יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 02 21 124100

צעירים וצעירות משפיעים בקיבוצים – סמדר כהן, 34, מקיבוץ חצור

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

התפקיד שלי:

מייסדת וחברה בוועדת צעירים (בשיתוף עם תום נדיל), עובדת בתוכנית 'ניצוץ' במנהל שירותים החברתיים באשדוד, כמלווה של חיילים ומלש"בים במצבי סיכון.

מה הביא אותך לצוות צעירים בקיבוצך?

אחרי מספר שנים כמדריכת נעורים בחצור, בהן נהניתי מאוד מהעבודה ומההשפעה הקהילתית שבה, חיפשתי את האתגר הבא שלי. הצטרפתי לתוכניות המנהיגות 'שבילים' ו'אפיקים' של רשת הצעירים של התנועה הקיבוצית, ובמסגרת שיח שקיימנו שם על תחום הצעירים בקיבוצים הבנתי שבמקביל להתפתחות המקצועית שלי במסגרת השלטון המקומי, גם לתחום הצעירים בחצור יש לאן להתפתח ולהתקדם. כך יצא שהצטרפנו כמה צעירים לצוות האמהות שהיה עד אז 'וועדת בנים' בקיבוץ ושינינו את הטייטל ל'וועדת צעירימ.ות'. מאז אנחנו צוות משותף עם מטרות מדויקות יותר ושאיפה מתמדת לאפשר מרחב לצעירים להיות מעורבים ומשפיעים בקהילה ועל עצמם.

מה את אוהבת בעבודה בעיריית אשדוד?

תוכנית ניצוץ נבנתה בשיתוף פעולה של צה"ל ומשרד הרווחה, ומלבד אשדוד היא פועלת ביותר מ-30 רשויות בארץ. במסגרת עבודתי אני מלווה מלש"בים וחיילים המתמודדים עם נסיבות חיים שבגינן הם צריכים ליווי וסיוע. המטרה היא לסייע להם למצות את יכולותיהם וזכויותיהם, להיות עבורם דמות משמעותית במהלך התקופה המאתגרת של השירות הצבאי. במסגרת העבודה אני נמצאת בקשר שוטף עם גורמים בצבא ובעיר, לצד ליווי הצעירים באופן אישי.

חשה סיפוק והשפעה מהעבודה?

בהחלט. אני מרגישה שאני עוזרת לצעירים הללו המבקשים להתגייס ולמצות את יכולותיהם בשרות הצבאי. ואני מרגישה שאני משפיעה בצוות הצעירים, אנחנו כתובת עבור הצעירים בקהילה, קידמנו נושאים חשובים מול הנהלת הקיבוץ וקיימנו אירועי גיבוש שחיזקו את הקשרים בינינו.

מה השאיפות שלך?

להמשיך לחזק ולבסס את תחום הצעירים בחצור, גם בעיני הצעירים עצמם וגם בעיני הקיבוץ. חשוב לי שהצעירים ירגישו חלק מהקהילה, שהתקופה מסיום יב' והלאה תעצים את תחושת השייכות לקיבוץ ולא תרחיק את הצעירים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן