יבול שיא
הרפת והחלב
גבר אישה 2 עיבוד רוני

בעיות במערכת השתן? חוזרים לאיזון הטבעי 

3 דק' קריאה

שיתוף:

שני מיליון ישראלים בני 50 פלוס סובלים בשקט מבעיות במערכת השתן. גידי גילדה, מנכ"ל חברת פריסו, מסביר על השלכות של הבעיה, ומשתף ב 4 טיפים שאפשר לעשות כדי להתמודד עם התופעה המטרידה בדרך הטבעית 

אנחנו נוטים לא לדבר על זה, אבל רבים מאיתנו מכירים את זה היטב: כשכל התעטשות או קפיצה כרוכות בבריחת שתן, כששנת הלילה נקטעת שוב ושוב בשל הצורך לרוץ לשירותים, כשכל נסיעה ארוכה משמעה התאפקות מאתגרת, כשיחסי המין מלווים בחשש מבריחת שתן או מהיחלשות הזקפה 

לבעיות במערכת השתן מגוון ביטויים וכולם מעוררים בסובלים מהם מבוכה. הבעיות הללו מתעוררות או מתגברות בדרך כלל עם הגיל, אופייניות במיוחד לגילי 50 ומעלה, ופוגעות פגיעה של ממש באיכות החיים. 

גידי גילדה, מנכ"ל חברת פריסו, המייצרת תוספי תזונה ייחודיים ומציעה אתגר בריאות להקלה בבעיות במערכת השתן, מסביר: "אין סיבה לסבול מהבעיות הללו. אפשר לעזור לגוף להירפא ולחזור לאיזון בדרך טבעית. מחקרים מראים שהבעיה נפוצה מאד מעל גיל 50. סה"כ כשני מיליון אישה ואיש בישראל". 

גילדה: "אנשים קמים כמה פעמים בלילה, רצים לשירותים. זה קוטע את השינה ומפחית את הריכוז למחרת. היקיצות המרובות האלה מובילות עם הזמן להפרעת שינה, לפגיעה במערכת החיסונית ולעלייה ברמת הסטרס". 

צילום מסך 2025 06 26 214218
גידי גילדה

גידי גילדה: "חוסר שליטה במערכת השתן מוביל לאובדן חופש בסיסי, ללחץ, לשינה לא רציפה, לבושה ולהסתרה" 

שתף אותנו ב 4 טיפים שרובנו פחות מכירים בנושאי הקלה בדרכי השתן. 

  1. "סוד הגמיעות הקטנות בלילה. הכליות שלנו מסננות מים ונוזלים ביעילות גדולה ב 10 השעות הראשונות בהן אנחנו ערים. לקראת לילה הן פחות אפקטיביות. אנחנו רוצים לסייע להן ולא להעמיס בשעות הערב והלילה. הרעיון הוא לשתות בגמיעות קטנות. אפשר לשתות את אותה כמות מים בלילה בגמיעות קטנות ופחות נצטרך לרוץ לשירותים". 
     
  1. "יש חיבור בין תפקוד המערכת העצבית, המוח והיכולת לשלוט על מתן שתן. שריר רצפת האגן, שמאפשר לנו לשלוט על מתן השתן מקבל הנחייה מהמוח דרך עצב. המוח מקבל את המסר שצריך להתפנות באמצעות עצב נוסף. שני עצבים אלה עוברים בין שלפוחית השתן למוח דרך עמוד השדרה. לכן בעיות ניוון מוחי, או תחילת דמנציה או בעייה עצבית פוגעים ביכולת לשלוט על מתן שתן. פעילות לבריאות המוח מיטיבה עם היכולת לשלוט על מתן השתן". 
     
  1. "על הקשר בין סכרת, ותנגודת אינסולין ובין כמות הפעמים שאנחנו קמים בלילה בדחיפות לשירותים. מחקרים מצביעים על קשר ברור בין סכרת ותנגודת אינסולין Insulin resistance ובין קימה בלילה וקושי להתאפק במתן שתן. הקלה על תנגודת האינסולין נובעת מתזונה מתאימה, תנועה ושינה בריאה. בנושא תזונה להפחית פחמימות וסוכרים, ולסגל צום לסירוגין של כ 12 שעות. מציין שמחקרים עדכניים מתארים התנהלות צום שונה מעט בין נשים לגברים בעיקר בבוקר, ולפני פעילות הבוקר". 
     
  1. "אותם שרירי רצפת אגן ומנגנוני הזרמת החמצן והדם ששולטים על בריחת שתן מאפשרים זקפה טובה לגברים ומיניות טובה לנשים וגברים בגילאי 50 פלוס. עבודה על שרירי רצפת האגן, חיזוק שלהם עושים שינוי מהותי ביכולת התפקוד המינית בגילאים של 50 ומעלה".  
צילום מסך 2025 06 26 214147

מהו עקרון האיזון הטבעי?  

"עקרון 'האיזון הטבעי' פרושו לאפשר לגוף לרפא את עצמו. המחלות והבעיות הרפואיות שלנו הן סימפטומים לדברים שיצאו מאיזון. התפיסה היא שבגיל 50 פלוס הסיבות המרכזיות ליציאה מאיזון הן אורח החיים וההרגלים, וכן היחלשות טבעית, רפיון ואובדן הגמישות והחוסן במערכות שונות בגוף.  

הצורה להחזיר את הגוף לאיזון כוללת תרגילים לחיזוק רצפת האגן, תנועה, תזונה, שינה טובה ותוספי תזונה המבוססים על צמחי מרפא טבעיים ומאוזנים. 

דוגמא לצמח מרפא שיכול להביא הקלה במערכת השתן הוא פרחי צבר". 

מהן הסגולות והתועלות של פרחי הצבר בנושא הקלה על מערכת השתן? 

  1. יכול לסייע בהקלה בבעיות במערכת השתן כגון: הפחתת בריחת שתן, קימה בלילה, זרימה חלשה, דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. 
  1. מכיל נוגדי חמצון שמחזקים את המערכת החיסונית. 
  1. מסייע לאיזון רמות האינסולין והסוכר בדם. 
  1. מכיל חומרים אנטי דלקתיים שמחזקים את המערכת החיסונית. 
  1. מגן על תאי עצב. 
  1. יכול להוריד את רמות הכולסטרול. 
  1. משפר את ההתמודדות עם נגיפים. 

התועלות משתנות בפעולתן ובעוצמתן מאדם לאדם. 

*הכתבה אינה תחליף לייעוץ רפואי. 

מקורות 

  1. עיקרון האיזון הטבעי – הגוף מרפא את עצמו. ציטוטים של היפורטס, הרמב"ם, רפואה סינית, איורוודה. https://prisso.co.il/thebodyhealsitself  
  1. מחקר אוניברסיטת ייל על בעיות במערכת השתן.  

Yale University enlarged prostate

  1. אפקט הטלומרים, אליסה אפל, אליזבט בלקבורן. קישור 
  1. פרח הצבר – תועלות ושימושים. https://prisso.co.il/sabracactusbenefitsuses/  

לפרטים ויצירת קשר: 

פריסו – www.prisso.co.il 

058-4160030 – עדיף בוואטסאפ או SMS 

[email protected]  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עימות בקואליציה: משרד החקלאות וביטחון המזון בראשות דיכטר מציע להשקיע ברפתות ובמחלבות, בניגוד לרפורמה שיוזם משרד האוצר בראשות סמוטריץ' | "בטווח הארוך הרפורמה תוביל לחיסול ענף החלב", אומרים במשרד החקלאות  תמונה ראשית: ענף הרפת הוא
4 דק' קריאה
"מאז שהתחילו לעקוב אחרי תקריות אלימות בשטחים, במיוחד בעונת המסיק, אנחנו בשנה הכי גרועה המתועדת" היא אומרת   תמונה ראשית: הרבה דנה שרון, מסיק בכפר בתיר, רביעי שעבר. צילום: באדיבות המצולמת  בבוקר חמישי שעבר, נסעה דנה
4 דק' קריאה
הודעה שהעבירה "אבן קיסר" לבורסת נאסד"ק בניו יורק על צעדי התייעלות ורה-ארגון שהיא נוקטת, מלמדת על מצבה של החברה. שווי השוק שלה היה בשיאו מעל 1.5 מיליארד דולר, וצנח ל-34 מיליון דולר. בעת ההנפקה
2 דק' קריאה
אלפים חלקו כבוד לליאור רודאיף, החלל החטוף האחרון מניר יצחק, שהיה נהג האמבולנס המיתולוגי של הקיבוץ  *תמונה ראשית: יפה, אלמנתו של ליאור רודאיף, בלוויה. ביקשה סליחה "שלקח הרבה זמן ושלא באמת נפרדנו בבוקר ההוא".
3 דק' קריאה
"מלח הארץ, דבש הארץ, איש נדיב, מסור, אוהב אדם ללא גבולות, נלקח מאיתנו וכעת שב אלינו" ספדו לו בקיבוצו בארי  אלפים הגיעו לחלוק כבוד אחרון למני גודארד שנרצח בטבח 7 באוקטובר וגופתו נחטפה לעזה.
3 דק' קריאה
בהסכם פשרה ישלם דודי ברמן, יועץ במטה הקמפיין של ד"ר אורית דגני-דיניסמן, פיצוי כספי על סך של 18,000 שקלים, על מסרונים פוגעניים כנגד ניסן זאבי מכפר גלעדי, שהיה מועמד לראשות המועצה האזורית הגליל העליון 
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן