יבול שיא
הרפת והחלב

אורה לקח מתנדבת ותיקה ממרפאת כללית בשלומי היא אחת ממקבלי מגן שר הבריאות למתנדבים במערכת הבריאות

2 דק' קריאה

שיתוף:

ביום ג' 20.5 נערך באודיטוריום ע"ש שילנסקי בכנסת, טקס "מגן שר הבריאות למתנדבים במערכת הבריאות" לשנת 2024. בין הזוכים בהוקרה המתנדבת אורה לקח, מתנדבת ותיקה במרפאת כללית שלומי

*תמונה ראשית: אורה לקח בעת מתן מגן שר הבריאות

טקס מגן שר הבריאות הוא אירוע שנתי מרגש המוקדש להוקרה והערכה למתנדבים ומתנדבות המסורים למערכת הבריאות בישראל. הטקס מתקיים מדי שנה בחסות שר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות ומכנס יחדיו אנשים מכל רחבי הארץ שתרמו תרומה משמעותית לקידום בריאות הציבור. במהלך הטקס מוענקים אותות הוקרה יוקרתיים למתנדבים כיחידים או כקבוצה על הצטיינותם בפעילות התנדבותית בתחום הבריאות, תוך גילוי מסירות, דבקות במשימה וערכים נעלים. הטקס מהווה הזדמנות מרגשת להוקיר את פועלם המסור של המתנדבים, להעלות על נס את תרומתם החיונית למערכת הבריאות, במיוחד השנה בתקופת מלחמת "חרבות ברזל" ולעודד אחרים להצטרף ולתרום.

אורה לקח מתנדבת ותיקה ממרפאת כללית בשלומי היא אחת ממקבלי מגן ההוקרה. היא שמרה על רציפות טיפולית עבור התושבים גם בזמן הלחימה וכאשר היא ומשפחתה פונו מביתם.

אורה ילידת 1951, תושבת קיבוץ ראש הנקרה מזה 45 שנים, נשואה, אמא ל-4 וסבתא ל11 נכדים.

היא מתנדבת כ-7 שנים במרפאת כללית שלומי המעניקה שירות לכ-6200 מטופלי כללית בשלומי והסביבה.

כאשר החלה הלחימה ופינו את התושבים בצפון, מרפאת כללית בשלומי המשיכה לפעול ולתת מענה לאלו שלא התפנו מכלל הקופות ונתנה מענה מרחוק למטופלים שהתפנו ליישובים אחרים. על אף שאורה פונתה יחד עם משפחתה, הקפידה לאורך כל התקופה להמשיך ולהתנדב במרפאת שלומי, גם שמקום מגוריה הארעי היה מרוחק מהמרפאה והאיזור היה תחת אזעקות וירי טילים מתמשך. כל מצוקה שאורה חשה ממטופל, היא דאגה להעביר לצוות המרפאה על מנת שיקבל מענה בהתאם.

אורה לקח עם בן משפחה וגלעד קמחי מצוות המרפאה משמאל
אורה לקח עם בן משפחה וגלעד קמחי מצוות המרפאה משמאל

אורה מספרת: "אין בי פחד, התנדבותי היא שליחות לטובת העם ובייחוד למטופלי הכללית, זו ההזדמנות שלי לתת מעצמי בדיוק כמו היחס הנהדר שאני מקבלת מצוות המרפאה לאורך שנותיי כלקוחה במרפאת הכללית".

צוות מרפאת שלומי מברך את אורה: "אורה אישה ייחודית, בעלת יחסי אנוש טובים, נעימת הליכות, אכפתית המהווה דוגמה ומופת לדבקות במטרה. אין ספק כי נוכחותה כמתנדבת קריטית למרפאה כולה, תמיד מגיעה עם חיוך ואופטימיות, משדרת לנו חוסן. היא בהחלט חלק פעיל מצוות המרפאה. במהלך המלחמה, הגיעה בקביעות 3 פעמים בשבוע למרפאה ונעתרה לכל בקשה של מטופל או איש צוות. מסירותה היוצאת דופן לאורך השנים מסייעת ותורמת לקידום שיפור מדדי האיכות והבריאות של המטופלים. בזכות עזרתה, קידמנו את האיכות הרפואית ומדדי הבריאות של מטופלינו עלו משמעותית".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן