתוכננת בענף החלב גרמה אצלו לטלטלה: "פתאום שר האוצר הפך את
12 דק' קריאה
יוחאי חפר, מנהל "רפת נופים" המשותפת לקיבוץ גזית וקיבוץ משמר העמק, פרש לאחרונה מתפקידו לאחר מעל 40 שנות עבודה ברפת (אבל ממשיך לייעץ למחליפו) • במהלך התקופה הזאת הוא חווה שורה ארוכה של רפורמות
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!