יבול שיא
הרפת והחלב
קיבוצים חגגו את שבועות

בעשרות קיבוצים חגגו את שבועות ומשפחות מהנגב המערבי הצטרפו

2 דק' קריאה

שיתוף:

מבצע "שומר החומות" נמשך כבר מעל לשבוע, אך המצב הביטחוני אשר משפיע על אזורים רבים במדינה לא מנע מקיבוצים רבים במרכז, בצפון ובערבה לחגוג את ה-חג של הקיבוצים והחקלאות, כמיטב המסורת. משפחות רבות מהדרום מצאו מפלט והתארחו בקיבוצים החוגגים. מעגן מיכאל זכו השנה בבכורה של "טבלת הילודה" עם 34 תינוקות חמודים שנולדו

עוד מימיהם הראשונים, הקיבוצים חוגגים את החגים החקלאיים – כל קיבוץ בצורה שונה – והשיא הוא בסדרי פסח המוניים ובחגיגות הביכורים בשבועות – קיבוצים חגגו את שבועות!

עם זאת, המשותף לכולם הם טקסי "הבאת ביכורים", המלווים במופעים, ריקודים ושירים, שבהם לוקחים חלק כל ענפי המשק, בני הנוער וגם המבוגרים. מאות משפחות מעוטף עזה והנגב המערבי, שהתארחו בקיבוצי הערבה, השרון והצפון, הצטרפו לחגיגות המקומיות. 

אביטל לוי, רכזת התרבות באושה, מספרת על ההחלטה לקיים את החג כסדרו: "בחרנו לעשות את הטקס למרות הכל, אירחנו משפחות מהדרום והוספנו המון דגלי ישראל בשטח. היה מרגש ומחזק".

בקיבוץ דגניה א', הקיבוץ הראשון בישראל, חגגו 110 שנים לקיבוץ. בחגיגות השתתפו עשרות תושבים מקיבוץ דורות שבמועצה האזורית שער הנגב, מספר משפחות ממושב דקל ומשפחות נוספות מאשקלון. בסך הכול, קלט הקיבוץ כ-70 איש מתושבי הדרום המותקף, ובעמק הירדן כולו נקלטו קרוב ל-400 איש.

בין החוגגים בדגניה היה גם ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית, שאמר: "אחרי שנת הקורונה שמנעה מאיתנו, כמו מכולם, להתכנס לחגים המשותפים עם כל הקהילה, קיווינו שדווקא בחג השבועות, חג החקלאות והקיבוצים, נוכל לעשות זאת שוב.

הלחימה בדרום, שמאיימת מדי פעם גם על השפלה, הדרום והשרון, עצרה את ניהול החיים הרגיל, וגם את חג השבועות.

הקיבוצים בצפון פתחו מיידית את בתיהם ואת ליבם לחברינו מהקיבוצים בדרום, אבל לא רק מהקיבוצים, והם לוקחים חלק – לפעמים חלק פעיל ביותר – בחגיגות השבועות.

הקיבוצים מסמנים את גבולות המדינה, תמיד היינו שם, ונמשיך לצמוח, לגדול ולחגוג את חגינו". בגן שמואל ועין חרוד (מאוחד ואיחוד) ציינו ביחד עם חג השבועות גם 100 שנים להיווסדותם.

ביכורי פרי הבטן, קרי התינוקות שנולדו מאז חג שבועות שעבר ועד הימים האחרונים, הם הביכורים המרגשים מכולם. למרות שנה חסרת ודאות בעקבות מגפת הקורונה, משמח לגלות כי הילודה בקיבוצים נשמרה במספרים גבוהים.

לאחר שנתיים רצופות בהן נען החזירו לעצמם את השליטה, מעגן מיכאל שוב הדיחו אותם מראשות הטבלה עם ארבעה תינוקות יותר. ההפתעה השנה מגיעה בדמות נציגי הקיבוץ הדתי מבית רימון שכבשו בסערה את המקום השני, ורשפים ובית השיטה עם זינוק מרשים מאוד קדימה אל מקומות 5 ו-6 בהתאמה.

יש לציין כי מספר הלידות כולל את כלל התינוקות שנולדו בקיבוצים השנה. גם השנה נאספו הנתונים באמצעות טופס אלקטרוני מקוון שנשלח למנהלי ומנהלות הקהילה והגיל הרך בכל הקיבוצים מדן ועד אילות דרך מערכת 'קיבוץ נתונים'.

אנו מודים מקרב לב לאודי בורוביץ' (שדה יואב), ראש מטה התשתיות של אינטל באירופה, יו"ר קיבוץ חולית וממובילי פרויקט מערכות הידע המקוונות של התנועה, ששוב התנדב לנצח על מלאכת איסוף הנתונים ודאג להעלות את מספרי הקיבוצים שדיווחו לעומת שנים קודמות, באופן מרשים. 

השנה, ענו לסקר 258 קיבוצים מתוך 280 אליהם פנינו (כולל הקיבוץ הדתי)  – 92.1% היענות! בסך הכל ספרנו השנה ילודה של 2403 תינוקות בקיבוצים.

דפנה אלבלה-רונן ממעגן מיכאל, שילדה תאומים לפני שלושה חודשים, אמרה לעיתון 'ידיעות אחרונות': "במעגן מיכאל לא עוצרים! לא נתנו גם לקורונה לפגוע בדמוגרפיה שלנו. קיבוצים אחרים נרדמו בזמן המגיפה, אבל אנחנו עבדנו למען העתיד".

העשירייה הפותחת בילודה: מעגן מיכאל (34), נען ובית רימון (30), יגור (27), גבעת ברנר (26),  רשפים ולוחמי הגטאות (24), בית השיטה (23), גן שמואל ושפיים (22), גבעת חיים איחוד ודורות (20), רוחמה (19), בארי, געש, הגושרים, משמר הנגב, ניר דוד, עין דור, רמת יוחנן, רתמים ושדות ים (18).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן