יבול שיא
הרפת והחלב
Expert Led Panels and Keynotes Insights from visionary leaders shaping the future of longevity science. Breakthrough Innovations Showcase Discover transformative advancements redefining aging and

נוהל הגשת בקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית 

2 דק' קריאה

שיתוף:

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית 

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית. הנוהל החדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודות, נועד לקבוע מתווה אחיד וברור לטיפול בבקשות, בהתאם להוראות הדין ותוך שמירה על עקרונות הדמוקרטיה וניהול תקין. 

כידוע, תקופת הכהונה של ועד ההנהלה במושב נקבעת בהתאם להוראות תקנון האגודה. על כל אגודה חלה החובה לבחור את רשויותיה, בהתאם להוראות הדין ותקנון האגודה, טרם סיום תקופת הכהונה. תקנה 28(א) לתקנות רשויות האגודה, התשל"ה-1975 מתירות לאגודה לערוך את הבחירות למוסדותיה לא יאוחר מתום שלושה חודשים ממועד סיום כהונתה. דהיינו, תקופת ההארכה הראשונה (עד שלושה חודשים ממועד סיום הכהונה) מתבצעת אוטומטית

תקנה 28(ב) לתקנות רשויות האגודה מסמיכות את רשמת האגודות, בנסיבות מיוחדות, להאריך את כהונת הוועד לתקופה נוספת שאורכה עד שלושה חודשים נוספים בלבד. 

הנוהל החדש נועד לקבוע מתווה אחיד וברור להגשת בקשות להארכת כהונת רשויות האגודה וכולל פירוט על אופן הגשת הבקשה, הפרטים שעליה לכלול והמסמכים הנדרשים. 

להלן סקירת עיקרי הנוהל: 

עקרון הרצף הניהולי – על פי עקרון הרצף הניהולי, ועד ההנהלה שייבחר ימשיך לטפל בנושאים ובתהליכים שהחלו בתקופת כהונתו של הוועד היוצא, אלא אם האסיפה הכללית החליטה אחרת. לנוכח עיקרון זה ולזכות הדמוקרטית של חברי האגודה לבחור ולהיבחר, בקשה המבוססת על המשך קידום פרויקטים בהם החל הועד המכהן והרצון לסיימם, לא תהווה עילה להארכת כהונת הוועד. 

אופן הגשת הבקשה 

ראשית, בקשה להארכת כהונת הוועד יש להגיש למשרד רשמת האגודות לפחות 30 יום לפני מועד סיום כהונת הוועד לפי תקנה 28(א) לתקנות רשויות האגודה (תקופת ההארכה הראשונה). 

שנית, לא תתקבלנה בקשות להארכת כהונה שיוגשו בסמוך או לאחר תום תקופת הכהונה, אלא בנסיבות חריגות במיוחד ועל פי שיקול דעת רשמת האגודות. 

שלישית, הבקשה תוגש למפקח האזורי של האגודה באמצעות טופס פנייה מקוון ותכלול את הפרטים והמסמכים המפורטים בנוהל. 

* הכותבת הינה היועצת המשפטית ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים. 

** הנוהל המלא, לרבות מכתב נלווה עם הסבר כללי, מופיע באתר תנועת המושבים ונשלח בדוא"ל למושבים על ידי אגף קרקעות ואגודות שיתופיות. 

תגובה אחת

  1. כמה נוהלים חדשים ומסודרים… זה נראה כאילו מציעים חבילת הארכה יציבה עבור הוועדים! עם תקופת ההמתנה של 30 יום לפני הזמנה, זה כמו להזמין קינוח במסעדה ולקבל תשובה ב-טו. כמו כן, האם נסיבות מיוחדות זו כוללת הרחקה מהמחשב או חיפוש נוסף אחר תקנון? כמה דמוקרטיה וניהול תקין זה יכול להיות כשהכל מוסדר כמו תיק של מורה… חוץ מהבקשות האחרונות, כמובן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

100 שנה של חלב ישראלי: אירוע שבועות המסורתי של ענף החלב התקיים בכפר הנוער כנות שר החקלאות וביטחון המזון: ״קפיצת הדרך שעשה משק החלב וההתייעלות שלו בעשורים האחרונים היא סטרטאפ ישראלי לכל דבר ועניין״
3 דק' קריאה
הדפון הוכן ע"י מדריכי ההדרים: יוסי גרינברג, שוקי קנוניץ, יעקב הרצנו, שלום שמואלי, דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד, נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש וניצן רוטמן אנו נמצאים עתה עדיין בהפסקת אש  במלחמת אירן
24 דק' קריאה
הטיפול החדש פותח על ידי צוות ממכון היערות החקלאי הים תיכוני של האוניברסיטה הפוליטכנית של ולנסיה (UPV) מקור: castelloninformationacion.com סדקים בתפוזים ומנדרינות הם אחת הבעיות הגדולות ביותר במגזר ההדרים ברחבי העולם, וגורמים להפסדים כספיים
< 1 דק' קריאה
שיפורי איכות והסטת פירות עקב מלחמה מגבירים את היבוא למרות עיכובים במשלוחים מקור: FrehPlaza, אלישה פרננדס *תמונה ראשית: תפוזי וולנסיה מצריים בהודו. צילום: Pushpbhuj Impex "תפוזי ולנסיה מצריים מגיעים להודו במחיר זול ב-30-40% בהשוואה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!