תרגום: עמוס דה וינטר
דרום אפריקה משיקה קמפיין קידום מכירות של פרי הדר בהודו
הקמפיין מתוכנן על ידי איגוד מגדלי ההדרים של דרום אפריקה * בתוך כך נמסר על כניסתה של חברת "360 Oranges" הדרום אפריקאית להודו
מקורות: 3.7.25 ANI News
FreshPlaza 4.7.25
דרום אפריקה, ספקית ותיקה של פירות הדר להודו, השיקה קמפיין שיווקי לחיזוק המודעות הצרכנית והביקוש למוצרי ההדרים שלה. היוזמה מדגישה את יחסי הסחר ארוכי הטווח בין שתי המדינות. הקמפיין מתוכנן על ידי איגוד מגדלי ההדרים של דרום אפריקה, ומטרתו לחבר צרכנים וקמעונאים הודים עם מגדלי הדרים דרום אפריקאים.
"אנו מלאי אנרגיה ומוטיבציה להביא את הטריות, הטעם והאיכות הטבעית של פירות ההדר הדרום אפריקאים לצרכנים ההודים," שיתף סצ'ין קוראנה, נציג איגוד מגדלי ההדרים בהודו. הקמפיין יפעל לאורך עונת השיא של היבוא ויכלול מבצעים בחנויות, דגימת מוצרים ומדיה חברתית, בין היתר, כדי להבטיח נראות בנקודות הרכישה.
הודו, שזוהתה כשוק מפתח ליבוא פירות הדר עקב הכנסות עולות ושינויים באורח החיים, מכוונת למספר מעורבויות עם בעלי עניין לאורך שרשרת האספקה. הקמפיין כולל מבצעים קמעונאיים בערים מטרופוליניות ובערים ברמה II והפעלות בשווקים סיטונאיים, מה שמחזק את מעמדה של דרום אפריקה כספקית פירות הדר פרימיום בהודו.
בתוך כך, IG International, יבואנית פירות טריים שבסיסה בהודו, הודיעה על הגעת המשלוח הראשון אי פעם של "360 תפוזים" (360 Oranges), מותג תפוזי פרימיום המאושר ומיוצג על ידי אייקון הקריקט AB de Villiers. החברה מסרה כי: "360 תפוזים, שנבחרו בזכות טעמם ואיכותם, מבטיחים לספק חווית טעם בינלאומית לצרכנים ההודים. השקה זו מסמנת אבן דרך חשובה במשימתנו להביא פירות ברמה עולמית למשקי בית בהודו".
AB de Villiers, בתגובה להשקה, אמר: "תמיד האמנתי בלתת את המיטב שלי מכל זווית, על המגרש ומחוצה לו. '360 תפוזים' נושאים את אותה רוח. הם טריים, תוססים ומלאי טעם. אני נרגש להביא את הפרי האיכותי הזה להודו".
שובה ראוואל, דובר ב-IG International – הוסיף: "השקת 360 Oranges היא רגע של גאווה עבורנו. אנו מחויבים להביא את הטוב ביותר בעולם להודו, ועם AB de Villiers כפנים של מותג פרימיום זה, אנו בטוחים ש-360 Oranges יהפוך למועדף במשק הבית המקומי. ערכיו של עקביות, יושרה ומצוינות כוללת תואמים בצורה מושלמת את האתוס של IG".
ברזיל צופה עלייה של 36% ביבול התפוזים לעונת 2025/26
מחירי מיץ התפוזים, שהגיעו לשיאם באוגוסט 2024, ירדו מאז ל-4000 דולר/טון נכון ל-30 ביוני 2025
מקורות: 4.7.25 Mintec/Expana
CEPEA 2.7.25
עם קטיף התפוזים המתחיל בברזיל, התעשייה צופה עלייה ביבול. במאי, עמותת המחקר של תעשיית המיצים וחקלאי אזור סן פאולו Fundecitrus צפתה 314.6 מיליון ארגזים עבור חגורת ההדרים של סאו פאולו ומערב-דרום-מערב מינאס ז'ראיס לעונת 2025/26, עלייה של 36.27% לעומת השנה הקודמת, בהתאם לממוצע של העשור האחרון.
Fundecitrus מייחסת זאת למספר גבוה יותר של פירות לעץ, ניהול משופר של מטעים ועצים פרודוקטיביים יותר. רוב היבול צפוי עם הפריחה השנייה, בדרך כלל בנובמבר, מה שעשוי להגדיל את נפחי השוק בהמשך השנה.
מחירי מיץ התפוזים, שהגיעו לשיאם באוגוסט 2024, ירדו מאז ל-4,000 דולר/טון נכון ל-30 ביוני 2025. כזכור, הביקוש למיץ ירד עקב המחירים הגבוהים, מה שהשפיע על הביקוש העולמי וכתוצאה מכך ירידות מחירים.
למרות ירידות המחירים, הביקוש בשוק נותר נמוך. ייצור מוגבר עשוי לייצב את המחירים ברמה נמוכה יותר, שכן ברזיל צפויה למכור כמויות משמעותיות כדי לבנות מלאי. רכש ותמחור על ידי קונים גדולים נותרו שיקול מרכזי.
יצוא מיץ התפוזים של ברזיל לעונת 2024/25 (יולי 2024 – מאי 2025) נמוך משמעותית, ועומד על 730,948 טון, 22.4% פחות מהתקופה המקבילה אשתקד, על פי Comexstat. במהלך 11 החודשים הראשונים של העונה הקודמת, היצוא התקרב למיליון טון. נפחי היצוא הוגבלו עקב ירידה באיכות הפרי ומחירים גבוהים.
למרות נפחים נמוכים יותר, הכנסות היצוא גדלו עקב מחירי סחורות גבוהים בתחילת העונה. סך ההכנסות הגיע ל-3.285 מיליארד דולר, עלייה של 33.1% בהשוואה לתקופה המקבילה בעונת 2023/24.
ב 2025 צפוי מחסור בסאטסומה בארה"ב
הירידה הקיצונית ביבולים נפוצה בצפון פלורידה, דרום ג'ורג'יה ודרום אלבמה
מקור: 4.7.25 Citrus Industry
המחסור שצפוי במנדרינות סאטסומה באזור ההדרים העמיד בפני קור, יסמן את עונת 2025 הקרובה. לינדי סאבל, מנהלת בפועל של איגוד ההדרים של ג'ורג'יה וחברה בוועדת ההדרים של ג'ורג'יה, הצהירה: "בפרדס שלנו, היו לנו 250,000 פאונד (כ-113.4 טון) של סאטסומה על 5 הקטר (20 דונם) בשנה שעברה; כמעט ואין לנו השנה". המחסור חל באופן נרחב על פני האזור, כאשר יצרנים רבים מדווחים על ייצור מינימלי של סאטסומה.
מגדלים באזורים כמו צפון פלורידה, דרום ג'ורג'יה ודרום אלבמה עדיין מנווטים בין המורכבויות של גידול סאטסומה ואופיו החלופי. סאבל ציינה, "לא היו לנו סאטסומות ב-2023 בגלל שהייתה לנו התפרצות ארקטית בסוף 2022, ואז היה לנו עודף בשנה שעברה. זה היה יבול שופע ב-2024. השנה, לא. נראה שהבעיה ייחודית יותר לסאטסומה. יש לנו עוד כל כך הרבה מה ללמוד על גידול סאטסומות".
למרות הירידה הצפויה בייצור, גידול עצי ההדרים נותר חיוני. סאבל ממליצה על טיפול מתמשך: "אתם עדיין רוצים לטפל בעצים. חפשו אקריות. רססו נגד עשי מנהרות. ניטור אחר מחלות פטרייתיות הנגרמות מלחות וגשם הוא גם קריטי. "זה איזון קשה כשאין לכם פרי בכלל. זה אומר שאין הכנסה, אבל עדיין צריך להשקיע כסף כדי לטפל בפרדס שלכם. אבל זו חקלאות, לא?" ציינה.
יצרנים חייבים לשמור על ערנות בשיטות ניהול בפרדס כדי להבטיח בריאות העצים ליבולים עתידיים.
ביקוש גובר למיץ הדרים טבעי לחלוטין
כך טוענים בחברת Ortogel, יצרנית מיצים מוכרת הפועלת בסיציליה תוך ייצוג מגדלים רבים
"כרגיל בתקופת הקיץ, הביקוש למיץ טבעי גובר בתקופה זו של השנה. לקוחותינו האיטלקים והיפנים הגבירו את בקשותיהם, במיוחד בכל הנוגע לנגזרות תפוזי דם. למרבה הצער, המגזר מושפע קשות מהבלבול בנוגע למקור חומר הגלם, מכיוון שמוצרים זרים רבים מגיעים לאיטליה, במיוחד מספרד ויוון", מדווח סלבטורה אימבסי, מנהל תעשיות עיבוד ההדרים אורטוגל ואגרומי-ג'ל.
"מצד שני, אנו מקבלים הצעות לאספקת מיץ תפוזי דם ממרוקו: ואנחנו מדברים על מדינה הידועה לשמצה בהרחבת היצוא למדינות האיחוד האירופי כתוצאה מהירידה בייצור בברזיל".
"בשלב זה, הפירות גדולים הודות לגשם שהיטיב עם העצים וסייע בהעלאת מפלס המאגרים. עם זאת, עבור קמפיין 2025/26, הייצור צפוי להיות נמוך מהמתוכנן עקב ירידת היקף הפרי שנגרמה על ידי הגשם ומשבי הרוח בין מרץ לאפריל, שפגעו בפריחה השופעת, והובילו אותנו להאמין שהכמויות יהיו בשפע.
"בנוסף, באזורים מסוימים ליד מינאו (קונטיקט), סופת ברד כבדה הרסה חלקית את הפירות הגדלים, וגרמה לנשירה משמעותית של צמחי העצים ולפצעים נרחבים על פני השטח של הפרי. בשנים האחרונות, מגזר ההדרים הסיציליאניים נפגע קשות משינויי האקלים, עם השלכות חמורות על איכות וכמות הייצור ועל הקיימות הכלכלית של משקים חקלאיים.
"הביקוש ללימון טוב. לבסוף, לאחר שנים של קיפאון, הביקוש והמחירים עולים הן עבור המוצר המיועד לתעשיית העיבוד והן עבור שוק הלימונים הטריים: זאת בשל כמויות נמוכות יותר ממדינות ייצור אחרות".