יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 10 23 155504

"אם הממשלה לא תסייע לנו – לא נצליח לשקם את הדרום"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

אמר ראש המועצה האזורית שדות הנגב, תמיר עידאן בוועדת הכספים * לדבריו: "אנחנו לא פליטים ואנחנו לא רוצים לקבץ נדבות מתורמים אבל לצערי הרב, זה מה שאנחנו עושים כעת"

ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן הגיע לדיון בוועדת הכספים של הכנסת לדיון בהיערכות הממשלה לקביעת מתווה הפיצויים בעקבות המלחמה.

עידאן תקף את הממשלה בחוסר המענה לצרכי המועצה: "המדינה הפרה את ההסכם איתנו, קמנו בוקר אחד עם מאות הרוגים. אם לא יהיה פתרון כלכלי – חבל הארץ הזה לא יהיה. ואם זה לא מספיק, עוד התבשרנו כי דוחים את הדיון להקמת היישוב החדש שעתיד לקום במועצה-ככה נראית מדינה בנסיגה לא מדינה שמבינה את החשיבות הציונית להפרחת אזור זה."

עידאן תקף את הממשלה על החלוקה בין יישובי המועצה שנמצאים עד 7 ק"מ מעזה ויישובים מעבר ל-7 ק"מ מעזה: "כל הקו שמתחתם של 7 ק"מ ומעלה לא נכון ולא רלוונטי לא לפני אחרי ה-7.10 ובוודאי לא אחריו. האיוולת הזאת שהמנהלת שקמה במטרה לסייע לנו עדיין משתמשת בחלוקה הזאת מעצימה את חוסר ההיכרות עם האזור ולא מאפשרת לנו לשקם את היישובים שלנו.

עידאן התייחס למחסור בתקציב מטעם המדינה: "אנחנו לא פליטים ואנחנו לא רוצים לקבץ נדבות מתורמים אבל לצערי הרב, זה מה שאנחנו עושים כעת. יש לנו מדינה והיא צריכה לדאוג לנו."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: המלש"שים של קדמה ברמת הנגב כ-60 מועמדים לשנת שירות מכל רחבי הארץ השתתפו ביום חמישי במועצה האזורית רמת נגב ביום הגיבוש הראשון של תנועת "קדמה התיישבות צעירים", לקראת פתיחת שנת הפעילות הבאה.
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מטקס יום הזיכרון ביואב. צילום: נגה שדמי ביום ראשון 19.4.26 התקיים בבית הספר צפית שבמועצה אזורית יואב, זו השנה השלישית בפורמט מועצתי, טקס זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה במעמד ראש
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הסוסים הטיפוליים יוצרים את המספר 78. צילום: איל דמרי בתוך השקט של שדות עמק אילון התקיים השבוע אירוע יוצא דופן: חוות "רוכבים במרחב הפתוח" במושב כפר שמואל, המהווה בית טיפולי לאוכלוסיות עם
< 1 דק' קריאה

כתבות נוספות

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!