יבול שיא
הרפת והחלב
רחפנים ישראלים לחקלאות

רחפנים ישראלים לחקלאות: מודדים ממעוף הציפור את בריאות העצים

2 דק' קריאה

שיתוף:

מאז חשפה את כלי המדידה המתקדמים פוקחת חברת "סיטרי" עיניים על 100 מיליון עצים ברחבי העולם

רחפנים ישראלים לחקלאות

ישראל טלפז שירת את ביטחון ישראל 33 שנים והגיע לדרג בכיר המקביל לדרגת אלוף. ואז, לפני שלושים שנה, חש שיש דמיון רב בין חקלאות לביטחון. היה גם מי שהאיץ בו להחליף מקום עבודה ולתרום לחקלאות.

"זיהיתי צורך בהבאת דלתא מסוג אחר לחלוטין לחקלאות ובדגש על גידולים רב-שנתיים" דברי הפתיחה של בכיר המערכת הביטחונית לשעבר. בשנת 2017, שנה אחרי שסיים את הפרק הביטחוני, הקים חברה בשם סיטרי(seetree) , בתרגום: לראות עצים, ובנה מערכה מודיעינית שתסייע לחקלאים המגדלים מטעים (עצים).

"אנחנו מעניקים לחקלאי שירות מודיעיני מקצה לקצה. כלים לקבל החלטות חכמות, חיסכון בהוצאות והשגת יבול טוב יותר".

איך זה עובד?

"פיתחנו שיטת מדידה שאוספת מידע בצילום אויר מרחפן ואפילו מלוויין (חישה מרחוק), שמעביר בשידור ישיר מידע על בריאות העץ. זיהוי נגעים מסוימים, חולשות בהשקיה, פערי דישון ומדידה של יבול. אנחנו מדברים על עצי הדר מכל המינים, שקדים, רימונים, זיתים.

כל עץ מקבל זיהוי דיגיטלי מעין תיק בריאותי דיגיטלי וכל הפרמטרים נמדדים לאורך זמן. למשל עקת מים: מחסור או עודף השקיה, הכול ממוחשב. ווייז ניווט לכל נקודה לטלפון הנייד של החקלאי. כל הפועלים שעובדים לצד החקלאים מצוידים במערכת ומקבלים און ליין נתונים חיוניים על מצב העץ".

מאז חשפה את כלי המדידה המתקדמים פוקחת חברת "סיטרי" עיניים על 100 מיליון עצים במרחבים חקלאיים בארצות הברית, ברזיל, מכסיקו, ארגנטינה, איטליה, ספרד ויוון, ובמדינה בדרום יבשת אסיה שלא ניתן בשלב הזה לפרסם את שמה, שכן אין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל.

ישראל טלפז מספר לנו שגדלים בעולם עצים גבוהים במיוחד שמסתירים את השמש וזה גורם לכך שהעץ יחיה ללא פרי. "יש מדדים שמוכרים במדע, אבל לא לחקלאי. אין כלי למדוד גובה עץ וכמה עצים כאלה יש. השירות שלנו מספק לחקלאי את מלוא המידע הדרוש לו גם בעניין גובה העץ".

עשרות רחפנים לחקלאות

לדבריו "אפשר לחסוך 20% – 50% אחוזים בכמויות ההדברה והדישון. המדידה תאבחן את גובה העצים ואת המידות שלהם וגם את עוביים. החזון שלנו להיות מומחים עולמיים לעצים".

החברה הישראלית מפעילה עשרות רחפנים ולוויין בין לאומי בפעילותה היסודית בארצות תבל. היא מעסיקה 160 עובדים, 70 מהם בארץ והשאר צוות פיתוח באוקראינה.

עד היום הושקעו בחברה 45 מיליון דולרים בשלושה סבבי השקעה. מי שהשקיע הם קרן ההשקעות הישראלית "הנאקו", הבנק העולמי, הבעלים של חברת נטפים,וחברת הטרקטורים היפנית "קובוטה".

בשלב זה אין מדברים בחברה על כניסה לבורסה או לבצע הנפקה, אם כי זה יקרה ככל הנראה במועד לא רחוק. ב "BOARD"(דירקטוריון החברה) שישה חברים ובהם הייזם אורי לוין, מפתח ה"ווייז."

טלפז מעיד שהאנשים שפעילים עימו הם "חבר'ה עם חזון ציוני, חדורי רצון לשפר את מצב העצים בעולם ואמביציה להתנהג אחרת בשדה החקלאי העולמי".

שני שותפים ניצבים בראש החברה כיום: ישראל טלפז מייסד-שותף ומנכ"ל, והמהנדס גיא מורגנשטרן שהוא הטכנולוג הראשי ומייסד-שותף. היזם ברק חכמוב, איש עסקים מנוסה, הינו המייסד-שותף השלישי.

רחפנים ישראלים לחקלאות | צילום: יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן