יבול שיא
הרפת והחלב
ציפור

באביב הן ישובו חזרה 

2 דק' קריאה

שיתוף:

תערוכת צילום "ציפורים מספרות" של גידי קרטס בן רמת השופט מעבירה את יופיו של הטבע מבעד לעדשה 

"קיבוץ של בזים אדומים. הם בחרו לקנן בגגות, צמוד לבני אדם." כך נכתב בהסבר שלצד תמונות צילומי הבזים בתערוכת הצילום של גידי קרטס (67), בן רמת השופט שמתקיימת בקיבוץ במבנה ששימש את בית הילדים הראשון, הבית בו גדל גידי.   

"ישנן כאן תמונות", אומר גידי, "שלוקח לצלם מיומן שנים כדי ל'תפוס את הרגע' המדויק". כך הוא הבזק העדשה התופשת בז לוכד ארבה ומאכיל בו את גוזלו או מלמד אותו את אומנות התעופה. התמונות כה מדויקות, כה חדות, משדרות רגע, חיים, סיפור, עד כי אתה עומד ומרגיש את הרגע בהתהוותו מבעד לעדשת המצלמה (הענקית, המונחת שם מתחת לשולחן), ממתין לראות את הדוכיפת מאכילה את גוזלה החבוי בנקרה שבגזע העץ. 

ציפור3
דוכיפת מאכילה את גוזלה, תופס את הרגע. צילום: גידי קרטס 

גידי (כיום תל אביבי) מספר כי אביו בנימין קרטס (שהיה מדור המייסדים של הקיבוץ) היה הצלם של רמת השופט, ממנו למד לצלם ודרכו ספג את אהבתו לצילום. כילד שימש גידי עוזר לאביו בפיתוח התמונות בחדר החושך, "ועד היום צרובים בי ריחות החומרים ששימשו לפיתוח הנגטיבים והדפסת התמונות". 

את אהבתו השנייה, לציפורים, חווה כילד כאשר חברת הקיבוץ נורית שחר, לימדה אותו לעקוב ולחקור אודות אורחות חיי הציפורים. בכל שנה שב גידי לקיבוץ כדי לצלם ולהתרגש מאהבתו לבזים האדומים, ציפורים בסכנת הכחדה, שחוזרים אף הם מידי שנה לקנן בקיבוץ, כשקינון אחד קרוב לקינון לאחר ולעיתים יש שני קינים באותו הגג, לכל קן כניסה נפרדת. לקראת סוף החורף מגיעים הבזים ממזרח אפריקה ואיתם מגיע גידי "ללמוד, לצלם, לתעד ולהתרגש מאהבתי לבזים האדומים שהם לוחמים, שורדים ומלכי השמיים". הרעיון לתערוכה הגיע בעקבות שנים ארוכות של תיעוד הבזים בקיבוץ, יחד עם צילומי הבזים משולבים צילומי ציפורים מסביבת הקיבוץ הקרובה והרחוקה. בכניסה לתערוכה מקדם את פנינו עיט השמש, ואילו חדרי בית הילדים משמשים למקבצי תמונות הציפורים: הבזים האדומים, ציפורי שיר, ציפורי מים ועוד.  

ציפור2
אבא בז-אדום (מימין) מאכיל את הגוזל, הקטן מתוך חמישה שבקן. צילום גידי קרטס 

הצילום עבור גידי הוא תחביב ולא מקצוע ומזה עשור שהוא משלב את אהבתו לצילום ואת אהבתו לציפורים ויש לו ידע רב בכל אלה, עד כדי שדומה שהוא קשור ריגשית לכל אלה שתועדו בתמונות ושאת סיפורם הוא מביא באומנות הצילום.   

התערוכה מוצגת ברמת השופט עד ל- 19 במאי. גידי מוכן להגיע עם התמונות לכל קיבוץ, ללא תמורה, כדי לחלוק את אהבתו לצילום, לבזים האדומים ולשאר ציפורי האזור.  

מייל התקשרות לגידי קרטס: [email protected] 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

‏בכירים ממשרד החקלאות וביטחון המזון נפגשו עם נציגי האיחוד האירופי בכינוס ועדת המשנה "ישראל-אירופה" לחקלאות ודיג והציגו בפניהם את התוכנית הלאומית לביטחון המזון בהובלת המשרד ● הנציגים דנו בנושאים סחר חקלאי וחדשנות חקלאית יעקב
2 דק' קריאה
במציאות שבה בעלי נחלות ונכסים כפריים נאלצים להתמודד עם אינספור אתגרים ביורוקרטיים, רגולטוריים ומשפטיים, יש חברה אחת שמביאה איתה שינוי משמעותי – "בוסט". החברה מתמחה בליווי בעלי נחלות בתהליכי הסדרת חריגות בניה, היתרי בניה
2 דק' קריאה
לאחר העלייה ארצה התיישבה משפחתו של דני קריאף, במושב משמרת * כעבור יובל שנים של כהונה בתפקידים ציבוריים במושבים, דני מתגורר במושב כפר הס * לתמר פלד-עמיעד הוא מספר על מלחמת ששת הימים, בה
7 דק' קריאה
"המציאות הקשורה לאוכל היומיומי שלנו, מוסתרת ע"י חבורה קטנה, צינית ועשירה באופן בלתי נתפס" אומר ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק מנווה איתן בספרו "הפוליטיקה של האוכל", ומזהיר: "על תוצאות ההשתלטות הזאת אנחנו משלמים ונשלם, בכסף, בריאות,
6 דק' קריאה
"מאז פרוץ המלחמה עברנו תקופה ארוכה וקשה של אזעקות וטילים. בית לוחמי הגטאות אומנם לא היה סגור אבל היה שומם. החלטנו, יחד עם ריטה כץ, האוצרת של גלריה "גבול" בחניתה, לאצור את 'נופים משתנים',
3 דק' קריאה
שאלות מאתגרות הגיעו למדור מצד קוראים נאמנים. הינה הן לפניכם   חובתם ואחריותם מה בין "ממלאי תפקידים" ל"נושאי משרות"?  שאלה: אני חבר וותיק בקיבוצי. בקיבוצנו הוותיק נוהג זה עשרות שנים המינוח "ממלאי תפקידים", כאשר מתייחסים
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן