יבול שיא
הרפת והחלב
עמית יפרח

חקלאים באיחוד עוסקים יקבלו פיצוי עבור נזקי הקורונה

2 דק' קריאה

שיתוף:

הוחלט כי מגבלת איחוד העוסקים תעלה מ-20 מיליון ל-100 מיליון ולאחר מכן באישור האחרון של החוק ל-400 מיליון, החלטה המאפשרת לחקלאים במושבים שבאיחוד עוסקים לקבל את הפיצויים שלהם כנישומים נפרדים – הישג אדיר לתנועת המושבים

 

חקלאים באיחוד עוסקים יקבלו פיצוי עבור נזקי הקורונה: בעקבות פגישת מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח עם מנכ״לית משרד האוצר, קרן טרנר וסמנכ״לית רשות המיסים, מירי סביון, ולאור פניות רבות בכתב של התנועה, תוקן החוק לתוכנית לסיוע הכלכלי בעקבות נזקי הקורונה ובמסגרתו הוחלט כי מגבלת איחוד העוסקים תעלה מ-20 מיליון ל-100 מיליון ולאחר מכן באישור האחרון של החוק ל-400 מיליון.

החלטה זו, מאפשרת לחקלאים במושבים שבאיחוד עוסקים לקבל את הפיצויים שלהם כנישומים נפרדים.

בתנועת המושבים רואים בהחלטה זו כהישג חשוב מאוד למגזר המושבי. תנועת המושבים אף פועלת מול משרד האוצר למתן פיצוי רטרו עבור מי שהיה זכאי כשהמגבלה היתה 20 מיליון ש״ח.

מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח: ״אני מודה לשר החקלאות, אלון שוסטר שיזם עבורנו את הפגישה, לשר האוצר, ישראל כץ ולמנכ״לית משרד האוצר, קרן טרנר, אשר קיבלו החלטה נכונה וראויה לפצות את החקלאים במגזר המושבי הפועלים במסגרת איחוד עוסקים. אנו נמשיך לפעול ללא לאות לחיזוק זכויותיהם של חברי המושבים והחקלאים בכל רחבי הארץ."

חקלאים באיחוד עוסקים יקבלו פיצוי עבור נזקי הקורונה

כזכור מזכ״ל תנועת המושבים, עו״ד עמית יפרח פנה בחודש האחרון לשר האוצר, ישראל כץ, למנכ"ל משרד רה״מ, רונן פרץ ולמנהל רשות המיסים, ערן יעקב בעניין מענקי סיוע לחקלאים בתקופת הקורונה – פעימה שלישית. במסגרת הפנייה ציין יפרח, כי יש לתקן את הפגיעה הקשה וההפליה לרעה בעסקים בהתיישבות העובדת לזו של שאר העובדים במשק. בהתאם לכך ביקש לבצע מספר שינויים בהנחיות רשות המיסים בעניין מענק לסיוע סעד השתתפות בהוצאות קבועות בשל ההשפעה הכלכלית של התפשטות נגיף 19-covid (נגיף הקורונה) בגין חודשים מרץ-אפריל 2020.

יפרח ציין כי הנחיות הפעימה השלישית קובעות כי עסקים המדווחים ב"איחוד עוסקים", ייבחנו לפי מחזור העסקאות של איחוד העוסקים וכתוצאה מכך, עסקים (לרבות, חקלאים) הפועלים יחדיו במסגרת איחוד עוסקים שמחזורו יחד מעל 20 מיליון אינם יכולים לקבל פיצוי עבור נזקי הקורונה למרות שכל  אחד מהם עומד בתנאי הזכאות למענק.

בהתיישבות העובדת, עשרות אלפי עוסקים החברים באגודות שיתופיות נרשמים יחדיו במסגרת "איחוד עוסקים" ומדווחים יחדיו את דיווחי המע"מ, אך כל אחד מהעסקים (כל נישום) החבר באיחוד העוסקים עומד בפני עצמו ומשלם את המיסים ישירות לרשות המיסים באופן נפרד. מדובר בפגיעה קשה בכל אחד מהעסקים אשר מופלים לרעה ביחס לשאר העובדים במשק (שכירים, עצמאים, בעלי שליטה, פנסיונרים וכו').

תנועת המושבים קראה לתקן את העיוות הזה באופן מיידי, שכן זכותם של חברי ההתיישבות העובדת הפועלים במסגרת איחוד עוסקים להיות זכאים להטבות הכלולות במסגרת הנחיות הפעימה השלישית כשאר אזרחי המדינה, אין כל הצדקה להפלייתם ואין כל מניעה ממשית מפני תיקון ההסדר בהתאם.

השבוע  כאמור, שונתה ההחלטה לטובתם של חברי המושבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: מרכז המבקרים לירקות בנחל עוז לפני ההרס המתקפה הרצחנית של ארגון הטרור חמאס, גבתה את חייהם של חקלאים, בעיקר בקיבוצי עוטף עזה. מנתונים שהגיעו לידינו התברר כי בבוקר ה-7 באוקטובר נרצחו בביתם
6 דק' קריאה
בקיבוץ נירים בעוטף עזה, שבאותה שבת שחורה נרצחו חמישה מחבריו וארבעה חברים נחטפו ע"י החמאס, כבר רצים קדימה, לא נחים, לא מפסיקים לעשות, ממשיכים לזרוע ולהכין את האדמות להמשך גידולי החורף ב-6.10.23, רק יום
3 דק' קריאה
"עשרות אנשים מגיעים מכל רחבי הארץ, מתל-אביב, מטבעון, מבאר-שבע. ובאחד הימים הגיעו תושבים מכפר-סבא באוטובוס שהעירייה שלהם העמידה לרשותם" צילומים: באדיבות המשפחה דודו מיכאלי הוא חקלאי מזה ארבעים שנה. עשרים שנה הוא היה בעל
4 דק' קריאה
חוק "סימון ארץ המקור" עומד להיכנס לתוקף בסוף שנה זו תמונה ראשית: אורן לביא. צילום: מישל אמזלג מנכ"ל משרד החקלאות אורן לביא קובע ש"ביטחון המזון של מדינת ישראל חייב להתבסס על תוצרת חקלאית מקומית".
2 דק' קריאה
מעגלי חיים ­- התארגנות משפטית מלידתנו עד מותנו, מזמן לנו מעגל החיים מפגשים ואירועים. במשפחה הגרעינית והמורחבת, בחברויות, לימודים, עבודה, טיולים ואירועים הנקרים בדרכנו. כאלה שכיף להיות בהם וכאלה שפחות. אנחנו חלק מחברה, אך
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן