יבול שיא
הרפת והחלב
דורון מלר

החיבור בין סטארט אפ לחקלאי

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

החיבור בין סטארט אפ לחקלאי המכון הישראלי לחדשנות מקים אתר אינטרנט שמטרתו לסייע לסטארט-אפים ישראלים בפיתוח מוצרים או שירותים בתחום האג-טק באמצעות ביצוע פיילוט אצל חקלאי ישראלי. חקלאים שיהיו מעוניינים ייהנו מחשיפה לטכנולוגיות חדשות בחקלאות בשלבים מוקדמים, עדיין בשלב הניסוי.

החיבור בין סטארט אפ לחקלאי

מנהל תחום האג-טק במכון הישראלי לחדשנות דורון מלר מציין שהאתר פתוח רק לפיילוטים ולא למוצרים ושירותים שהם כבר מסחריים. לדבריו, האתר והשירות הם בחינם והרווח הוא לסטארט-אפ ולחקלאי. האתר אמור לסייע בנושאים חקלאיים שונים ובהם גד"ש, מטעים, הדרים, חממות, לולים, רפתות, מדגה, בקר ובתי אריזה.

דורון מלר מציין כי קהילת החדשנות בחקלאות GROWINGIL  פועלת על מנת לסייע בפיתוח ויצירת ECO SYSTEM  לקידום פתרונות חדשניים לאתגרי החקלאות. "זה מיזם משותף ללא כוונות רווח של המכון הישראלי לחדשנות, משרד הכלכלה וישראל דיגיטלית.
סטארט אפ לחקלאי: דורון מלר מדגיש כי "המטרות המרכזיות וארוכות הטווח הן פיתוח תעשייה חדשה מבוססת חדשנות וקידום והטמעת חדשנות בקרב תעשיית החקלאות הישראלית: חקלאים, חברות חקלאיות, שרשרת אספקה, קמעונאות ומזון".

מלר מוסיף: "אנחנו יוזמים תהליכי חדשנות פתוחה ופיתוח עסקי כדי לחבר ולקדם את השחקנים באקו-סיסטם של האג-טק בישראל ובעולם, באמצעות אירועים, כלים, קהילה און-ליין ופגישות בשטח שיחברו בין היזמים, הסטארט-אפים מצד אחד והתעשייה מהצד השני".

בשנים האחרונות מתעוררת ההבנה שהחקלאות נדרשת לשלב פתרונות טכנולוגיים מתקדמים כדי להצליח להאכיל את אוכלוסיית העולם. במקביל משקיעים, תאגידי מזון, חקלאים ויזמים מבינים ששילוב טכנולוגיה בחקלאות הוא גם בעל פוטנציאל רווחי. התוצאה היא שימוש בביג דאטה, בינה מלאכותית רחפנים וכלים אחרים שאנחנו מכירים משאר עולמות הטכנולוגיה כדי לשפר את גידול המזון. בישראל, כך נראה, מושם דגש מיוחד על שימוש בביוטכנולוגיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן