יבול שיא
הרפת והחלב

בצל אתגרי המים: חקלאי הגולן מתייצבים יחד לקראת עונת ההשקיה

2 דק' קריאה

שיתוף:

במפגש חקלאי מקיף שנערך במרץ בחיספין, הציגו "מי גולן" והיחידה לחקלאות וחדשנות פתרונות מעשיים לקראת עונת ההשקיה המאתגרת שבפתח. הכנס, שמשך אליו מעל מאה חקלאים מרחבי הגולן, התמקד בהיערכות מיטבית למציאות המורכבת של מחסור במים לצד הזדמנויות חדשות בתחום החקלאות המתקדמת

*צילום תמונה ראשית: מי גולן

מנכ"ל "מי גולן", איתן שדה, פתח את הכנס בהצגת תמונת המצב הנוכחית. "העונה הקרובה מציגה לנו אתגרים משמעותיים, יחד נצליח לצלוח בשלום את הבצורת המאתגרת. למרות המצב המורכב, ההתארגנות המוקדמת והשימוש בטכנולוגיות מתקדמות יאפשרו לנו לנצל ביעילות את משאבי המים העומדים לרשותנו."

הכנס כלל הרצאות מקצועיות מגוונות, ביניהן סקירה מקיפה של ד"ר גידי שגיא על השפעת איכות מי שמיר על מערכות ההולכה והגידולים, והצגת מחקרים על איכות מי הקולחים והשפעתם על הקרקע מאת אייל נבו מדריך קרקע ומים ביחידה לחקלאות וחדשנות גולן . בנוסף, הוצגו חידושים מרתקים בתחום גידול האצות לתעשייה ומזון על ידי ד"ר בן שחר ממכון שמיר.

אחד מרגעי השיא בכנס היה הרצאתו של נדב בהרב, חזאי הגולן, שסיפק סקירה מרתקת על תחום החיזוי האקלימי והציג דוגמאות ממערכות גשם היסטוריות באזור, ניתח מגמות אקלימיות ארוכות טווח והסביר כי הבנה מעמיקה של דפוסי מזג האוויר באזור הגולן היא קריטית לתכנון חקלאי מושכל.

בהרצאתו של יגאל גבעון מ"מי גולן" נסקרו אתגרי הסתימות במערכות ההשקיה והוצגו הצעות לפתרונות מעשיים שעוררו עניין רב בקרב המשתתפים.

פאנל מומחים: דיאלוג פתוח בין הספק לצרכנים

את הכנס חתם פאנל שאלות ותשובות שהיווה ביטוי לדיאלוג הפורה והשקוף המתקיים בין "מי גולן" לחקלאי האזור. הפאנל, בהשתתפות המרצים והמדריכים, שיקף את התרבות הארגונית ושיתוף המידע המלא בין הגורמים המקצועיים לבין החקלאים.

כנס אתגרי הבצורת צ. מי גולן .jpg1
צילום: מי גולן

"הפאנל המשיך את מסורת השיח הפתוח והשקיפות המלאה שמקדמת 'מי גולן' מול לקוחותיה," ציין אחד החקלאים. "האינטראקציה הישירה בין אנשי המקצוע לחקלאים מאפשרת גיבוש פתרונות מותאמים ומעשיים לאתגרים היומיומיים שאנו מתמודדים איתם בשטח."

הכנס לא היה רק פלטפורמה למידע מקצועי, אלא גם הזדמנות למפגש עמיתים פורה בין חקלאי האזור. במהלך ההפסקות התקיימו שיחות ערות ושיתוף ידע בין המשתתפים, שהביאו לרעיונות חדשים ושיתופי פעולה אפשריים.

הכנס הסתיים באווירה אופטימית של שיתוף פעולה ונחישות להתמודדות משותפת עם אתגרי העונה הקרובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מרב ביין הגיעה לחולית בתחילת שנות ה-80 לשנת שירות ועבדה בשלחין, אחרי השבעה באוקטובר הגיעה להתנדב בקיבוץ שזכרה לטובה וגילתה מקום עם אנרגיות מיוחדות שהרגיש לה כמו בית, מאז היא לא עזבה אחרי השבעה
5 דק' קריאה
בדרום הארץ, בתוך קיבוץ קטן בשם אורים, פועלת אחת הרפתות הייחודיות בארץ – לא רק בזכות ההישגים המקצועיים המרשימים שלה, אלא בעיקר בזכות האנשים שמרכיבים אותה. כאן, בין הרפתות, השדות והמרחבים, נרקמה קהילה של
התחרות המסורתית של קנט, הקרן לביטוח נזקי טבע בחקלאות, עמדה השנה  בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית עליה הכריז האו"ם *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם. צילום: נילי ענברי קאופמן התמונה "מפרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן