יבול שיא
הרפת והחלב
שדה התעופה עמק יזרעאל

שדה התעופה המשלים מתוכנן לקום בעמק יזרעאל

2 דק' קריאה

שיתוף:

תושבי עמק יזרעאל הפגינו אמש בעקבות פרסום מסמכי "הקו הכחול" של שדה התעופה המתוכנן בעמק. למרות ההצהרות הפומביות של הפוליטיקאים והגורמים השונים, התברר שהשדה עדיין מתוכנן להיבנות בצפון, ולא רק זאת, אלא להשתרע על גודל של פי 5.5 מהתכנון המקורי, כ-22,000 דונם.

ביום שבת החולף (20.03.21), התקיימה צעדת מחאה של תושבי הצפון תחת הסיסמה "הקו הכחול הוא בשבילנו קו אדום". המפגינים נגד הקמת שדה תעופה אזרחי בעמק יזרעאל ובעד העברתו אל הנגב.

הצעדה התקיימה בשדות בין קיבוץ רמת דוד לקיבוץ גבת, לאורך תוואי השדה המתוכנן. באירוע נאמו: איריס האן – מנכ"לית החברה להגנת הטבע, אייל בצר – ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, גיל דייגי – יו"ר מטה המאבק נגד שדה התעופה, נציגי הנוער ו'החברים של נחום' בהופעה מיוחדת.

לדברי מארגני המחאה, הקמת שדה תעופה אזרחי בעמק יזרעאל תהווה אסון חקלאי שיערער בצורה דרמטית את הריבונות התזונתית של מדינת ישראל. תוואי שדה התעופה המקורי שהוצג לוועדות התכנון היה בגודל 3,000 דונמים.

כעת מתברר ששטח שדה התעופה האזרחי, ביחד עם שדה התעופה הצבאי שמתוכנן להיבנות לצדו יהיה כ-22,000 דונמים. אל שטח זה עתיד להתווסף תשתיות תחבורה ענפות שיכללו קילומטרים רבים של כבישים לצד חניות בתוך ובסמוך לשדה התעופה.

בנייה זו לא רק שתחריב את כלל השטחים החקלאיים הפוריים של עמק יזרעאל, הם גם יהרסו את פרנסתם של חקלאי העמק. לפי מחקר מכון "יסודות" הפגיעה הזו עשויה לפגוע ב7% מהחקלאות הישראלית מה שיערער באופן דרמטי את הריבונות התזונתית של ישראל.

אייל בצר, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל אמר: "אנחנו מצביעים ברגליים נגד הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל! ביחד אנחנו חוד החנית של המאבק נגד הרס העמק של כל תושבי ישראל. אנחנו פועלים ונמשיך לפעול בכל האמצעים כדי לעצור את תכנית האיוולת הזו.

אנחנו נלחמים להגן על תושבי המדינה, על החקלאות ועל העמק למען הפתרון הנכון ביותר- הקמת שדה תעופה משלים בנגב ושדה תעופה אזורי לצפון בחיפה. קיים קונצנזוס בעד פיתוח הנגב ונגד הרס העמק.

לא נעצור עד שננצח ונסיר את האיום מעל העמק!"

גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק נגד שדה התעופה: "המסמכים החדשים שנחשפו מוכיחים שהצהרות הפוליטיקאים לחוד ותכניות לחוד.

בזמן שכל ראשי המפלגות כולל ראש הממשלה התחייבו שלא להקים את שדה התעופה בצפון, תכניות הבנייה ממשיכות. אנחנו, תושבי הדרום והצפון לא נאפשר את זה. שדה תעופה בעמק יביא לאסון בריאותי, כלכלי, חקלאי ולאומי- בעוד שהאלטרנטיבה בדרום מקובלת על כולם ותאפשר פיתוח עצום.

העמק הוא האזור הכי יפה בישראל. תושבי הצפון מתנגדים להקמת השדה בצפון, ותושבי הנגב מתחננים להביא אותו אליהם, זה אבסורד! אנחנו נמשיך להיאבק עד שננצח."

איריס האן, מנכ"לית החברה להגנת הטבע: "אנחנו בחברה להגנת הטבע, מאמינים בכוחם של האזרחים והרשויות המקומיות לחולל שינוי ולהצליח. בסוגיה זו, יש קואליציה רחבה מצפון ועד דרום לחלופה אחת, חלופת נבטים.  כוחנו באחדותנו!"

צילום | רחלי אסטרטגט נגרי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן