יבול שיא
הרפת והחלב
Picture35

ארצות הברית מגדילה את עדר החלב

2 דק' קריאה

שיתוף:

דוח הבקר החצי-שנתי של משרד החקלאות האמריקני מצביע על עלייה של 2% במספר פרות החלב ועל גידול של 3% במספר עגלות התחלופה. במקביל, עדר הבקר לבשר ממשיך להתכווץ ויבול העגלים צפוי לרדת ב־2%

מספר פרות החלב בארצות הברית ממשיך לגדול, לצד עלייה במספר העגלות המיועדות לחידוש ולהרחבת העדר. כך עולה מדוח מלאי הבקר שפרסם שירות הסטטיסטיקה החקלאית של משרד החקלאות האמריקני, USDA-NASS.

נכון ל־1 ביולי 2026, נמנו בארצות הברית 94.2 מיליון ראשי בקר ועגלים, לעומת 94 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בעלייה קלה בלבד במלאי הכולל, אך בחלוקה לפי ענפים ניכרת מגמה שונה בין משק החלב לבין ענף הבקר לבשר.

מספר פרות החלב הגיע ל־9.65 מיליון ראש, עלייה של 2% לעומת יולי 2025. מספר פרות הבקר לבשר, לעומת זאת, ירד ב־1% והסתכם ב־28.5 מיליון ראש. מספרן הכולל של הפרות והעגלות שכבר המליטו נותר ללא שינוי, 38.1 מיליון ראש.

הנתונים מבוססים על סקר שערך משרד החקלאות בקרב יותר מ־17,400 מגדלי בקר ברחבי ארצות הברית במחצית הראשונה של חודש יולי. ממצאי הסקר פורסמו בדוח הרשמי של USDA-NASS.

יותר עגלות תחלופה בענף החלב

אחד הנתונים הבולטים בדוח הוא הגידול במספר עגלות התחלופה. מספר העגלות במשקל 500 פאונד ומעלה, כ־227 קילוגרם, הסתכם ב־14.7 מיליון ראש, עלייה של 1% לעומת השנה הקודמת.

מתוכן, 3.6 מיליון עגלות יועדו לתחלופה בעדרי החלב, עלייה של 3% לעומת יולי 2025. גם מספר עגלות התחלופה בעדרי הבקר לבשר עלה ב־3% והגיע ל־3.8 מיליון ראש, אף שמספר פרות הבשר הבוגרות המשיך לרדת.

הגידול במספר עגלות החלב עשוי להעיד על כוונת רפתנים להרחיב את הייצור או להחזיק מלאי גדול יותר של בעלי חיים צעירים לקראת חידוש העדר. עם זאת, לא כל העגלות ייכנסו בסופו של דבר לעדר החולבות, וחלקן ישמשו להחלפת פרות היוצאות מן העדר בשל גיל, פוריות, בריאות או רמת ייצור. העלייה בו זמנית במספר פרות החלב ובעגלות התחלופה מצביעה על מגמת התרחבות ברורה יותר בענף החלב האמריקני, ועשויה לתמוך בגידול נוסף בכושר ייצור החלב בשנים הקרובות.

פחות עגלים צפויים להיוולד

לצד התרחבות עדר החלב, הדוח מצביע על ירידה במספר העגלים הצפויים להיוולד בארצות הברית. יבול העגלים לשנת 2026 מוערך ב־32.5 מיליון ראש, ירידה של 2% לעומת השנה הקודמת. במחצית הראשונה של השנה נולדו לפי ההערכה 23.9 מיליון עגלים, 2% פחות מהתקופה המקבילה ב־2025. עוד 8.6 מיליון עגלים צפויים להיוולד במחצית השנייה של השנה.

הירידה ביבול העגלים משקפת בעיקר את מצבו של ענף הבקר לבשר, שבו מספר הפרות נמצא ברמה נמוכה. מגדלים באזורים נרחבים במערב ארצות הברית ממשיכים להתמודד עם בצורת, מחסור במספוא ועלויות גבוהות של חציר לקראת החורף.

הגידול במספר עגלות התחלופה לבשר עשוי להיות סימן ראשון לניסיון לבנות מחדש את העדר, אך בשלב זה הוא עדיין אינו מפצה על הירידה במספר הפרות הבוגרות.

יותר בקר במפטמות

מספר ראשי הבקר המוחזקים להזנה לקראת שחיטה בכל המפטמות בארצות הברית הגיע ב־1 ביולי ל־13.2 מיליון, עלייה של 2% לעומת השנה שעברה.

במפטמות בעלות קיבולת של אלף ראש ויותר הוחזקו 11.4 מיליון ראש, גם כאן עלייה של 2%. מתוכם 7.12 מיליון היו זכרים ועגלים זכרים, עלייה של 3%, ו־4.25 מיליון היו עגלות. בחודש יוני הוכנסו למפטמות הגדולות 1.4 מיליון ראש, ירידה של 3% לעומת יוני 2025. מספר ראשי הבקר ששווקו לשחיטה הסתכם ב־1.66 מיליון, גם הוא נמוך ב־3% לעומת השנה הקודמת. לפי USDA, זהו נתון השיווק הנמוך ביותר לחודש יוני מאז החלה סדרת המדידות בשנת 1996.

הנתונים מציגים תמונה מעורבת של משק הבקר האמריקני. המלאי הכולל כמעט שלא השתנה, עדר הבקר לבשר נותר מצומצם ויבול העגלים יורד. מנגד, ענף החלב מגדיל הן את מספר הפרות החולבות והן את עתודת עגלות התחלופה, מגמה שעשויה להוביל להרחבת הייצור ולהגדלת היצע החלב האמריקני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למעלה מ-120 מציגים הציגו בתערוכה שהתקיימה בגן לאומי מעיין חרוד 20–21 באוקטובר 2026. להלן רשמים מהכנס *תמונה ראשית: תערוכת "אגרו-ישראל – יבול שיא" 2026 במעיין חרוד. צילום: נתי חדד דברי פתיחה וברכות: רוח של
4 דק' קריאה
תמר פלד-עמיעד התלוותה לסיור של קבוצת נשים, כולן אקטיביסטיות, נשות קריירה בתפקידי מפתח עם ניסיון ביזמות ועשיה חברתית, שמעוניינות לסייע לתושבי צפון הארץ. תכירו את אורית גולן, שמרית חנקין, רננה לייש, אנאבל פרידלנדר, יעל
9 דק' קריאה
13 שנה אחרי שהחל ללמוד ברייקדאנס במושב שער אפרים שבשרון, ואחרי שהספיק לפזז על הבמה לצד מיטב האמנים, כמו נועה קירל ועומר אדם, כולל במחזות זמר גדולים, נתיב תמים מתכונן לצעד הבא בקריירה שלו
6 דק' קריאה
בסופו של דבר, אם בארמון בריטי או אם בנחלה במושב, מאחורי הסכסוך עומדת משפחה בין המסר הישראלי החצוף בסגנון: "תגיד לי, מה הבעיה שלך?!" לבין השתיקה הבריטית המאופקת־מנומסת, משתרע עולם ומלואו. אבל כשאחים מפסיקים
3 דק' קריאה
מעל 500 מגדלי דבורים רשומים ב"מועצת הדבש", אך רק ממשק אופיר באלון הגליל יצא לאור סרט מיוחד בשם "עמלים", פרי יצירתה של אדוה אופיר, שהוקרן בפסטיבל "דוקאביב". הסרט עוסק בחיי הדבורים, המשפחה, עבודת הדבוראים
10 דק' קריאה
האגף החדש, בראשו תעמוד אורית פוזנר, יוביל יוזמות לאומיות, יחזק את הקהילות במרחב הכפרי ויקדם עשייה חברתית והתיישבותית ברחבי הארץ *תמונה ראשית: אורית פוזנר. "אני מאמינה בכוחה של קהילה ליזום, להשפיע ולהוביל שינוי" מזכ״ל
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!