יבול שיא
הרפת והחלב
השופטת אביבית נח צילום אתר בתי המשפט

במקרה של גירושין, גם כשהכוונות של כולם טובות, הקיבוץ הוא לא תמיד מתכון מנצח

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

והנה סיפור ולא מאתמול: שני חברי קיבוץ. "הורים אוהבים שמשקיעים בילדיהם את מיטב זמנם". הילדים-הקטינים מתחנכים במסגרות חינוך מכילות, שמתאימות עצמן לצרכי הילדים. 

הקטינים מטופחים, אינם מוסתים כנגד מי מההורים. אהבתם הרבה של ההורים והשקעתם הרבה בילדיהם ניכרת היטב". 

"ניתן היה לחשוב", אמר בית המשפט לענייני משפחה, "כי מצב בו שני הורים שכה אוהבים את ילדיהם ואשר מתגוררים בסמיכות זה לזו בקיבוץ משגשג בצפון הארץ הוא מַתְכּוֹן מְנַצֵּחַ, דוגמא ומופת לקיום הֶסְדֵּר של משמורת משותפת במסגרתה יכולים הקטינים לקיים קשר משמעותי ומיטיב עם שני הוריהם".

היכול להיות פתיח יותר מְלַבֵּב לפסיקה במשמורת קטינים? התיתכן תוצאה טובה יותר מהנתונים שתוארו? כנראה שכן, אמרה השופטת אביבית נחמיאס, "המציאות רחוקה ממצב זה, כרחוק מזרח ממערב".  

נסיבות אישיות ואחרות גרמו ל"מתח ומריבות בחיי הנישואים. האם נותרה לגור בבית המשותף. האב עבר להתגורר בבית אחר בקיבוץ".

הם התגרשו, ו"עדיין מנהלים מאבק מתמשך שמזיק לקטינים ואינו מאפשר להם להיות פנויים למשימות התפתחותיות בהתאם לגילם", המשיכה השופטת.  

"הקרבה הפיזית בין ההורים לא מאפשרת להם לקיים זמני שהות מסודרים, כאשר הקטינים ברחו מבית אחד של ההורה למשנהו", תארה השופטת. "ועדה לתכנון טיפול והערכה" (צוות רב מקצועי שתפקידו לאבחן ולקבוע תכניות טיפוליות) דנה בעניינם של הקטינים ובחנה את הקשיים בתיפקוד ההורי.

"הוועדה התרשמה מהורים אוהבים ואכפתיים שהקונפליקט ביניהם מקשה על התקשורת בעניין הילדים. תפיסותיהם החינוכיות של ההורים מנוגדות. המורכבות משפיעה על הילדים וגורמת לסבל של המשפחה". 

משכך, הוועדה המליצה על הפרדה גיאוגרפית בין בתי ההורים. האב התנגד ואמר שהקיבוץ הוא "גן עדן", ו"אין דבר כזה להתנתק מהקיבוץ". 

אכן "הוא עשה מאמצים רבים לייצר לקטינים שגרת חיים ושעות בילוי משותפות וטובות, אך "התעקשותו להותיר את המצב הקיים", אמרה השופטת "אינה עולה בקנה אחד עם טובת הקטינים", שאף להם קשיים משל עצמם.  

ההורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם ולהם הרשות לקבוע את מקום מגורי הקטין, הסבירה השופטת. כשעולה לדיון שאלת העתקת מקום המגורים וסוגיית המוסד החינוכי בו ילמדו הילדים, "טובתו של הקטין" מהווה את "עקרון העל", ובהעדר הסכמה בין ההורים – יכריע בכך בית המשפט. 

משלא נמצאה אפשרות למעבר לקיבוץ סמוך, אלא ליישוב אחר, ומשהסכימה האם להיות זו שתעזוב את הקיבוץ, התיר בית המשפט את העתקת מקום מגורי הקטינים, ובהעדר שיתוף פעולה בין ההורים, הוסיף וקבע כי האם תוכל לרשום את הקטינים למוסדות החינוך, ללא חתימת האב.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן