יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה ליאור שמחה קרדיט ראובן קפוטינצקי

תמונת העתיד

2 דק' קריאה

שיתוף:

חינוך היא פעולה המבטאת אמונה עמוקה ביכולת המחנך והחניך לברוא יחדיו מציאות המממשת ביטחון אנושי, רווחה ותקווה
כאב לארבעה ילדים, אני רוצה לפנות דווקא אלינו, ההורים בקיבוצים. כן קראתם נכון. לא למנהלי החינוך, לא לאנשי הצוות ולא למנהלי הקהילה אלא לנו כהורים, יש אחריות ותפקיד מרכזי ביחס להצמחת כלל ילדי הקיבוץ והקיבוץ כולו. דווקא מתוך העמדה הזו תפקידנו לחזק את החינוך ככלי שבונה את היחיד ואת היחד. החינוך הוא כלי בניה משום שפניו מופנות אל עבר ההווה והעתיד, משום שהוא מחייב עבודה משותפת של רבים ומשום שהוא דורש לברר ולחדד את ערכינו.
החינוך הוא כלי בניה ועיצוב של הדבר החשוב לנו ביותר כחברה וכפרט, הדבר עבורו אנו נאבקים יום-יום שעה -שעה – תמונת העתיד. החינוך הוא הדרך שלנו לעצב חברה חומלת ואוהבת, שמבקשת לראות את הטוב והיפה ואת התיקון האפשרי של השבור.
בגלל כל אלה ועוד, ה-1 בספטמבר הוא יום חג עבורי המסמל יותר מכל אמונה בתקווה ואת היכולת שלנו לומר: אפשרי לתקן וליצור חברה טובה יותר.
ה-1 בספטמבר מסמל עבורי גם תקווה ואמונה, במיוחד בעת כל כך רעה וקשה כמו העת הנוכחית. גם ואולי אף במיוחד עבור הקיבוצים הרבים שימשיכו להיות בחזית המלחמה שבעורף.
אני מאמין שגם בקיבוצים אלו ניתן לזרוע תקווה ואור בתוך החושך הגדול.
ה-1 בספטמבר הוא גם הבחירה להפנות את המבט מקושי, מחוסר ודאות ומאימה אל עתיד לא נודע ולהעז להאמין שיש לו תקנה. הוא מסמל את פעולת הזריעה של זרעי אור בתוך שדה של חושך גדול.
כביטוי לכך אני מציע לכל אחד מאיתנו לאמץ, כמה דברים שצריך לעשות השנה:
א. שבו לשיחה עם אחד המחנכים של ילדיכם בקיבוץ, העמיקו את ההיכרות עימו ועם צרכיו, ולא פחות חשוב, הוקירו אותו ואת עבודת הקודש שהוא עושה.
ב. השתתפו באחד מצוותי החינוך בקיבוץ וקחו חלק בשיח מתמשך על ערכי הליבה של החינוך.
ג. התעקשו על פעילות תנועות הנוער בקיבוץ, פגשו את המדריך והקומונר ובררו כיצד ניתן לעזור.
ד. דברו עם ילדיכם על קשיים של ילדים אחרים בקבוצתם וחישבו על דרכים לסייע לאחר המתקשה.
ה. חינוך טוב הוא עוגן מרכזי בקיבוץ. האמינו בו, טפחו אותו, שימו אותו בראש סדר העדיפויות, לפני החוגים, ולפני והתל״ן ואפילו לפני הטלפונים החכמים.
ו. התעקשו על אג׳נדה חינוכית. בתי הילדים או הגנים אינם מחסן ילדים ועל כן אנו רוצים שאת רוב שעות היום יבלו הילדים במקום בונה ומצמיח.
בחירה במעשים אלו או דומים תחזק את הילדים שלנו, את החינוך בקיבוץ, את הקיבוץ כולו ותסייע להתרומם מהייאוש.
האמינו בכך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן