יבול שיא
הרפת והחלב
רחפנים ישראלים לחקלאות

רחפנים ישראלים לחקלאות: מודדים ממעוף הציפור את בריאות העצים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מאז חשפה את כלי המדידה המתקדמים פוקחת חברת "סיטרי" עיניים על 100 מיליון עצים ברחבי העולם

רחפנים ישראלים לחקלאות

ישראל טלפז שירת את ביטחון ישראל 33 שנים והגיע לדרג בכיר המקביל לדרגת אלוף. ואז, לפני שלושים שנה, חש שיש דמיון רב בין חקלאות לביטחון. היה גם מי שהאיץ בו להחליף מקום עבודה ולתרום לחקלאות.

"זיהיתי צורך בהבאת דלתא מסוג אחר לחלוטין לחקלאות ובדגש על גידולים רב-שנתיים" דברי הפתיחה של בכיר המערכת הביטחונית לשעבר. בשנת 2017, שנה אחרי שסיים את הפרק הביטחוני, הקים חברה בשם סיטרי(seetree) , בתרגום: לראות עצים, ובנה מערכה מודיעינית שתסייע לחקלאים המגדלים מטעים (עצים).

"אנחנו מעניקים לחקלאי שירות מודיעיני מקצה לקצה. כלים לקבל החלטות חכמות, חיסכון בהוצאות והשגת יבול טוב יותר".

איך זה עובד?

"פיתחנו שיטת מדידה שאוספת מידע בצילום אויר מרחפן ואפילו מלוויין (חישה מרחוק), שמעביר בשידור ישיר מידע על בריאות העץ. זיהוי נגעים מסוימים, חולשות בהשקיה, פערי דישון ומדידה של יבול. אנחנו מדברים על עצי הדר מכל המינים, שקדים, רימונים, זיתים.

כל עץ מקבל זיהוי דיגיטלי מעין תיק בריאותי דיגיטלי וכל הפרמטרים נמדדים לאורך זמן. למשל עקת מים: מחסור או עודף השקיה, הכול ממוחשב. ווייז ניווט לכל נקודה לטלפון הנייד של החקלאי. כל הפועלים שעובדים לצד החקלאים מצוידים במערכת ומקבלים און ליין נתונים חיוניים על מצב העץ".

מאז חשפה את כלי המדידה המתקדמים פוקחת חברת "סיטרי" עיניים על 100 מיליון עצים במרחבים חקלאיים בארצות הברית, ברזיל, מכסיקו, ארגנטינה, איטליה, ספרד ויוון, ובמדינה בדרום יבשת אסיה שלא ניתן בשלב הזה לפרסם את שמה, שכן אין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

ישראל טלפז מספר לנו שגדלים בעולם עצים גבוהים במיוחד שמסתירים את השמש וזה גורם לכך שהעץ יחיה ללא פרי. "יש מדדים שמוכרים במדע, אבל לא לחקלאי. אין כלי למדוד גובה עץ וכמה עצים כאלה יש. השירות שלנו מספק לחקלאי את מלוא המידע הדרוש לו גם בעניין גובה העץ".

עשרות רחפנים לחקלאות

לדבריו "אפשר לחסוך 20% – 50% אחוזים בכמויות ההדברה והדישון. המדידה תאבחן את גובה העצים ואת המידות שלהם וגם את עוביים. החזון שלנו להיות מומחים עולמיים לעצים".

החברה הישראלית מפעילה עשרות רחפנים ולוויין בין לאומי בפעילותה היסודית בארצות תבל. היא מעסיקה 160 עובדים, 70 מהם בארץ והשאר צוות פיתוח באוקראינה.

עד היום הושקעו בחברה 45 מיליון דולרים בשלושה סבבי השקעה. מי שהשקיע הם קרן ההשקעות הישראלית "הנאקו", הבנק העולמי, הבעלים של חברת נטפים,וחברת הטרקטורים היפנית "קובוטה".

בשלב זה אין מדברים בחברה על כניסה לבורסה או לבצע הנפקה, אם כי זה יקרה ככל הנראה במועד לא רחוק. ב "BOARD"(דירקטוריון החברה) שישה חברים ובהם הייזם אורי לוין, מפתח ה"ווייז."

טלפז מעיד שהאנשים שפעילים עימו הם "חבר'ה עם חזון ציוני, חדורי רצון לשפר את מצב העצים בעולם ואמביציה להתנהג אחרת בשדה החקלאי העולמי".

שני שותפים ניצבים בראש החברה כיום: ישראל טלפז מייסד-שותף ומנכ"ל, והמהנדס גיא מורגנשטרן שהוא הטכנולוג הראשי ומייסד-שותף. היזם ברק חכמוב, איש עסקים מנוסה, הינו המייסד-שותף השלישי.

רחפנים ישראלים לחקלאות | צילום: יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דקלה אריה בדלר, ממושב אשתאול שבהרי יהודה, היא בן אדם מעורר השתאות וסקרנות, בעלת תפישה חינוכית ייחודית לגיל הרך * ביום יום עורכת דקלה סדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות ופעוטות, שמיועדות לתינוקות מגיל 3 חודשים
6 דק' קריאה
הם עזבו הכל, את העסק הפרטי שכל כך קשה עבדו עליו ויצאו להילחם ולשרת במילואים למען המדינה * רבים מהם שירתו שלושה חודשים ואף נקראו לסבב שני ובינתיים מצב העסק שהושאר מאחור הידרדר *
10 דק' קריאה
אסף ולדן הותיר אחרי לכתו שני ספרים – את ספר הפרוזה: "אורות הפנסים האחרונים" ואת ספר השירה: "לב אבוד בין מילים", שני יהלומי ספרות שפוערים צוהר קטן לנפשו המרתקת של ולדן. ספר "אורות הפנסים האחרונים"
5 דק' קריאה
בדי אוהלים המסמלים את הנדודים והטלטלות של אלו שפונו מביתם שמשו השראה למערכת לבוש שיצרה שיר כץ מצבעון. הפריפריה מגיעה לאופנה *תמונה ראשית: שיר כץ, מרגישה תלושה. "קהילת צבעון מפוזרת בכל המדינה. המשפחה שלי
5 דק' קריאה
13 דירות בבית ההולך ונבנה בנהריה, רכשו חברי קיבוץ רות. כשתסתיים הבנייה בעוד כשנתיים, יעברו אליו חברי הקיבוץ וילדיהם. "אנחנו בנהריה כדי להישאר, כי העיר והצפון חשובים לנו"  הקיבוץ העירוני "רות" של בוגרי השומר
6 דק' קריאה
בית המשפט מלמד הורים פרודים מהי אחריות הורית ״בית המשפט לא אמור להמשיך ללוות הורים עד שילדיהם יגיעו לבגרות, הדבר אינו מתיישב עם טובת הקטינים", אמרה השופטת הילה גורביץ עובדיה, מבית משפט לענייני משפחה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן