יבול שיא
הרפת והחלב
עופר נוימן

עופר נוימן, קיבוץ עין השופט, מנכ"ל איגי, ארגון הנוער הגאה בישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

יניב בנישו ויצמן, מייסד ויו"ר ארגון הנוער הגאה בישראל, חבר מועצת העיר תל אביב

אחד האתגרים הגדולים שעוד עומדים בפנינו מאז הקמתו של איגי, ארגון הנוער הגאה בישראל, הוא העבודה והכניסה לתוך מה שנקרא המרחב הכפרי. קיבוצים, מושבים, מועצות אזוריות.  

נולדתי וגדלתי במושב, ואני יודע כמה קשה לגדול בקהילה קטנה, בה כולם מכירים את כולם, בה כל שכנה ושכן יודעים בדיוק מה קורה בביתם של מי שחולק איתם דשא.

וכמה קשה זה לגדול בקהילה כזו כהומו, לסבית, טרנס או בי. דווקא בגלל זה משמח אותי מאד שעופר נוימן, בן עין השופט ומנכ"ל איגי, נבחר כאחד מהצעירים המבטיחים של התנועה הקיבוצית.  

לפני שנתיים וחצי, לאחר שנים רבות כמתנדב, מדריך ורכז בשורות הארגון בחרנו בעופר לתפקיד המנכ"ל. הרקע שלו בחינוך מחד ובעבודת כנסת, ממשלה ותקשורת מאידך היו שילוב נכון ונחוץ כדי להמשיך ולהוביל את הצמיחה של הארגון.

 איגי הפך בשנים האחרונות לארגון הלהט"ב הגדול ביותר בישראל. מאז שייסדתי אותו יחד עם גל אוחובסקי, לפני 20 שנה, הוא צמח, פרש כנפיים והצליח להגיע לדרום ולצפון, לקהילות חרדיות סגורות, לחברה הערבית, לנוער להט"בי עם מוגבלויות פיזיות, לאלפי בתי ספר, ללבבות של אלפי מתנדבים ומתנדבות.

הוא הצליח ליצור מהפכה חינוכית וערכית, לברוא בית עבור עשרות אלפי חניכות וחניכים לאורך השנים ולשנות באופן עמוק את השיח הציבורי בנוגע ללהט"ב.  

המשימה של איגי, ובכך משימתו של עופר, היא לא משימה פשוטה. החתירה לשוויון וקבלה ללהט"ב, המלחמה בדיכוי מגדרי, בהדרה של א.נשים מזהויות שונות ומגוונות ובשנאה והסתה הם עדיין אתגרים עצומים העומדים בפני החברה הישראלית ואנחנו באיגי  מחויבים ומחויבות להתמודד איתם יום יום, שעה שעה. 

הנוכחות של עופר וצוות ההובלה של איגי בתוך המאבק הזה היא נוכחות קריטית. אני רואה אותם מתמודדים עם סיפורים קשים, עם דעות קדומות וכוחות חזקים של שמרנות.

אני רואה אותם בונים עתיד אחר עבור בנות ובני הנוער והצעירים הגאים במדינת ישראל ואני גאה כל כך בדרך הארוכה שהם צועדים בה.  

הכרתי את עופר בימיו כמתנדב, ומאז ועד היום הוא משקיע אנרגיות עצומות כדי לשנות את פניה של החברה הישראלית. ואני רוצה להגיד לקוראות ולקוראים שאותן השקעה ומחויבות, אותו מוסר עבודה, אותה רצינות שמאפשרת להגיע להישגים משמעותיים עבור עתיד טוב יותר – הן כנראה תוצאה של החינוך אותו ספג עופר בבית, בקיבוץ, אצלכם.  

אני מקווה שבדרך הזו, מתוך אותם כוחות עשייה, נצליח לעמוד גם באתגר אתו פתחתי ולפרוץ את חומות השתיקה שעדיין מקיפות רבות מידיי מהקהילות בהן ילדים כמו עופר וכמוני גדלו לאורך השנים, שנצליח להסיר את הפחד ולאפשר לכל ילד וילדה, לכל נערה ונער, לכל משפחה ולכל זוג לחיות בביטחון ואהבה בלי לחשוב מה יגידו השכנים.  

הבחירה שלכם בעופר היא צעד חשוב בדרך לשינוי עמוק שיכול לקרות בתוך הקהילות והקיבוצים ברחבי ישראל.  

ארגון הנוער הגאה בישראל | צילום: עופר יהודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אורי מולד1,2, אלישבע סמיט1, נטע לוריא1, ילנה בקלמן1, עודד לכמן1, מיטל רכס2 ואביב דומברובסקי1 1 המחלקה למחלות צמחים וחקר עשבים, מנהל המחקר החקלאי, מכון וולקני 2 המכון לכימיה, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע, גבעת רם,
9 דק' קריאה
מהפכה של ממש מתרחשת בימים אלה בשדות החקלאיים של ישראל. בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות גולן, במכון שמיר, נחנכה חלקת המחקר האגרי-וולטאי הראשונה בישראל על מערכת גידול חדשנית, כחלק מתכנית הפיילוטים של
נקבעה פגישת עבודה עם השר אבי דיכטר במשכן הכנסת. הפגישה הייתה לבבית ועניינית, והוגשה לשר תוכנית אסטרטגית בענף הירקות ל-5 השנים הבאות, שהוכנה עם אנשי המקצוע, כל אחד בתחומו. בין הנושאים שהועלו בפגישה: תודה
מורן צור מייסד הסטארט-אפ SafeBeyond הוציא לאור ספר ביכורים בשם "קקטוס" * זהו סיפור אהבה נוגע ללב שעוסק באופן ייחודי בהתמודדות עם אובדן ובשאלה: האם העולם הבא קיים והמוות הוא לא הסוף * ספר
8 דק' קריאה
מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון, אורן לביא: "לאחר תקופה קשה לענף, אנו עדים להתאוששות מרשימה של החקלאות המקומית, שמייצרת כיום למעלה מ-90% מהצריכה המקומית בעגבניות. השיקום המהיר התאפשר בזכות מסירותם של החקלאים הישראליים ותמיכות
3 דק' קריאה
שיר פלד ממושב בניה מילאה תפקיד של מסתערבת במשמר הגבול – עתה היא שוברת שנים של שתיקה * בראיון לעדינה בר-אל היא מספרת מדוע רצתה בתפקיד המסתערבת, מתארת אירועים שעברה תוך כדי מאבק לשוויון
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן