יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2025 07 28 at 18.07.03

תגובת “מים לישראל” להכרזת שר האוצר על מצב הבצורת

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: איתן ברושי. צילום: אלון גלבוע

יו״ר מים לישראל איתן ברושי: “החתימה הרשמית על מצב בצורת הגיעה באיחור ואינה משקפת את המציאות הקשה בשטח זה חודשים רבים. באזורים שבהם הכרזת הבצורת אינה נותנת מענה, יש להכיר באסון טבע כדי לאפשר סיוע מתאים. רוב החקלאות בישראל נמצאת באזורי גבול ועימות ולכן אין די בהכרזה בלבד.
המדינה נתפסת כלא מוכנה: אין תכנית לניצול מלא של כל פוטנציאל מי הקולחין באזורים שאין בהם קולחין, וחסרה הקמה של מתקני התפלה נוספים. הפער בין היכולת להתפיל לבין הצרכים הולך וגדל. על הממשלה לקיים דיון מיוחד בהובלת משרד החקלאות ולהציג תכניות מיידיות עוד לפני אישור תקציב 2026, כדי להיערך לבצורות נוספות בשנים הבאות.
אנו רואים בהכרזה צעד חשוב המעיד על הכרה ממשלתית בעומק המשבר ועל הצורך לתגבר את הסיוע לחקלאים ולאזרחים בטווח הקצר. עם זאת, חתימה לבדה איננה פתרון. שינוי האקלים כבר כאן והוא מאיים על ביטחון המים וביטחון המזון של ישראל. כדי להיערך לשנים שחונות יותר, על הממשלה לאמץ תוכנית רב שנתית מקיפה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוקרים שותפים: טל אוגד, מו"פ דרום. שלי גנץ, ממ"ר עגבניות ובתי צמיחה שה"מ. ניר ברהולץ, מדריך גידול ירקות מועצת הצמחים. צפורה טייטל, מנהל המחקר החקלאי, מרכז מחקר גילת. תקציר    גידול מסחרי של עגבנייה הוא
11 דק' קריאה
נושא המחקר: בדיקות שתילי תות שדה נגועים במשתלות ושדות המניבים לזיהוי מחוללי מחלות שוכני קרקע  שמות השותפים  סטנלי פרימן1, עומר פרנקל1, מרסל מימון1, סנדי סואזה1, נטע מור2, לידן פלאח 2 ומוחמד אבו טועמה2  1מנהל
5 דק' קריאה
זיוה גלעד, אוהד נוריאל, אפרים צפלביץ, אחיעם מאיר – מו"פ בקעת הירדן דוד סילברמן, עדי סויסה – שה"מ, משרד החקלאות וביטחון המזון מבוא גידול פלפל ליצוא ולשוק המקומי הוא אחד הגידולים החשובים באזור בקעת
6 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן