בשבוע שעבר, יצא לדרך "בית הספר למנכ"ליות העתיד", מדובר בתכנית ראשונה ופורצת דרך בתנועה ובתעשייה הקיבוצית, המיועדת לנשים המבקשות בניהול כלכלי ועסקי בכיר בקיבוצים ובתעשייה הקיבוצית. למחזור הראשון התקבלו 25 נשים.
בית הספר למנכ"ליות העתיד: התכנית נפרסת על פני שמונה מפגשים שבועיים שיתקיימו במתחם "ירוק" במדרשת רופין, וכוללת סדנאות, הרצאות ונטוורקינג בנושאים כגון – עיצוב קריירה, רישות ארגוני, תהליכי קבלת החלטות, בנית מוניטין אישי בארגון ומחוצה לו, עמידה מול קהל ועוד. בנוסף, תתקיים למידה מהשטח במפגשים עם מנכ"ליות ובעיסוק בדילמות איתן מתמודדות המשתתפות.
את המשתתפות בירכה לרגל תחילת התוכנית ד"ר גלית שאול, ראשת המועצה האזורית עמק חפר שבשטחה נמצאת מדרשת רופין. "המפגש הראשון היה שער לעולם שפחות עסקתי בו בחיי המקצועיים", אומרת חגית אמיר, אחת המשתתפות בקורס. "אני בטוחה שהקורס יחבר אותי למקום שלי כאישה בארגון, בקהילה, במעגלים שבחיי, להכרה בבסיסי החוזקות שלי ולמנועי הצמיחה הפנימיים והחיצוניים שלי. תכנית בית ספר למנכ"ליות מאפשרת לי צמיחה, והליווי של הנשים העובדות במטה התנועה הקיבוצית ואיגוד התעשייה מעצימות את החוויה והופכות אותה לתכליתית – לא באנו רק לדבר, באנו לבנות, לשנות ,לעשות את ההבדל".
"בסביבה שחרטה על דגלה את ערך השוויון בין המינים, יש חשיבות רבה ליצירת איזון מגדרי גם בניהול העסקי והכלכלי", אמרה הדס דניאלי-ילין, מנכ"לית התנועה הקיבוצית. "זהו אתגר גדול אך גם הזדמנות לשינוי ולהתוויית דרך. אני בטוחה שקידום הניהול הנשי בקיבוצים ובתעשייה יוביל אותנו לחברה טובה יותר ואף לתוצאות טובות ומאוזנות יותר. שימוש בכלי ניהול 'נשיים' – יצירת שיתופי פעולה, הקשבה, הכלה, פתיחות, וקידום ערכי התרומה לסביבה ולחברה הוכחו כמתכון מוצלח לניהול עסקי, ואין לי ספק שהחברה הקיבוצית תועשר במרכיבים אלה תחת ניהולן המסור. דבר זה הוכח גם מחקרית – ארגונים שיש בהם שוויון מגדרי בהנהלה, מגיעים לביצועים גבוהים בלמעלה מ-20% מאשר ארגונים ללא שוויון מגדרי בהנהלה או בדירקטוריון".
מרים דרוק, מנכ"לית איגוד התעשייה הקיבוצית, אמרה ש"מטרת בית הספר היא להעניק לנשים המעוניינות להתקדם בשלבי הניהול כלים מעשיים כיצד לעשות זאת כולל תכנון הקריירה, מיתוג אישי ומוניטין, הופעה ברשתות החברתיות ובעיקר בלינקדאין, משא ומתן וקבלת החלטות, דיבור מול קהל ועוד. המטרה שלנו כפולה – הן להעצים את הנשים והן לתת מענה לטענה הנשמעת לעיתים, ש'אין נשים שמתאימות לתפקיד. איגוד התעשייה הקיבוצית רואה לנכון לקדם את השוויון המגדרי בתעשייה, ובית ספר למנכ"ליות יסייע לנשים בתפקידי ניהול בכירים לעשות עוד צעד קדימה לתפקידי מנכ"לות בתעשייה ובהנהלות הכלכליות בקיבוצים."
הילית בן צבי, מנהלת היחידה לקידום שוויון מגדרי בתנועה הקיבוצית: "לא מספיק לגייס נשים לתפקידים שונים ולצפות מהן שיתקדמו, צריך ליצור תשתית וסביבה שיאפשרו זאת, וזו משימה המוטלת על כתפינו – גברים ונשים כאחד. העתיד הערכי, הכלכלי והחברתי של הקיבוץ הוא של כולנו, ועל כולנו לקחת חלק בעיצובו ובשיפורו."