יבול שיא
הרפת והחלב
חכ גבי אשכנזי בעמק המעיינות

קיץ של ביקורים

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

קיץ של ביקורים: בימים בהם רוב אנשי עמק המעיינות יוצאים לחופשות או לחילופין נמצאו בהכנות לקראת פתיחת שנת הלימודים, הגיעו חברי כנסת מכל גווני הקשת לביקורים בעמק. ח"כ ניר ברקת ביקר באחרונה במועצה האזורית עמק המעיינות. ח"כ מיקי חיימוביץ וחה"כ גבי אשכנזי ביקרו בשבוע שעבר. ברקת הציג את התכנית האסטרטגית לישראל 2048.

 

יורם קרין וניר ברקת
יורם קרין וניר ברקת

 

ח"כ חיימוביץ ביקרה באזור פארק צבאים ונפגשה עם נציגי שדה נחום וחמדיה ונפגשה עם צוות המאבק בהקמת תחנת הכוח והטורבינות שמתוכננת לקום בין שני הישובים. ח"כ אשכנזי, אליו הצטרפו הח"כים אלון שוסטר ופנינה תמנו ביקרו בירדנה, נפגשו עם החקלאים וסיימו בכפר התיירות הכורדי בישוב.
ח"כ ניר ברקת המוביל את תכנית 'ישראל צומחת' הגיע עם הח"כ הצעיר אריאל קלנר ועם מיכל שלם, מנכ"לית ישראל צומחת ואנשי צוותו. יורם קרין, ראש המועצה, פגש את ברקת ופרש בפני האורחים את העשייה הרבה והפיתוח המתרחשים בעמק בתחומים רבים ומגוונים. ברקת, המוביל תכנית "ברקת-פורטר", יחד עם פרופ' מייקל פורטר, מאוניברסיטת הרווארד, הציג את שילוב עמק המעיינות בתוכנית סביב העוגנים הבאים: חיזוק התיירות בפריפריה, פיתוח אזורי כלכלי באמצעות תעשייה בדגש על טכנולוגיות חדשניות לחקלאות.

קיץ של ביקורים

ע"פ ברקת, הפיתוח הכלכלי כולו צריך להיות מבוסס על חיזוק העוגנים הקיימים, סביב מיקוד בצרכי הלקוחות מעבר לים, נושא התיירות עדיין לא ממומש במלואו ולכן יש לבחון את צרכי התייר כדי לתת לו מענים ופתרונות שיביאוהו לאזור, מה שיחזק את התיירות והכלכלה המקומית. בנוסף יש לחזק את נושאי האגרוטק סביב החקלאות באזור.

רק מפלגת העבודה-גשר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאות אלפי דונמים של גידולים נפגעו בתוצאה מהקרה-היקף הנזקים מוערך בכ-120 מיליון ₪ *תמונה ראשית: נזקי קרה לליצי בגליל מערבי. צילום: עפר אריאל הסופה "קורל" אמנם לא הביאה עימה שלג משמעותי, אבל הקור העז
2 דק' קריאה
מעניין לפעמים לדעת איך מתנהלת החקלאות באזורים נדחים בצד השני של כדור הארץ, מה הם אמורים ללמוד מאיתנו, ומה אנחנו יכולים ללמוד מהם. ביקור בבהוטן יכול ללמד מעט על החקלאות בממלכה הרחוקה, שלא רבים
5 דק' קריאה
רקע בימים אלה נדרשים המגדלים לקבל החלטות לגבי הרכב הזנים לעונת הגידול הבאה, כדי להזמין שתילי אם מהמשתלות ולהבטיח לעצמם את השתילים שהם רוצים לעונת השתילה, שתחל בחודש אפריל. את שתילי האם למשתלות השדה
זו כבר מסורת, בשלהי חודש ינואר סיכמו עונה מוצלחת של בית האריזה לתמרים בבית הערבה. באירוע המושקע והמרשים בלטה נוכחות מרשימה של מגדלי התמרים שלאורך כביש 90, מנהלי המשקים, מנהלי 'משקי דרום'-  שותפים לדרך
2 דק' קריאה
נטפים משיקה את הטפטפת ההיברידית הראשונה בעולם. הטכנולוגיה הייחודית משלבת את היתרונות של מערכות טפטוף אינטגרליות ומערכות און-ליין (טפטפת ננעצת) בפתרון אחד. החידוש פורץ הדרך, המוגן בפטנט, מציע ביצועי השקיה וחיסכון תפעולי חסרי תקדים:
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן