יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 1 a1 2022 09 12T121314.713

אלוף הכביש 

3 דק' קריאה

שיתוף:

נדב רייסברג מדפנה החל השנה להתחרות בחו"ל במטרה להעפיל לסגל הבכיר של "ישראל פרמייר טק" 

הקמת קבוצת הרכיבה המקצוענית "ישראל פרמייר טק" (נקראה בתחילת דרכה "סטארט אפ ניישן") העניקה הזדמנות לרוכבים מקומיים להשתתף בתחרויות ברמה הבינלאומית הגבוהה. לצד הקבוצה הראשית הוקמה קבוצת פיתוח עבור כישרונות צעירים, ובתחילת 2022 התקבל אליה גם נדב רייסברג (21) מקיבוץ דפנה. נדב נולד בארצות הברית והגיע לארץ בגיל חודש, בנם של ילידת ארגנטינה, שהקיבוץ היה התחנה הראשונה שלה בארץ, ויליד ברית המועצות. המפגש שלו עם האופניים החל בגיל 10 במרוץ כביש בעפולה ובהמשך במועדון TNT בקיבוץ עמיר, בהדרכת המאמן הראשי תומר בארי.   

מקדם את הקריירה 

נדב, בוגר תיכון "הר וגיא", כבר הספיק לזכות בתואר אלוף ישראל לנוער בכביש וסגן אלוף ברכיבת שטח, אבל החליט להתמקד בכביש כדי להגיע לפרמייר טק. השנה הוא החל לנסוע לתחרויות בחו"ל בקביעות.  

גם בזמן השירות הצבאי הצליח נדב לקדם את הקריירה, והשנה לקח חלק ב-50 ימי מירוץ. בשבוע שעבר השתחרר מהשירות ויצא לשורת מרוצים בספרד במסגרת קבוצת הפיתוח, כשהמטרה היא להיות חלק מהקבוצה הבכירה של ישראל פרמייר טק.   

באוגוסט הוא נטל חלק לראשונה במרוץ פרו (PROFESSIONAL) מדרגה גבוהה שנערך בדנמרק. אומנם ברכיבה כל מתחרה מתמודד עבור עצמו, אבל במרוצים האלה משתתפות קבוצות, והרוכבים עובדים למען ה"לידר" (הרוכב הבכיר והאיכותי ביותר). לכן במקרים רבים אין משמעות למיקום האישי הסופי. הרוכב המוביל של הקבוצה מאדס שמידט סיים במקום ה-15.  

תסביר בבקשה מהם התפקידים שלך בקבוצת רוכבים ואיך אתה מסייע ללידר? 

אני צריך למשל להביא לו מים מהרכב, לחסום לו את הרוח ולהילחם על מקום עבורו בקדמת הפלוטון (דבוקה – י.ו). בקבוצה עובדים רק בשביל הלידר". 

ולכן אין סיבה להתאכזב ממיקום נמוך בסיום המרוץ? סיימת 74 בדנמרק 

"לפעמים יש ימים פחות טובים אבל מיקום נמוך מעיד בעיקר על תפקידך לעזור ללידר, ומיקום גבוה של הקבוצה בדירוג הכללי הוא גם הישג שלי. יחד עם זאת, אפשר לסיים גם במיקום גבוה למרות שהתפקיד המרכזי שלי הוא לסייע". 

בניגוד לענפים אחרים, קבוצת אופניים עשויה להשתתף בכמה מרוצים בו זמנית, כאשר היא מתפצלת למספר צוותים לפי היעד. בשבוע שעבר זה קרה בספרד ובבריטניה במקביל. 

רק ארבעה ישראלים חברים בסגל (32 רוכבים) והרוב המוחלט מורכב מאירופאים מקצוענים, כשהשם הבולט הוא הבריטי כריס פרום, שזכה ארבע פעמים בעבר בטור דה פראנס. 

איך הגעת לקבוצת פיתוח? 

"תמיד רציתי להיות רוכב כביש ולהגיע אליה. הייתה לי שיחה עם המנהל לפני תחילת העונה. התרשמו ממני וקיבלתי חוזה". 

 

a1 2022 09 11T104050.368
נדב רייסברג. הרמה בארץ עולה וכמובן שכיף לנצח בכל מרוץ, אבל כמות המשתתפים קטנה יותר והרמה פחות גבוהה מתחרות בחו"ל. צילום: נועה טולדו 

כמה זמן התאמנת בחו"ל בשנה החולפת? 

"בערך ארבעה חודשים וחצי. השתחררתי לאחרונה ועכשיו יהיה לי קל יותר להגיע למחנות אימונים ליד העיר גירונה בספרד. לפני שבועיים היה מרוץ במרילנד, ארה"ב, יש שם קהילה גדולה והיהודים באו לעודד אותנו (המנצח היה הבלגי ספ ואנמארק, המייצג את הקבוצה הישראלית, שגם סיימה ראשונה בדרוג הקבוצתי – י.ו)". 

קבוצת הפיתוח כוללת רוכבים מתחת לגיל 23. זה אומר שלכל היותר בעוד שנתיים נדע  אם הגשמת את החלום להצטרף לקבוצה הבכירה? 

"יש בקבוצת הפיתוח רוכבים גם מעל 23, אבל מבחינתי המטרה היא כמובן הקבוצה הבכירה והמרוצים הגדולים בכביש כמו טור דה פראנס וג'ירו איטליה".  

ניצחת במרוץ כביש באילת בדצמבר 2021, ניתן להשוות אותו לתחרות בחו"ל? 

"הרמה בארץ עולה וכמובן שכיף לנצח בכל מרוץ, אבל כמות המשתתפים קטנה יותר והרמה פחות גבוהה מתחרות בחו"ל".  

אתה משתתף באליפות ישראל או מדלג בגלל המחויבות לפרמייר טק? 

"השנה השתתפתי וסיימתי שביעי בכביש". 

המשחקים האולימפיים בפריז הם יעד עבורך? 

"אם יתאפשר – אשמח, אבל כרגע אני מתרכז בקבוצה שלי". 

מה אתה מאחל לעצמך לשנה הבאה? 

"לעבוד קשה, להגיע הכי רחוק שאפשר, להתקבל לקבוצה הבכירה, להמשיך בקצב שבו התקדמתי השנה, וכמובן לנצח מרוצים". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

העלייה המואצת בתוחלת החיים היא אחד ההישגים הגדולים של האנושות אך בו בזמן מהווה את אחד האתגרים הגדולים העומדים בפניה. אין מנוס משינוי תפיסת היסוד המקובלת סביב אופן ההתמודדות של היחיד, המשפחה והחברה עם
3 דק' קריאה
בעיצומה של המלחמה נאלצים בעמק יזרעאל להמשיך להיאבק נגד הקמת שדה תעופה ברמת דוד, לאור צעדים שנקטה המדינה – האצת התכנון לשדה הבינלאומי בעמק במקום בנבטים * ראיון עם גיל דייגי, יו"ר מטה המאבק
8 דק' קריאה
מיכל אסף קרמר נולדה בדרום תל אביב, הגיעה לחברת הנוער בגן שמואל בהחלטה להיות יותר קיבוצניקית ויותר שמוצניקית ממי שנולד שם. כבוגרת עזבה את הקיבוץ, חזרה בתשובה ועשתה את כל הדרך לתואר ד"ר בקבלת
5 דק' קריאה
״מתחילת מלחמת חרבות ברזל ראינו כיצד החקלאות בשילוב האגרו סולארי תרם לחוסנה של הקהילה באזורי תקומה וכעוגן כלכלי עבור היישובים.  במקומות בהם אין חקלאות, ניתן להקים שדות סולאריים ובכך לתרום לאגודה ולעתידם הכלכלי והחוסן
2 דק' קריאה
לא קל להתמודד עם מיתוס. שאול ובר עושה זאת בזהירות וברגישות, בספרו החדש ״חנה סנש, הכוכב שנפל בטרם עת״ *תמונה ראשית: כרטיס הגיוס של סנש לארגון ההגנה. זכתה להנצחה נרחבת, הרבה מעבר לכל שאר
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן