יבול שיא
הרפת והחלב
ChatGPT Image Aug 8, 2026, 10 27 16 PM

הגולן בחזית החדשנות החקלאית: הכנס השנתי הארצי להנדסה חקלאית התקיים לראשונה באזור

2 דק' קריאה

שיתוף:

משדה בוקר והערבה ועד העמקים, הגליל והגולן- חוקרים, סטודנטים, מהנדסים, מדריכים ואנשי תעשייה מכל רחבי הארץ התכנסו ליומיים (29-30/6) של מפגש מקצועי יוצא דופן בין מדע, טכנולוגיה וחקלאות. למעלה מ־130 משתתפים נחשפו למחקרים ולפיתוחים שבחזית החדשנות החקלאית- מבינה מלאכותית וחישה מרחוק, דרך רובוטיקה ומערכות השקיה חכמות ועד אגרו־ וולטאיקה, הידרופוניקה וטכנולוגיות מתקדמות למשקי בעלי חיים.

יום ההרצאות כלל תוכנית מקצועית רחבה במיוחד, בין הנושאים שנדונו: חישה מרחוק ומיפוי מרחבי, חיישנים ומערכות השקיה, מערכות אגרו־וולטאיות והידרופוניות, פנוטיפינג וחישה מקרוב, אקלים, מטאורולוגיה ואלגוריתמיקה, אוטומציה, רובוטיקה, אופטימיזציה של דיגום ומערכות בעלי חיים. תוכנית הכנס כללה, בין היתר, מחקרים על חיזוי יבול כותנה באמצעות למידת מכונה ותמונות רחפן, זיהוי עשבים פולשים באמצעות חישה מרחוק, מערכות השקיה מבוססות חיישנים, מערכות פוטו־וולטאיות בחממות, חיזוי משקעים באמצעות למידה עמוקה, ניטור שינויי אקלים, מערכות רובוטיות למדידת תכונות צמח ומערכות חכמות לחקלאות מים מבוססות AI.

את הכנס פתחו דינה גלעד, מנכ"לית מכון שמיר למחקר, אורי קלנר, ראש המועצה האזורית גולן, וד"ר ויקטור אלחנתי, יו"ר האגודה הישראלית להנדסה חקלאית, אשר עמדו בדבריהם על חשיבות החיבור בין מחקר, טכנולוגיה, חקלאות והשטח ועל מקומו הייחודי של הגולן בקידום חדשנות חקלאית בישראל.

אחד המאפיינים הבולטים של הכנס היה מגוון המציגים. לצד חוקרים בכירים הציגו סטודנטים לתארים מתקדמים, מדריכי שה"מ ואנשי חברות AgTech הרצאות ופוסטרים מקצועיים. רגע מיוחד נרשם עם השתתפותם של שני תלמידי ישיבת תמר שבגולן שהציגו הרצאה ופוסטר במסגרת פרויקט הסיום שלהם בשיתוף חוקרי מכון שמיר, שהראה ביטוי לחיבור בין חינוך, מחקר, חדשנות והדור הבא של ההנדסה החקלאית.

דינה גלעד, מנכ"לית מכון שמיר למחקר, הודתה למארגנים: ד"ר לויה כץ שמחאי, יו"ר הוועדה המארגנת, ולד"ר נתיב רוטברט ממכון שמיר למחקר; ד"ר יפית כהן ממכון וולקני; וד"ר ויקטור אלחנתי ממכון וולקני וציינה כי "הבחירה לקיים את הכנס הארצי להנדסה חקלאית בגולן מבטאת את מקומו ההולך ומתחזק של האזור בחזית החדשנות החקלאית בישראל. הגולן, על מגוון תנאי האקלים, הקרקע והחקלאות שבו, מהווה מעבדה חיה לפיתוח ולבחינה של פתרונות לאתגרי העתיד. במכון שמיר למחקר אנו פועלים לחבר בין הידע המדעי לבין הצרכים האמיתיים העולים מהשטח, וליצור שותפויות בין חוקרים, חקלאים, מהנדסים וחברות טכנולוגיה, שמובילות מרעיון ומחקר לפיתוח וליישום. ההשתתפות המרשימה של אנשי מקצוע מכל רחבי הארץ ממחישה את הפוטנציאל של הגולן להפוך למוקד משמעותי של מחקר יישומי, טכנולוגיה וחקלאות מתקדמת בישראל."

הכנס התאפשר הודות לשותפות רחבה בין גופים וחברות, ובהם מכון שמיר למחקר, מנהל המחקר החקלאי, האגודה הישראלית להנדסה חקלאית, המרכז ליזמות וחדשנות בגולן, נטפים, נורטרה, מדרשת הגולן, היחידה לחקלאות וחדשנות גולן ומועצות קצרין והגולן. המפגש בין מוסדות מחקר ואקדמיה, חקלאים, מהנדסים, חברות טכנולוגיה, מדריכים מקצועיים וצעירים בתחילת דרכם יצר הזדמנויות לשיח מקצועי, להיכרות ולבניית שיתופי פעולה חדשים. בכך, הכנס לא הסתכם בהצגת מחקרים וטכנולוגיות, אלא יצר תשתית לקשרים מקצועיים וליוזמות משותפות שיוכלו להמשיך ולהתפתח גם הרבה אחרי סיומו.

[הכתוב לעיל נלקח מאתר מכון שמיר למחקר]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למעלה מ-120 מציגים הציגו בתערוכה שהתקיימה בגן לאומי מעיין חרוד 20–21 באוקטובר 2026. להלן רשמים מהכנס *תמונה ראשית: תערוכת "אגרו-ישראל – יבול שיא" 2026 במעיין חרוד. צילום: נתי חדד דברי פתיחה וברכות: רוח של
4 דק' קריאה
תמר פלד-עמיעד התלוותה לסיור של קבוצת נשים, כולן אקטיביסטיות, נשות קריירה בתפקידי מפתח עם ניסיון ביזמות ועשיה חברתית, שמעוניינות לסייע לתושבי צפון הארץ. תכירו את אורית גולן, שמרית חנקין, רננה לייש, אנאבל פרידלנדר, יעל
9 דק' קריאה
13 שנה אחרי שהחל ללמוד ברייקדאנס במושב שער אפרים שבשרון, ואחרי שהספיק לפזז על הבמה לצד מיטב האמנים, כמו נועה קירל ועומר אדם, כולל במחזות זמר גדולים, נתיב תמים מתכונן לצעד הבא בקריירה שלו
6 דק' קריאה
בסופו של דבר, אם בארמון בריטי או אם בנחלה במושב, מאחורי הסכסוך עומדת משפחה בין המסר הישראלי החצוף בסגנון: "תגיד לי, מה הבעיה שלך?!" לבין השתיקה הבריטית המאופקת־מנומסת, משתרע עולם ומלואו. אבל כשאחים מפסיקים
3 דק' קריאה
מעל 500 מגדלי דבורים רשומים ב"מועצת הדבש", אך רק ממשק אופיר באלון הגליל יצא לאור סרט מיוחד בשם "עמלים", פרי יצירתה של אדוה אופיר, שהוקרן בפסטיבל "דוקאביב". הסרט עוסק בחיי הדבורים, המשפחה, עבודת הדבוראים
10 דק' קריאה
האגף החדש, בראשו תעמוד אורית פוזנר, יוביל יוזמות לאומיות, יחזק את הקהילות במרחב הכפרי ויקדם עשייה חברתית והתיישבותית ברחבי הארץ *תמונה ראשית: אורית פוזנר. "אני מאמינה בכוחה של קהילה ליזום, להשפיע ולהוביל שינוי" מזכ״ל
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!